Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія Wizz Air. W6. WZZ. Офіційний сайт.

  1. Історія
  2. На Україні
  3. В Росії
  4. напрями
  5. флот
  6. діяльність
  7. ціни

Wizz Air - бюджетна угорсько-польська авіаційна компанія зі штаб-квартирою в Вечеш (медье Пешт). Головним чином працює на ринку Центральної Європи, у компанії є бази в аеропортах Познані, Катовіце, Гданська, Варшави (імені Шопена) і (Польща); Баку (Азербайджан); Будапешта (Угорщина); Бухареста, Клуж-Напока, Тиргу-Муреш, Тімішоари (Румунія); Софії (Болгарія); Києва (Жуляни) (Україна); Белграда (Сербія), Кутаїсі (Грузія), Вільнюса (Литва); Скоп'є (Республіка Македонія).

Історія

Авіаційна компанія створена у вересні 2003 року. Головний інвестор - американська приватна компанія Indigo Partners, яка спеціалізується на інвестиціях в транспорт. Перший рейс виконаний 19 травня 2004 з Катовіце, через 19 днів після того, як Угорщина і Польща вступили в загальний європейський ринок авіації та Європейський союз. Авіаційна компанія перевезла за перші три з половиною місяці роботи 250000 пасажирів і практично 1.4 млн пасажирів за перший рік роботи. Компанія до кінця 2012 року перевезла 50 мільйонів пасажирів.

CEO та голова ради директорів - Вараді Йожеф, колишній CEO Malév, інший угорської авіаційної компанії. Компанія зареєстрована в Лондоні, дочірні підприємства відкриті в Угорщині, Польщі, Болгарії. Wizz Air Bulgaria почала працювати у вересні 2005. У Києві створили Wizz Air Ukraine, що почала працювати в 2008 році, компанія є повноцінною авіаційною компанією, а не дочірньою структурою, засновник якої ТОВ "Дніпро Авіаешен" г. Киев.

На Україні

Авіаційна компанія 11 липня 2008 року почала виконання рейсів по внутрішніх маршрутах по Україні - з Києва (аеропорт Бориспіль) в Харків, Львів, Запоріжжя, Одесу і Сімферополь, а також з Сімферополя до Харкова та Львова. Компанія станом на 2013-2014 рік здійснювала тільки один внутрішній рейс по Україні в літній час - з Києва до Сімферополя. З 11 березня 2014 року, з огляду на зміни політичної обстановки в Криму, компанія Wizz Air більше не виконує рейсів в Автономну Республіку Крим.

Перший міжнародний рейс здійснений 17 грудня 2008 року в Лондон, аеропорт Лутон. На 2013 рік виробляються регулярні міжнародні авіаційні перевезення з наступних міст України: з Києва (Жуляни) - в Барселону, Будапешт (Жирона), Венеції (Тревізо), Валенсію, Гамбург (Любек), Дортмунд, Кельн, Катовіце, Ларнаки, Кутаїсі, Лондон (Лутон), Москву, Меммінген (Мюнхен-Вест), Неаполь і Мілан (Бергамо).

Зі Львова - до Венеції (Тревізо), Мілан (Бергамо) та Дортмунда. З Донецька - в Кутаїсі і Дортмунд, з 1.10.2013 р - в Меммінген (Мюнхен-Вест), Лондон (Лутон), Рим (Фьюмічіно) і Мілан (Бергамо). З Харкова - в Кутаїсі, з 1.10.2013 р - до Варшави (Їм. Шопена).

База Wizz Air в Києві 27 березня 2011 перенесена з аеропорту Бориспіль в аеропорт Київ-Жуляни.

