Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Боїнг 777-200 Оренбурзькі авіалінії - схема салону і кращі місця

Авіакомпанія «Оренбурзькі авіалінії» володіє трьома літаками Боїнг 777-200

Авіакомпанія «Оренбурзькі авіалінії» володіє трьома літаками Боїнг 777-200. Бортові номери лайнерів: VP-BLA, VP-BHB і VQ-BNU. Літаки середнього віку, в повному «розквіті сил»:

  • Борт VP-BLA здійснив перший політ у вересні 1999 року. Експлуатувався в двох інших авіакомпаніях: Air Austral і Air Europe SpA.
  • Борт VP-BHB здійснив перший політ в травні 2005 року. Встиг політати за авіакомпанію Air Austral.
  • Борт VQ-BNU здійснив перший політ в липні 1999 року. Експлуатувався в авіакомпаніях: Air Austral і Air Europe SpA.

Компонування салону Боїнг 777-200 "Оренбурзьких авіаліній» трьохкласова. На бізнес-клас припадає 2 ряди і 14 посадочних місць. Слідом за бізнес-класом слід клас підвищеної комфортності. На нього припадає 4 ряди і 34 місця. Інша частина салону відведена під економічний клас - 34 ряду і 316 місць.

Розстановка крісел в рядах економічного класу здійснюється за схемою: 3-4-3. Це досить щільна розстановка, яка в підсумку позначається на ширині крісел і проходів уздовж рядів (роблячи їх більш вузькими). Для порівняння, в компанії «Трансаеро» такий же Боїнг 777-200 має розстановку 3-3-3.

Схема салону приведена на офіційному сайті авіакомпанії. Спробуємо розібратися в кращих і гірших місцях даної компоновки салону. Віртуальний тур по літаку можна подивитися тут: посилання
Схема салону приведена на офіційному сайті авіакомпанії Ряд 1-2. Бізнес-клас Боїнга 777. Тут ви не побачите над-комфорту, який можна зустріти, наприклад, в літаку Боїнг 777-300 Аерофлоту (немає індивідуальних моніторів, крісла не розкладаються в ліжко). Проте, це кращі місця в салоні даного літака. Відстань між рядами становить 150 см - більш ніж достатньо. Навіть дуже високій людині вистачить простору для ніг. Крісла мають ширину 66 см і кут нахилу спинки до 53 гр.
Однак, можна виділити один істотний мінус. Від наступного класу (підвищеного комфорту) ряди розділяє тільки невелика перегородка. Створюється враження, що це один загальний клас. А значить, розмови і шум буде чути в обох класах. До того ж, пасажири з рядів 3 і 4 напевно будуть ходити в туалет через бізнес-клас, що може доставити деякі незручності.
Ряд 3-6. Це вже клас підвищеного комфорту. Як уже було відзначено вище, від бізнес-класу ряди відокремлені невеликою перегородкою. Основна відмінність від попереднього класу - зменшена відстань між рядами, більш вузькі крісла і набагато більше шуму (через більшої кількості пасажирів).
Між рядами крісел відстань становить 95 см (ширина ряду крісел). Це не мало, але і небагато. Крісла мають шириною в 44 см, що менше ширині крісел в «бізнесі» аж на цілих 22 см. Спинка нахиляється до 33 градусів (як в економ-класі).
В іншому, все місця приблизно однакові по комфорту. Єдине, що місця D і H в 5 ряду знаходяться трохи ближче до туалетів і є крайніми до проходу. Можна відчувати деякий дискомфорт через частого ходіння інших пасажирів і бортпровідників.
Ряд 10. Перший ряд економічного класу. Це найкомфортніші місця в даному класі. Тут є додатковий простір для ніг, так як попереду немає ряду крісел, а є тільки перегородка. Також на вас ніхто не відкине спинку крісла. У Оренбурзьких авіаліній дані місця відзначені особливим статусом «Space +» і вимагають додаткової оплати за бронювання. Можна вважати це одним з мінусів.
Що ж стосується загальних характеристик економічного класу, то ширина ряду крісел тут всього 80 см. Саме крісло має шириною в 41,5 см і має кут нахилу до 33 градусів.
Ряди 11-14 і 31-33. Виділено як місця категорії «Пріоритет». Також вимагають додаткової оплати за бронювання (трохи менше, ніж за space +). Якихось особливих переваг перед стандартними рядами тут немає. Мабуть, ви доплачуєте за більш спокійні місця, з хорошим оглядом в ілюмінатори. Також при роздачі харчування дані ряди обслуговуються першими.
Ряд 28. Не найкращі місця. Поруч знаходяться туалети, так що тут буде спостерігатися підвищений трафік пасажирів. Місця С, D, H, J є крайніми до проходу, тому пасажири тут будуть відчувати дискомфорт від постійного контакту з проходять повз людьми (хтось, та зачепить ліктем).
Ряд 29. Одні з найгірших місць. Ряд впирається до стінки від туалету, а значить, спинки крісел обмежені в відкиданні. Найбільший шум в салоні буде якраз в цих місцях. Тут постійно черги, суєта, ляскання дверима і звуки зливного бачка.
Ряд 30. Хороші місця для польоту. Даний ряд є аналогом 10 ряду, з усіма його перевагами. Місця позначені як space +, тому вимагають додаткової оплати за бронювання.
Ряди 39-41. Тут йде звуження фюзеляжу літака, тому крайні до стінки літака місця мають на одне крісло менше. Тут зручно розташовуватися парочкам. Мінуси даних рядів - близьке розташування до туалетів. Також ближче до хвоста літака спостерігається зниження температури.

Ряди 42 і 43. Мають мінусами 28 і 29 рядів. Місця D і H в 43 ряду знаходяться прямо навпроти входу в туалети.

Фото салону Боїнг 777-200 "Оренбурзькі авіалінії"

Новости