Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Битва лоукостерів: EasyJet проти RyanAir

#travel #lowcost #ryanair #easyjet   Торкнувшись в минулій статті   тему бюджетних авіаліній   , На цей раз мені подумалося ось про що #travel #lowcost #ryanair #easyjet
Торкнувшись в минулій статті тему бюджетних авіаліній , На цей раз мені подумалося ось про що ... Так вийшло, що з усіх лоукостерів раніше я користувалася тільки RyanAir'ом, про що навіть написала кілька корисних трактатів . Однак в минулому році авіасудьба звела мене з EasyJet'ом, яким вдалося політати навіть не один раз. З тих пір я почала мучитися дилемою - хто ж з них крутіший? А коли почула це питання ще й від друзів, то вирішила, що пора розібратися в ситуації!

Відразу скажу, що відповіді на означений вище питання я так і не знайшла, потрібно б ще трохи політати обома авіакомпаніями. Однак про RyanAir'е я вже написала досить, а про EasyJet - майже нічого, так що сьогодні буду висвітлювати особливості останнього перевізника, але подивимося ми на нього через призму головного конкурента!

Норми безплатної ручній поклажі

Нагадаю, що провезення багажу у бюджетних авіакомпаній дозволений тільки за окрему плату, тому максимально допустимі параметри безкоштовної ручної поклажі іноді стають важливим фактором у виборі перевізника.

EasyJet - строго 1 місце ручної поклажі розміром не більше 56 * 45 * 25 см і без обмежень по вазі EasyJet - строго 1 місце ручної поклажі розміром не більше 56 * 45 * 25 см і без обмежень по вазі. Є ймовірність, що на посадці валізу можуть забрати в багаж (безкоштовно!), Але це тільки якщо літак буде повністю забитий і все полетять з великою ручною поклажею. Крім того, з собою можна також взяти предмет верхнього одягу, парасоля і один стандартний пакет з магазину в аеропорту.

RyanAir - тільки міні-сумочка розміром 40 * 25 * 20 см RyanAir - тільки міні-сумочка розміром 40 * 25 * 20 см. Зауважу, що на додаток до ручної поклажі пакет з аеропортового магазину офіційно проносити заборонено, однак у багатьох аеровокзалах на подібне закривають очі, адже це їм вигідно!

Варто уточнити, що: одиницею ручній поклажі вважається не тільки повноцінний валізу, але і портфель / рюкзак / дамська сумочка (будь-яких розмірів), а також кофр з фотоапаратом або ноутбуком.

Варто уточнити, що: одиницею ручній поклажі вважається не тільки повноцінний валізу, але і портфель / рюкзак / дамська сумочка (будь-яких розмірів), а також кофр з фотоапаратом або ноутбуком

Ручна поклажа RyanAir

Ручна поклажа EasyJet

Період безкоштовної реєстрації на рейс і отримання посадкового талона

Після посилення термінів безкоштовної реєстрації у RyanAir, конкуренція між двома перевізниками в цьому сенсі стала зовсім нерівною.

EasyJet - online check-in відкривається за 30 днів до вильоту, а якщо зворотний переліт куплений тієї ж бронью і відбудеться через кілька днів після першого (за моїми спостереженнями - протягом кількох тижнів), є шанс зареєструватися відразу на обидва рейси ще за місяць до початку всієї поїздки EasyJet - online check-in відкривається за 30 днів до вильоту, а якщо зворотний переліт куплений тієї ж бронью і відбудеться через кілька днів після першого (за моїми спостереженнями - протягом кількох тижнів), є шанс зареєструватися відразу на обидва рейси ще за місяць до початку всієї поїздки. В аеропорт треба з'явитися вже зареєстрованим і разом з посадковим талоном, бо зробити це на місці у EasyJet не можна навіть платно, виняток становлять лише випадки технічного збою в роботі сайту, коли дані опції були недоступні. Посадочні талони можуть бути як паперові, так і електронні, але останні повинні бути завантажені з програми авіакомпанії, pdf-версії не приймаються.