База Wizz Air в Києві 27 березня 2011 перенесена з аеропорту Бориспіль в аеропорт Київ-Жуляни

В Росії

Wizz Air з 2008 року наполегливо намагався вийти на російський ринок, але ніяк не міг зробити цього через постійні перешкод з боку російських властей, які підтримують «Аерофлот» (що вельми сумнівно на основі банкрутства 'Malév' і дуже активного просування бренду S7 авіаційної компанії Сибір, що входить, як і Малєв, в альянс Ван Ворлд). Це формально пояснювалося наявністю величезного числа вимог до рейсів і до перевізника, але Wizz Air до літа 2013 рік все таки виконав ці вимоги і оголосив офіційно про відкриття першого рейсу з Росії: Москва (Внуково) - Будапешт з 23 вересня 2013 року.

Після відкриття рейсів Будапешт - Москва розглядається можливість запустити рейси Київ - Санкт-Петербург і Київ - Москва, хоча, можливо, для цього Wizz Air створить дочірню компанію за зразком Wizz Air Ukraine. Втім безпосередньо представники Wizz Air заявляють, що створення такої компанії - дуже віддалена перспектива з огляду на жорстких вимог Росавіації, але відмовлятися від збільшення географії польотів і кількості рейсів не мають наміру.

напрями

Авіаційна компанія станом на кінець 2012 року виконувала рейси більше ніж по 250 напрямках в 29 країнах.

Wizz Air 31 травня 2013 року відкрив рейси в Боснію і Герцеговину (аеропорт Тузла), 17 червня - в Азербайджан (Баку)

C 23 вересня почали проводитися польоти в Росію (аеропорт Внуково), c 24 вересня - в Молдавію (Кишинів), з 28 жовтня - в ОАЕ (аеропорт Dubai World Central).

флот

Илот Wizz Air станом на червень 2014 року відбудеться з:

  • 48 Airbus A320-200 (+67 замовлено)

У 17 літаків є угорська реєстрація, три болгарська, один - сербська, три - українська. У замовленні ще 67 Airbus A320. Авіаційна компанія планує оперувати більш 90 літаками через 5-7 років. Літаки Wizz Air є легко помітними в аеропортах через їхню розмальовки - фіолетові, білі, рожеві кольори. Все A320 оснащуються двигунами International Aero Engines V2500, навіть ті, які отримані від GECAS в оренду.

діяльність

Пасажирські перевезення в 2008 році склали 5,9 млн чоловік., В 2011 - 11 млн, в 2012 - 12 млн, в 2013 - 13,5 млн, в 2014 - 15,8 млн

ціни

Wizz Air - лоу-кост авіаційна компанія, пасажири оплачують безпосередньо переліт, збори і податки, які можуть включати додатковий паливний збір, додаткові послуги, страховку, збір за безпеку.

Як і інші лоу-кост компанії, WizzAir встановлює жорсткі обмеження на ручну поклажу, яка провозиться в салоні літака. Безкоштовним з жовтня 2012 року є тільки провезення ручної поклажі розміром не більше 42х32х25 см, провезення ручної поклажі розміром до 56х45х25 см можливий за додаткову плату.

Основні дані авіакомпанії Wizz Air:

  • Країна авіакомпанії: Угорщина.
  • Бюджетні авіаційні лінії Східної Європи.
  • Рік появи авіакомпанії: 2004.
  • ІАТА код авіакомпанії: W6.
  • ІКАО код авіакомпанії: WZZ.

Візз Ейр (Wizz Air). Офіційний сайт: www.wizzair.com

com

Контактні дані:

  • Основні аеропорти авіакомпанії: Бухарест Беняса - Аурел Влайку , Будапешт Ференц Ліст , Гданськ Лех Валенса , Варшава Фредерік Шопен , Клуж-Напока , Катовіце , Прага Вацлав Гавел , Познань, Тімішоара ТраянВуйя .
  • Поштова адреса авіакомпанії: Building221, BUDInternationalAirport, Budapest, 1185, Hungary.
  • Міський телефон авіакомпанії: +3617779300.
  • Факс авіакомпанії: +3617779444.
  • Адреса електронної пошти авіакомпанії: [email protected] .
  • Авіакомпанія має такими типами літаків: AirbusA320 .

Переглянути інші авіакомпанії Європи.

Новости