Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія "Скай Експрес" відкрила польоти з аеропорту Внуково в Сочі

З 29 січня 2007 року перша в Росії авіакомпанія для масового споживача «Скай Експрес» почала виконувати регулярні польоти з аеропорту Внуково за маршрутом Москва - Сочі - Москва. У цей день відбулася урочиста церемонія відкриття першого рейсу, в якій взяли участь представники федеральних органів влади, Уряду Москви, керівники аеропортового комплексу Внуково і авіакомпанії «Скай Експрес».

В рамках заходу відбулося нагородження першого пасажира на рейс в Сочі. Ним став Роман Павлович, який першим оплатив квиток на рейс в день відкриття продажів 19 січня поточного року. Йому був вручений сертифікат на чотири безкоштовних польоту по кожному з напрямків авіакомпанії «Скай Експрес», а також пам'ятні подарунки від аеропорту Внуково.

Рейси за маршрутом Москва - Сочі - Москва з аеропорту Внуково будуть здійснюватися на літаках B-737-300 щодня два рази в день. Виліт з аеропорту Внуково в 07.50 і 14.30, з Сочі - 11.05 і 17.45. Передбачається, що до початку літнього сезону частота польотів буде збільшена.

Найближчим часом авіакомпанія планує розширити географію своїх польотів. З 26 січня відкриті продажу квитків на напрямку Москва - Ростов-на-Дону і Москва - Мурманськ. Регулярні польоти в Ростов-на-Дону почнуться з 9 лютого з частотою два рази на день, до Мурманська щодня з 14 лютого. У першому півріччі «Скай Експрес» також передбачає відкрити з аеропорту Внуково польоти в Челябінськ, Перм, Єкатеринбург, Уфу і Анапу. Очікується, що до кінця 2007 року в маршрутну мережу «Скай Експрес» увійдуть 11 внутрішніх напрямків польотів в міста, що знаходяться на відстані 800-3000 км від Москви.

Авіакомпанія «Скай Експрес» заснована в березні 2006 року. Особливості бізнес-моделі перевізника проявляються, зокрема, в раціональному побудові маршрутної мережі, однотипному парку повітряних суден, переважно прямих продажах квитків, а також у відсутності на борту безкоштовного харчування, традиційно включається у вартість квитка.

В даний час парк повітряних суден «Скай Експрес» складається з двох літаків B-737. Ще шість судів компанія планує отримати до кінця квітня 2007 року.

«Скай Експрес» вибрала аеропорт Внуково місцем свого базування з багатьох причин, що становлять переваги цього аеропорту. Аеропортовий комплекс відрізняється найбільш вигідним географічним положенням серед московських аеропортів. Зокрема, Внуково знаходиться в максимальній близькості від столиці - 28 км від центру Москви.

Аеропорт Внуково інтегрований в міську інфраструктуру Москви розвиненою мережею транспортних комунікацій. Пасажири можуть дістатися до аеропорту за трьома шосе - Київському, Боровському та Мінському. Від станції метро «Південно-Західна» до аеропорту курсують автобуси і маршрутне таксі. Аеропорт також пов'язаний з центром Москви залізничною магістраллю. Протягом 35 хвилин швидкісні електропоїзди підвищеної комфортності доставляють пасажирів від Київського вокзалу до підземного залізничного терміналу аеропорту, розташованого в 20 метрах від аеровокзального комплексу Внуково.

Авіапасажири регулярних рейсів авіакомпанії «Скай Експрес» будуть обслуговуватися в терміналі внутрішніх ліній аеропорту Внуково. На першому поверсі терміналу організована реєстрація пасажирів на рейс і оформлення багажу. Там же розташовуються зал прильоту, телеграф, автомати міжміського телефонного зв'язку, Інтернет-кафе, каса продажу авіа- і залізничних квитків, стійка замовлення таксі.

На першому і другому поверхах пасажири можуть відвідати кафе і магазини сувенірів. Для пасажирів з дітьми в терміналі внутрішніх ліній працює комфортна кімната матері і дитини, обладнана зручними дитячими ліжечками, столами для сповивання і ігровими комплексами.

Аеропорт Внуково - один з найбільших авіатранспортних комплексів Росії. Щорічно в аеропорту обслуговується близько 100 тис. Рейсів більше 140 російських і зарубіжних авіакомпаній. Маршрутна мережа аеропорту включає більше 200 напрямків регулярних і чартерних польотів, що забезпечують основний пасажиропотік Внуково, і більше 450 напрямків ділової авіації. Карта польотів з аеропорту охоплює більшість регіонів Росії, а також країни ближнього зарубіжжя, Західної Європи, Азії та Африки. За кількістю обслужених в 2006 році пасажирів (5 млн 117 тис.) Внуково вийшов на третє місце серед аеропортів Росії.

Прес-служба аеропорту Внуково
www.facebook.com/vnukovoairport
www.twitter.com/vnukovoairport

Новости