RyanAir - якщо ви не сплатили вибір місця в літаку і не збираєтеся це робити в момент реєстрації, тоді вона для вас почнеться лише за 2 доби до вильоту, але буде безкоштовною RyanAir - якщо ви не сплатили вибір місця в літаку і не збираєтеся це робити в момент реєстрації, тоді вона для вас почнеться лише за 2 доби до вильоту, але буде безкоштовною. Пройти online check-in і отримати посадковий талон краще самостійно, тому як в аеропорту за першу операцію RyanAir попросить 55 євро, за другу - 25 євро. Посадковий можна роздрукувати або показати в електронному вигляді, причому в другому випадку підійде як документ з мобільного додатка, так і pdf-формат.

Рада для тих, хто летить з RyanAir і до від'їзду не встигає пройти реєстрацію на всі рейси: заздалегідь збережете паспортні дані пасажирів в особистому кабінеті на сайті перевізника, щоб потім швидко і просто зареєструватися навіть з мобільного телефону.

Збори при купівлі квитків

Система покупки на сайті мого улюбленого лоукостера вже давно заслужила звання найзаплутанішій, так що Інструкція по купівлі квитків RyanAir побила всі рекорди відвідуваності в цьому блозі))) Однак особисто для мене більш неприємним виявилася бронювання у EasyJet.

EasyJet - покупка на сайті проста і без будь-яких пасток, а збір за оплату кредитною карткою - всього 1% від кінцевої вартості EasyJet - покупка на сайті проста і без будь-яких пасток, а збір за оплату кредитною карткою - всього 1% від кінцевої вартості. Однак в ціну за переліт «зашитий» якийсь сервісний збір (20 євро за одне бронювання), який при покупці декількох квитків рівномірно розподіляється між ними. Наприклад, покупка перельоту в одну сторону для одного пасажира завжди на 10 євро дорожче, ніж при єдиному бронюванні «туди-назад», так як в першому випадку вся сума збору включається в квиток в один кінець. Це суперечить одному з головних принципів лоукостерів і не дозволяє вигідно поєднувати кілька авіакомпаній в одній подорожі.

RyanAir - система бронювання дещо складніше, ніж у конкурента, зате збір за оплату по кредитній карті не стягується RyanAir - система бронювання дещо складніше, ніж у конкурента, зате збір за оплату по кредитній карті не стягується. Однак найнеприємніше чекає володарів Mastercard, яким перевізник нав'язує зовсім непотрібну конвертацію, та ще й по грабіжницьким курсом. Втім, про це я докладно розповіла у своїй інструкції, так що читайте її і не потрапляйте в пастки RyanAir'a!

Можливість зміни і ануляції квитків

За замовчуванням квитки бюджетних авіакомпаній є безповоротними, за винятком випадків, коли пасажир не може летіти по дуже страшним причин. Однак деякі зміни і навіть ануляції все ж допускаються.

EasyJet - дозволяє виправити до 3 символів в імені-прізвища пасажира або в обігу (містер / місіс / міс) в період до 2 годин перед вильотом EasyJet - дозволяє виправити до 3 символів в імені-прізвища пасажира або в обігу (містер / місіс / міс) в період до 2 годин перед вильотом. Крім того, протягом 24 годин з моменту покупки можна повністю анулювати квитки і повернути гроші за вирахуванням адміністративного збору в розмірі 34 євро з кожного бронювання.

RyanAir - протягом 24 годин після бронювання допускає невеликі коректування, серед яких не тільки неточності в імені-прізвища та обігу (містер / місіс / міс), а й помилкові дати або маршрути RyanAir - протягом 24 годин після бронювання допускає невеликі коректування, серед яких не тільки неточності в імені-прізвища та обігу (містер / місіс / міс), а й помилкові дати або маршрути. А ось анулювати бронь з поверненням коштів не можна, зате протягом місяця після несовершённого польоту можна написати заяву на відшкодування державних податків за вирахуванням адміністративного збору в розмірі 20 євро з пасажира, якщо, звичайно, після цього буде, що повертати!

