Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія S7 пригрозила Мінтрансу зупинкою польотів

Авіакомпанія S7 розкритикувала вимога Мінтрансу зі зберігання баз даних пасажирів на території РФ. Про це увечері 21 жовтня написали «Ведомости». Нагадаємо, з 1 січня 2020 р сервери і бази даних, що забезпечують бронювання і продаж внутрішніх російських авіаперевезень, повинні бути розміщені в Росії , А провайдер системи бронювання може бути тільки російським юридичною особою.

Як написав у листі президенту Асоціації експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) Володимиру Тасун гендиректор авіакомпанії «Сибір» Володимир Об'єдков, застосування цього документа на практиці може призвести до повної зупинки діяльності російських авіакомпаній і / або тривалої (2-4 роки) і витратною міграції в інші системи бронювання.

Кіпріоти можуть. А ми що, гірші?

Чому маленький Кіпр за свій рахунок повертає російських туристів додому, а в Росії з цим все складно?

Буквально через кілька годин після оголошення про плани банкрутства авіакомпанії Cobalt Air Мінтранс Кіпру прийняв рішення вивезти російських туристів додому на літаку Cyprus Airways за держрахунок. Спостерігачі задаються питанням: чому кіпріоти здатні швидко прийняти рішення подбати про російських туристах, а наша влада ні?

Недоїдків вказав на те, що у трьох найбільших російських авіакомпаній іноземні провайдери (американська Sabre у «Аерофлоту», швейцарська SITA у S7 і іспанська Amadeus у «Уральських авіаліній») і вони можуть не захотіти інвестувати сотні мільйонів доларів у виконання постанови. Більш того, «Аерофлот» і S7 входять в глобальні авіаційні альянси (Sky Team і One World відповідно), а російські системи поки не відповідають вимогам цих альянсів. Якщо перехід відбудеться, іноземні авіакомпанії-партнери не зможуть продавати квитки на внутрішні рейси S7, а сама авіакомпанія втратить не менше 5 млрд руб. виручки.

На думку спостерігачів, цей лист - загострення проблеми, пов'язане з бажанням розтягнути процес вирішення цього питання, і жодна з авіакомпаній свою діяльність не зупинить. Як пояснив один з джерел порталу TourDom.ru, знайомий з підготовкою нововведень, сам факт витоку цього листа в пресі - «істеричне нагнітання ситуації». До того ж лист було відправлено ще в липні, але чомусь в першоджерелі про це не згадується.

«Керівник S7 всього лише виступає за поетапність переходу, в перевізника турбуються, що не встигнуть зробити це в строк і в підсумку втратять зарубіжних клієнтів. При цьому в зверненні до АЕВТ замовчується той факт, що робота із західними GDS насправді менш вигідна - російські перевізники платять від 7 до 20 євро за квиток, в той час як вітчизняним системам вони будуть платити в рази менше. Перенесення баз даних пасажирів на російські сервера - питання вирішене. Зберігання персональних даних внутрішньоросійських пасажирів за кордоном - нонсенс, тому що мова йде в тому числі про чиновників і співробітників держструктур, а внутрішні перевезення в загальній структурі перевищують 60% », - пояснив експерт, додавши, що крім S7 жодна інша авіакомпанія, що працює з західними GDS, не виступала проти рішення Мінтрансу.А ми що, гірші?
Чому маленький Кіпр за свій рахунок повертає російських туристів додому, а в Росії з цим все складно?
Спостерігачі задаються питанням: чому кіпріоти здатні швидко прийняти рішення подбати про російських туристах, а наша влада ні?

Новости