Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіакомпанія «Czech Airlines». 80 років повітряному сполученню між Прагою і Москвою

2 вересня виповнилося 80 років з дня початку регулярного повітряного сполучення і виконання першого комерційного рейсу авіакомпанією «Чеські авіалінії (Č SA Czech Airlines) між Прагою і Москвою 2 вересня виповнилося 80 років з дня початку регулярного повітряного сполучення і виконання першого комерційного рейсу авіакомпанією «Чеські авіалінії" SA Czech Airlines) між Прагою і Москвою.

На честь цієї знаменної події в московському аеропорту «Шереметьєво» відбулися святкові заходи: прес-конференція; урочисті проводи пасажирів рейсу авіакомпанії «Чеські авіалінії" з Москви до Праги і традиційна зустріч з хлібом-сіллю чеського екіпажу літака компанії, який прибув з Праги до Москви; відкриття виставки, на якій представлені унікальні історичні фотографії всіх типів літаків авіакомпанії, які виконували рейси між столицями Чехії та Росії (працює до 2 жовтня в Терміналі Е). Всі пасажири - учасники програми «OK Plus», які скоїли 2 вересня політ одним з рейсів авіакомпанії «Чеські авіалінії" між Прагою і Москвою отримали на свій рахунок 1936 бонусних милею, які символізують рік початку регулярного сполучення на маршруті.

У прес-конференції, яка відбулася в музеї аеропорту, взяли участь регіональний директор авіакомпанії «Чеські авіалінії в РФ і країнах СНД Їржі Свобода (Ji ří Svoboda), директор з авіаційної комерційної діяльності аеропорту «Шереметьєво» Володимир Хижняк, менеджер з маркетингу представництва авіакомпанії «Чеські авіалінії Валерія Ященко, які розповіли про перший комерційний політ між Прагою і Москвою, підсумки діяльності чеської авіакомпанії в Росії і планах на зимовий сезон 2016 - 2017 рр У прес-конференції, яка відбулася в музеї аеропорту, взяли участь регіональний директор авіакомпанії «Чеські авіалінії" в РФ і країнах СНД Їржі Свобода (Ji ří Svoboda), директор з авіаційної комерційної діяльності аеропорту «Шереметьєво» Володимир Хижняк, менеджер з маркетингу представництва авіакомпанії «Чеські авіалінії" Валерія Ященко, які розповіли про перший комерційний політ між Прагою і Москвою, підсумки діяльності чеської авіакомпанії в Росії і планах на зимовий сезон 2016 - 2017 рр., а також відповіли на під тання журналістів.

Пан Їржі Свобода особливо відзначив, що, незважаючи на економічну кризу, авіакомпанія «Чеські авіалінії" в цьому році суттєво розширила свою маршрутну мережу, в тому числі, і в Росії: з початку літа компанія виконує по 2 рейси на тиждень за маршрутами Прага - Казань - Прага і Прага - Уфа - Прага.

Авіакомпанія продовжує виконувати по 3 рейси на тиждень на маршрутах Прага - Самара - Прага, Прага - Єкатеринбург - Прага, Прага - Ростов-на-Дону - Прага.

6 рейсів на тиждень чеська авіакомпанія виконує за маршрутом Прага - Санкт-Петербург - Прага 6 рейсів на тиждень чеська авіакомпанія виконує за маршрутом Прага - Санкт-Петербург - Прага.

По маршруту Прага - Москва - Прага авіакомпанія «Чеські авіалінії" виконує 18 рейсів на тиждень і 2 рейси - по маршруту Карлові Вари (Karlovy Vary) - Москва - Карлові Вари.

Всі перераховані рейси є регулярними.

Завдяки співпраці зі своїми партнерами по код-шерінгом (Codeshare agreement) - авіакомпаніями «Аерофлот» і «Travel Service» / «SmartWings», пасажирам авіакомпанії «Чеські авіалінії" надана можливість вибору з 58 рейсів за маршрутом між Прагою і Москвою під кодом «ОК ».

Під час літнього льотного періоду 2017 року чеська авіакомпанія планує почати виконувати польоти за маршрутом Карлові Вари - Санкт-Петербург - Карлові Вари, надавши мешканцям міста на Неві прямий переліт в регіон, в якому розташовані знамениті курорти Чехії - Карлові Вари, Маріанські Лазні (Mari á nsk é L á zn ě), Франтішкови Лазні (Franti š kovy L á zn ě).

Сьогодні авіакомпанія «Чеські авіалінії" (Czech Airlines) - сучасна європейська компанія, яка є флагманом авіаційної галузі Чехії і однією з чотирьох найстаріших авіакомпаній світу, пропонуючи свої послуги пасажирам з жовтня 1923 року.

Авіакомпанія є одним із засновників Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), а з 2001 року - членом глобального авіаційного альянсу SkyTeam.

За перші шість місяців 2016 року авіакомпанія перевезла за своїми маршрутами 1,01 мільйонів пасажирів, що на 12% перевищує аналогічний показник 2015 року, коли було перевезено 903 тисячі чоловік.

У літньому сезоні 2016 року авіакомпанія виконує регулярні рейси в 47 пунктів призначення 24 країн; завдяки співпраці з партнерськими компаніями, пасажири флагмана чеської авіації можуть скористатися регулярними рейсами більш ніж в 130 пунктів призначення 45 країн світу.

Компанія «Чеські авіалінії - володар сертифіката відповідності ISO 14001   (охорона навколишнього середовища) і сертифіката IOSA (IATA Operational Safety Audit) Компанія «Чеські авіалінії" - володар сертифіката відповідності ISO 14001
(охорона навколишнього середовища) і сертифіката IOSA (IATA Operational Safety Audit). Акціонерами авіакомпанії є компанії «Korean Air Lines» (44%), «Travel Service» (34%), «Czech Aeroholding» (19,735%) і «Czech Insurance Company» (2,265%).

Детальніше на сайтах
www.czechairlines.com www.svo.aero

За матеріалами прес-конференції. Автор фотографій - Валентин Халтуріна

Дякуємо за допомогу, люб'язно надану при написанні статті директора авіакомпанії «Чеські авіалінії" (Czech Airlines) в РФ і країнах СНД пана Їржі Свободу (Ji ří Svoboda) і менеджера з маркетингу авіакомпанії «Чеські авіалінії" (Czech Airlines) пані Валерію Ященко.

Дякуємо за допомогу, люб'язно надану при написанні статті директора авіакомпанії «Чеські авіалінії (Czech Airlines) в РФ і країнах СНД пана Їржі Свободу (Ji ří Svoboda) і менеджера з маркетингу авіакомпанії «Чеські авіалінії (Czech Airlines) пані Валерію Ященко

Новости