Аеропорти вильоту

Відомо, що в цілях економії багато бюджетники вибирають не найбільші і зручні аеропорти, згадати хоча б «корівник» в Лаппеенранта))) Однак особисто я до цього ставлюся позитивно! У невеликих аеропортах менше пасажирів і хаосу, все розташовано компактно і навігація досить проста. Іноді центральні аеровокзали можуть бути і зовсім незручні: наприклад, для пляжного відпочинку на Коста-Браві більше підійде переліт в довколишню Жірону, ніж в основний аеропорт Барселони, Ель Прат. Крім того, добиратися до нецентральних аеровокзалів буває навіть дешевше. Наприклад, поїздка з Мілана в Мальпенса обійдеться в 7-10 євро, а в скромний аеропорт поблизу Бергамо - всього 4-5 євро.

EasyJet - в більшості випадків використовує центральні міста і аеропорти, наприклад, Мальпенса в Мілані, Шарль де Голль в Парижі, Арланда в Стокгольмі, Тель-Авів в Ізраїлі, Іракліон на Криті і багато інших EasyJet - в більшості випадків використовує центральні міста і аеропорти, наприклад, Мальпенса в Мілані, Шарль де Голль в Парижі, Арланда в Стокгольмі, Тель-Авів в Ізраїлі, Іракліон на Криті і багато інших.

RyanAir - віддає перевагу більш скромні аеровокзали, такі як Бергамо в Мілані, Бовё в Парижі, Скавста в Стокгольмі, Ейлат в Ізраїлі, Ханья на Криті і т RyanAir - віддає перевагу більш скромні аеровокзали, такі як Бергамо в Мілані, Бовё в Парижі, Скавста в Стокгольмі, Ейлат в Ізраїлі, Ханья на Криті і т.д. Серед найпопулярніших авіахабов перевізника значаться невідомі широкому загалу аеропорти Ханн у Франкфурті, Шарлеруа в Брюсселі, Вееце в Дюссельдорфі і інші.

Ryanir в аеропорту Жирони (поблизу Барселони) Ryanir в аеропорту Жирони (поблизу Барселони)

Обов'язковість вибору місця на борту

Ця різниця між двома перевізниками з'явилося зовсім недавно через чергового нововведення RyanAir, яке фактично збільшило вартість перельоту для пасажирів з дітьми.

EasyJet - опція вибір місця на борту за додаткову плату є необов'язковою для всіх пасажирів EasyJet - опція вибір місця на борту за додаткову плату є необов'язковою для всіх пасажирів.

RyanAir - при польотах з дітьми у віці від 2 до 11 років включно перевізник зобов'язує одного з дорослих супроводжуючих оплатити вибір місця (за тарифом 4 євро в одну сторону), однак для маленьких пасажирів в тому ж бронюванні ця опція стане безкоштовною RyanAir - при польотах з дітьми у віці від 2 до 11 років включно перевізник зобов'язує одного з дорослих супроводжуючих оплатити вибір місця (за тарифом 4 євро в одну сторону), однак для маленьких пасажирів в тому ж бронюванні ця опція стане безкоштовною.

RyanAir - при польотах з дітьми у віці від 2 до 11 років включно перевізник зобов'язує одного з дорослих супроводжуючих оплатити вибір місця (за тарифом 4 євро в одну сторону), однак для маленьких пасажирів в тому ж бронюванні ця опція стане безкоштовною

Розміри і розцінки на багаж

Я не втомлюся повторювати, що бюджетними авіакомпаніям потрібно літати без додаткових платних опцій, щоб в результаті ціна квитка не зрівнялася з пропозиціями звичайних перевізників. Однак іноді все ж доводиться «згрішити», наприклад, докупивши багаж, хоча і при цьому теж можна заощадити ! У який же авіакомпанії ціна гріха вище?

EasyJet - два варіанти багажу 15 кг (12-39 євро) або 23 кг (18-44 євро), цінники варіюються від маршруту і дати перельоту, але мінімальні застосовні тільки до внутрібрітанскім рейсам EasyJet - два варіанти багажу 15 кг (12-39 євро) або 23 кг (18-44 євро), цінники варіюються від маршруту і дати перельоту, але мінімальні застосовні тільки до внутрібрітанскім рейсам. Можна також підвищити вагу будь-якого з цих варіантів багажу, доплативши по 15 євро за кожні додані 3 кг. Однак є неприємна особливість - при купівлі квитків туди-назад додати багаж тільки в одну сторону можна лише через колл-центр, тобто заплативши за міжнародний дзвінок до Великобританії. З хороших новин - однакова вартість багажу при купівлі квитків і при додаванні в бронювання пізніше.

