Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіаквитки в Іспанію

  1. TAP Portugal TP. Авіакомпанія TAP Portugal: історія, флот, адреса і телефон представництва в Москві.
  2. Історія авіакомпанії TAP
  3. Повітряний флот авіакомпанії TAP Portugal
  4. Адреса і телефон представництва TAP Portugal в Москві

TAP Portugal TP. Авіакомпанія TAP Portugal: історія, флот, адреса і телефон представництва в Москві.

Про компанію

TAP Portugal - португальська національний авіаперевізник, з 2005 року входить до Star Alliance - міжнародному союзі авіакомпаній, одному з найбільших об'єднань в галузі авіації. Основним аеропортом і пересадочних пунктом TAP є Портела, розташований в столиці Португалії Лісабоні (Lisbon Portela Airport) - це найзахідніший з усіх європейський аеропортів. Його по праву називають головними повітряними воротами до Старого світу. Портела - один з основних повітряно транспортних вузлів на шляху до Африки, Північної та Південної Америки. Через нього проводиться більшість рейсів з Європи до Бразилії.

Авіалайнери компанії TAP літають по 67 напрямам в 31 країну світу. Щотижня португальська авіаперевізник організовує 1850 рейсів. Флот, який обслуговує середньомагістральні і далекомагістральні рейси, складається виключно з літаків французької марки Аеробус. Короткі рейси виконуються літаками Fokker, Embrayer і Beechcraft. Всього налічується 55 авіалайнерів, 16 з яких належать PGA - регіонального представника TAP.

Два роки поспіль авіакомпанія TAP ставала лауреатом Міжнародної Туристичної Премії (World Travel Awards) за обсягом авіаперевезень і кількості рейсів в Південну Америку (World's Leading Airline to South America). Крім того, TAP була визнана ЮНЕСКО і Міжнародним союзом геологічних наук (International Union of Geological Sciences). Також компанія отримала IYPE Planet Earth Award 2010 у категорії «найбільш інноваційний екологічно чистий продукт». У 2010 році журнал Condé Nast Traveller назвав TAP найкращим авіаперевізником в світі.

Намагаючись задовольнити найрізноманітніші вимоги своїх клієнтів, Португальські авіалінії розвивають свій бізнес не тільки в повітряному просторі, а й на землі, приділяючи особливу увагу ресторанній, готельній, розважальної і іншим сферам послуг.

Як і будь-яка велика авіакомпанія, TAP займається перевезеннями не тільки пасажирів, але і вантажів, в тому числі пошти. Якість технічної експлуатації авіалайнерів і сучасні інженерні рішення португальців отримали визнання багатьох авіавиробників, зокрема компанії Аеробус (Air Bus), яка удостоїла TAP декількох нагород.

Історія авіакомпанії TAP

Все почалося 14 березня 1945 року, коли директор Департаменту Цивільної авіації Португалії Умберто Дельгадо заснував відділ повітряного транспорту (при департаменті). Крім нього, у відділі працювало ще три людини, всі вони були пілотами. У тому ж році ними купується DC-Dakota - перший літак авіакомпанії TAP.

У 1946 вже були створені всі умови для здійснення польотів. Перший комерційний рейс був проведений 19 вересня за маршрутом Лісабон - Мадрид. З цього часу і до 1953 року в компанії працював тільки один стюард.

31 грудня 1946 року TAP проводить рейс Лісабон - Луанда - Лоренсу-Маркиш з 12 додатковими посадками. Тривалість маршруту склала 24 540 км. Екіпаж провів в дорозі 15 днів (включаючи повернення в Лісабон). Цей рейс став найтривалішим для DC-3 за всю історію цієї марки літаків.

В кінці 40-х років XX ст. Португальські авіалінії відкривають для себе нові горизонти. Клієнтам пропонуються рейси в Париж і Лондон на літаку Skymaster, а також в Севілью на Dakota. У 1948 році TAP стає членом Міжнародного союзу повітряного транспорту, відкриває свої каси в Лісабоні.