RyanAir - якщо ви не купуєте опцію Пріоритетною посадки за 8-10 євро (вона дозволяє пронести на борт дві ручні поклажі - повноцінний чемодан + сумочку), то вам буде доступна опція покупки 10 кг багажу за 10-12 євро (ціна залежить від попиту на послугу) RyanAir - якщо ви не купуєте опцію Пріоритетною посадки за 8-10 євро (вона дозволяє пронести на борт дві ручні поклажі - повноцінний чемодан + сумочку), то вам буде доступна опція покупки 10 кг багажу за 10-12 євро (ціна залежить від попиту на послугу). Крім того, всі пасажири можуть також докупити 20 кг багажу за 25 євро (при оплаті разом з квитками), однак при польотах в високий сезон (літо, Пасха, Різдво) цей цінник виростає до 35 євро. Якщо додавати багаж в бронь після покупки квитків, 25 кг обійдуться в 40-50 євро.

Рада пасажирам EasyJet, хто летить з багажем з міланського аеропорту Мальпенса (особливо вранці): обов'язково закладайте не менше 2 годин на все передпольотної заходи! Через величезні черги до стійок здачі багажу одного разу я мало не запізнилася на свій рейс. На щастя, працівники аеропорту знають про проблему і періодично транслюють по гучному зв'язку початок прискореної реєстрації на певні вильоти, що означає можливість пройти до стійок здачі багажу без черги. Так що стежте за ситуацією в обидва ... вуха))

Перевірки в аеропорту

Вищеописана ситуація стосується не тільки тих, хто летить з багажем, але і пасажирів RyanAir, що не удостоїлися радості мати європейське громадянство. І ось чому ...

EasyJet - після прибуття в аеропорт всі пасажири без багажу можуть відразу йти на контроль безпеки EasyJet - після прибуття в аеропорт всі пасажири без багажу можуть відразу йти на контроль безпеки.

RyanAir - навіть якщо у вас немає багажу, але немає і громадянства ЄС, за правилами авіакомпанії вам потрібно пройти   візову перевірку RyanAir - навіть якщо у вас немає багажу, але немає і громадянства ЄС, за правилами авіакомпанії вам потрібно пройти візову перевірку . І хоча відгуки пасажирів говорять про необов'язковість цієї процедури, сайт RyanAir як і раніше стверджує зворотне. Загалом, для вірності варто все ж підійти до стійки здачі багажу і переконатися, що цього можна було не робити))

Бронювання квитків зі стикуванням рейсів

Відразу скажу, що якщо ви самовільно стикуете перельоти цих бюджетників, то при запізненні не зможете нічого вимагати. І хоча іноді EasyJet робить перебронь квитків на більш пізні власні рейси, на подібне краще не розраховувати. А які стикування дозволяють зробити сайти цих перевізників?

EasyJet - навіть не продаючи квитки на перельоти з пересадками, авіакомпанія дозволяє зробити єдину бронь відразу по декількох напрямках (наприклад, з пункту А в пункт В і потім з пункту В в С) EasyJet - навіть не продаючи квитки на перельоти з пересадками, авіакомпанія дозволяє зробити єдину бронь відразу по декількох напрямках (наприклад, з пункту А в пункт В і потім з пункту В в С). Якщо таким чином ви спробуєте зістикувати рейси, між якими менше 24 годин, сайт попередить про це відповідним повідомленням (див. Зображення нижче).

RyanAir - самостійно не дає стикувати рейси, одноразово дозволяючи робити покупку тільки по одному напрямку (в один кінець або туди-назад) RyanAir - самостійно не дає стикувати рейси, одноразово дозволяючи робити покупку тільки по одному напрямку (в один кінець або туди-назад). Однак за деякими маршрутами RyanAir продає квитки на рейси до узгодженої пересадкою, за яку в разі чого буде нести відповідальність.

Попередження EasyJet при спробі зістикувати рейси, між якими менше 24 годин Попередження EasyJet при спробі зістикувати рейси, між якими менше 24 годин

Сервіс на борту

Можливо, це справа випадку, але одного разу на моїх очах в літаку EasyJet сусідка попросила борт-провідника принести їй склянку води і ... відмови не було! Причому дівчина стверджувала, що так відбувається завжди. Зате в свій наступний політ з RyanAir 'ом на аналогічне прохання я таки почула «вибачте, ні», хоча до цього перезнайомилися з усіма стюардами і була впевнена, що вже в такому проханні мені не відмовлять, але виявилося, що вода у них тільки в індивідуальних пляшках!

І ще пара моментів для порівняння EasyJet і RyanAir на маршруті Таллінн-Мілан, за яким мені довелося літати найчастіше:

За моїми спостереженнями, RyanAir пропонує більш привабливі ціни на квитки, при цьому здійснює три перельоту в тиждень, тоді як EasyJet - тільки два За моїми спостереженнями, RyanAir пропонує більш привабливі ціни на квитки, при цьому здійснює три перельоту в тиждень, тоді як EasyJet - тільки два.

Порівнюючи цінники на перельоти, варто також згадати, що в центр Мілана з аеропорту Бергамо, куди літає RyanAir, добиратися дешевше, ніж з Мальпенса, де приземляються літаки EasyJet Порівнюючи цінники на перельоти, варто також згадати, що в центр Мілана з аеропорту Бергамо, куди літає RyanAir, добиратися дешевше, ніж з Мальпенса, де приземляються літаки EasyJet.

А тим, хто часто буває в Мілані, але не завжди користується лоукостерами, варто бути уважними, щоб не переплутати: з Терміналу 1 відправляються звичайні авіакомпанії, а з Терміналу 2 - тільки EasyJet А тим, хто часто буває в Мілані, але не завжди користується лоукостерами, варто бути уважними, щоб не переплутати: з Терміналу 1 відправляються звичайні авіакомпанії, а з Терміналу 2 - тільки EasyJet.

Політ над Альпами на літаку EasyJet Політ над Альпами на літаку EasyJet

Залишається додати лише посилання на обидві авіакомпанії: EasyJet і RyanAir . І нагадати, що бронювати перельоти потрібно тільки там і ніде більше! навіть перевірені сайти агенти , А тим більше посередники в особі турфірм, не можуть гарантувати покупку квитків цих лоукостерів з подальшою реєстрацією на рейс і рішення можливих проблем у разі їх виникнення!

На цьому у мене, мабуть, все! Однак якщо вам є, що додати з власного досвіду, обов'язково розповідайте про це в коментарях! Давайте зробимо битву двох лоукостерів більш докладної і «видовищною»!

Читати також:
Читати також:    Бюджетні перельоти за кордон для жителів Петербурга   Що таке «бюджетна авіакомпанія»   Мій досвід польотів з RyanAir   Бюджетні перельоти з Талліна: інструкція із застосування   Перельоти з Лаппеенранта: інструкція із застосування   RyanAir в питаннях і відповідях   Порівняння східноєвропейських перевізників: Lux Express і Ecolines   Як я летіла з аеропорту Риги   Організація подорожі: аеропортові поради
Бюджетні перельоти за кордон для жителів Петербурга
Що таке «бюджетна авіакомпанія»
Мій досвід польотів з RyanAir
Бюджетні перельоти з Талліна: інструкція із застосування
Перельоти з Лаппеенранта: інструкція із застосування
RyanAir в питаннях і відповідях
Порівняння східноєвропейських перевізників: Lux Express і Ecolines
Як я летіла з аеропорту Риги
Організація подорожі: аеропортові поради

Якщо вам потрібен перекладач в аеропорту, ви можете його знайти на біржі перекладачів «Транзілла» http://tranzilla.ru

З тих пір я почала мучитися дилемою - хто ж з них крутіший?
У який же авіакомпанії ціна гріха вище?
А які стикування дозволяють зробити сайти цих перевізників?

Новости