З другою половиною XX ст. поступово починається ера реактивних літаків, які здатні перевозити пасажирів на далекі дистанції за досить короткий час. І в цьому плані авіакомпанія йшла в ногу з часом.

У 1953 TAP приймає статус Товариства з обмеженою відповідальністю, в якому головна частка активів належить державі. У 1954 на літаку DC-4 Skymaster був проведений перший рейс за маршрутом Лісабон - Луанда за рекордно короткий проміжок часу: 17 годин.

У 1955 компанія набуває свій перший чотиримоторний авіалайнер, призначений для перельотів на довгі дистанції: Lockheed L-1049G. Ця вдала покупка ще більше скоротила час перельоту між Лісабоном і Лоренсу-Маркиш. Незабаром був здійснений експериментальний політ в Ріо-де-Жанейро на DC-4.

На початку 60-х TAP простягає свої «руки» до Порто Санто, Гоа, Лас Пальмаса і Санта Марії, проте в той же час не забуває і про європейські напрямках, пропонуючи рейси до Женеви, Мюнхен і Франкфурт.

До 1964 року, з моменту заснування авіаліній, їх послугами скористалося мільйон пасажирів. 1966 - початок регулярних польотів в Ріо-де-Жанейро. У 1967 TAP відмовляється від усіх старих літаків і повністю переходить на використання реактивних авіалайнерів, ставши клієнтом північноамериканського самолётостроітеля Боїнг.

У 70-х роках поява Air Bus (Аеробус) порушує гегемонію Боїнга у виробництві та постачанні повітряних суден на ринок. Поступово TAP починає орієнтувати свій флот на нову марку літаків.

У 1970 авіаперевізник представляє нову уніформу, спроектовану французьким дизайнером Луї Феро, який в той час одягав таких «зірок», як Бріджит Бардо, Елізабет Тейлор, Інгрід Бергман і Грейс Келлі.

У 1971 компанія повністю «поселяється» в Лісабоні, зробивши місцевий аеропорт Портела своїм головним пересадочних пунктом.

У 1978 за ініціативою керівництва був створений музей TAP Portugal, проте офіційне його відкриття відбулося лише 14 березня 1985 року в день 40-річчя авіаліній.

На початку 80-х TAP створює свій клас пасажироперевезень: Executive (бізнес-клас), друкує власний журнал Atlantis і відкриває новий вантажний термінал в лісабонському аеропорту.

Незабаром авіакомпанії впадають в глибоку фінансову кризу, викликаний зростанням цін на нафту. TAP зазнає збитків на суму 2 мільярди доларів. Однак поступово ринок авіаперевезень справляється зі складною ситуацією.

Пам'ятною подією 1982 року став переліт Папи Римського Іоанна Павла II по маршруту Рим - Порту. Зрозуміло, що цей рейс історичного значення організовувала авіакомпанія TAP.

У 1984 році за штурвал авіалайнера португальського авіаперевізника вперше сіла жінка. У 1985 компанія створює свій музей. У тому ж році король і королева Швеції після візиту до Португалії повертаються в Стокгольм на літаку TAP Portugal.

У 1988 Португальські авіалінії стають першими, хто надає пасажирам супутникову телефонний зв'язок на борту. Компанія активно закуповує авіалайнери марок Боїнг і Аеробус.

У 1990 TAP вперше в своїй історії перевозить понад 3 млн. Пасажирів за рік. У наступному році Папа Римський Іоанн Павло II ще раз відвідує Португалію, вирушаючи з Риму на авіалайнері компанії TAP. У 1994 португальці нагороджуються премією PTA Award, присуджену журналом "Gente e Viagens" ( «Люди і подорожі»).

У 1996 TAP занурюється в простори Інтернету і створює свій власний сайт, а також активно продовжує освоювати незвідані для себе місця на карті світу.

У 2003 Португальські авіалінії стають першими, хто встановив спеціальні комфортабельні крісла в класі Executive.

У 2005 авіаперевізник набуває новий логотип і офіційна назва "Tap Portugal" (до цього офіційною назвою було TAP Air Portugal).

Журнал Atlantis, що видається Португальська авіалініями, в 2004 році зайняв 4 місце в категорії «найкращі польотні журнали» на щорічному конкурсі досягнень авіації, організованому Всесвітньою Асоціацією Дозвілля і Розваг на борту авіалайнерів.

Незабаром TAP стає об'єктом дослідження Гарвардського університету. У березні 2005 компанія вступає в Star Alliance, який також об'єднує Lufthansa, Air Canada, Austrian Airlines, Sas і US Airlines.

9 червня 2005 року португальці отримують нагороду «Кращі авіалінії» за версією ділової газети "Publituris".

У січні 2006 TAP стає одноосібним власником VARIG, найбільшої організації в Південній Америці, що займається технічним обслуговуванням авіалайнерів.

У 2007, згідно з опитуванням японського видання "Newsweek", Португальські авіалінії зайняли десяте місце в світі (серед 300 авіаперевізників) з безпеки. Кількість рейсів TAP поступово збільшується через все нових код-шерінгових угод з різними європейськими, американськими і африканськими авіакомпаніями.

Ще одним значущим досягненням є нагорода «Авіалінії року», отримана на церемонії "Top Ten Of Tourism 2007", яка проходила в Сан-Паулу (Бразилія) 26 березня 2008.

У 2009 компанія отримує премію "Equality is Quality", яку їй присудила спеціальну комісію з рівності чоловіків і жінок у сфері праці та найму на роботу.

TAP робить прогрес не тільки в технічній організації авіаперевезень, португальці також трепетно ​​дбають про екологію. За свою програму по скороченню викидів вуглецю вони отримали премію «Планета Земля» (Planet Earth) від «ЮНЕСКО» 21 червня 2009.

Це далеко не всі досягнення португальських авіаліній. За свою довгу історію TAP Portugal дійсно зарекомендувала себе в якості безпечного авіаперевізника і надійного партнера по бізнесу.

Повітряний флот авіакомпанії TAP Portugal

Повітряний флот португальських авіаліній переважно складається з літаків французької марки Air Bus (Аеробус), які використовуються для перельотів на середні та дальні дистанції. Для рейсів місцевого значення компанія пропонує Fokker, Embrayer і Beechcraft.

Марка літака Кількість пасажирських місць Максимальна тривалість перельоту без дозаправки Середня швидкість Загальна інформація Аеробус А321 201 4600 км 900 км / год Найбільший і місткий серед всіх А320-х. Призначений для польотів на середні та середньо-далекі дистанції. Включає місця як економ, так і бізнес-класу (Top executive). Аеробус А320 162 5500 км 900 км / ч Має досить просторим салоном. Призначений для польотів на середні та середньо-далекі дистанції. Включає місця як економ, так і бізнес-класу (Top executive). Аеробус А319 132 5700 км 900 км / год Менше за місткістю і габаритам, але набагато економічніше по витраті палива, ніж його зібратися з класу А320. Це дозволяє використовувати А319 для тривалих рейсів. Аеробус А330 263 12000 км 930 км / ч Салон авіалайнера вміщує 176 місць економ-класу і 24 місця бізнес-класу. Літак призначений для польотів на далекі відстані. У найближчому майбутньому планується збільшити кількість пасажирських місць на борту. Аеробус А340 274 ​​13300 км 930 км / год Найбільший за габаритами і місткості авіалайнер, яким володіє компанія TAP. У той же час А340 є і самим комфортабельним в даному списку. Fokker 97 3600 км 800 км / ч Як правило, використовується в рейсах місцевого значення. Embrayer 145 Private 49 2400 км 830 км / ч Невеликий літак, призначений для польотів на короткі дистанції. Beechcraft 19 1300 км 500 км / ч Найменший представник повітряного флоту авіакомпанії TAP.

Адреса і телефон представництва TAP Portugal в Москві

Адреса: 129110, Москва, Проспект Миру, д. 39, стр. 2
Час роботи: понеділок - п'ятниця з 09.00 до 18.00
Тел .: +7 (495) 937-0426
Факс: +7 (495) 937-5951
сайт: http://www.flytap.com/


Кількість показів: 11695

Новости