Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як знайти дешеві авіаквитки?

Для мандрівників, які хочуть заощадити є кілька правил і порад, виконання яких допоможе знайти дешеві авіаквитки.

1. Купуйте авіаквитки заздалегідь. Через інтернет придбати квиток можна за 12-13 місяців до вильоту. Звичайно на стільки рано бронювати не обов'язково, але за пару місяців потурбується про свій квитку все ж варто.

Справа в тому, що на кожному рейсі в продаж надходять квитки за різними тарифами, вони відрізняються тільки умовами обміну і повернення. Якщо ви точно впевнені в датах вашої поїздки, то немає сенсу купувати квитки по дорожчому тарифу.

В першу чергу продаються квитки за найдешевшими тарифами. Ось так і виходить, що купуючи квитки за кілька днів до вильоту, ви купуєте їх по більш дорогому тарифу. Різниця в ціні може бути дуже суттєвою.

2. Купуйте квитки в "правильні" дні. Як правило, квитки на рейси, що вилітають в середу, четвер або в суботу найдешевші. Квитки на рейси з вильотом в п'ятницю, неділю та понеділок - найдорожчі. Це логічно, багато на вихідні летять додому або на оборот в інше місто провести незабутній week-end.

Серед "хороших" днів для польотів, варто також відзначити свята, які відзначають в колі сім'ї, це День Подяки (відзначається у другий понеділок жовтня в Канаді і в четвертий четвер листопада в США) і Різдво (25 грудня).

3. Відстежуй спецпропозиції авіакомпаній. Багато пасажирів навіть не підозрюють, що авіакомпанії досить часто влаштовують різні акції і розпродажі. У деяких компаній ці акції регулярні, наприклад:

    • AirBaltic щовівторка надає своїм пасажирам істотні знижки на авіаквитки певних напрямків. Крім цього, у AirBaltic є спеціальні тарифи на авіаквитки по Прибалтиці - Балтійський проїзний.
    • Estonian Air надає знижки при ранньому бронюванні. Для придбання цих квитків, ви повинні вибрати тариф ECO або Mini ECO. Якщо ж ви летите без багажу (тільки з ручною поклажею), то вибирайте тариф Lite (Lite ECO). Нерідко квитки за тарифом Mini ECO, які включають одне місце багажу, дешевше тарифу Lite.

Нерідко квитки за тарифом Mini ECO, які включають одне місце багажу, дешевше тарифу Lite

Коли авіакомпанія відкриває новий напрямок, то можна з 100% упевненістю говорити, що перші кілька тижнів, а може навіть місяців, на авіаквитки будуть суттєві знижки.

Як оперативно отримувати інформацію про нові акції? Підпишіться на розсилку авіакомпаній, які літають з вашого міста.

4. Літайте з пересадками. Незважаючи на те, що іноді доводиться робити істотний гак і кілька годин чекати пересадки в аеропорту, такі квитки, як правило, значно дешевше прямих. Чим довший пересадка, тим дешевше квиток.

Чим довший пересадка, тим дешевше квиток

5. Ретельно вибирайте час подорожі. Квитки під час шкільних канікул та свят завжди дорожче. Якщо ви купите квиток напередодні сезону або після його закінчення, то зможете істотно заощадити. Знаючи пікові сезони по кожному напрямку, ви зможете літати дешевше.

Наприклад, квитки на морські курорти (Ніцца, Анталія, Барселона, Аліканте, Варна, Сочі і т.д.) з вильотом влітку, очевидно будуть дорожче, ніж в інший період року. Взимку ціни піднімаються на квитки на гірськолижні курорти.

У США найдорожчі квитки припадають на період дії програми для студентів Work and Travel з 15 квітня по 15 вересня. Якщо ви хочете відвідати Австралію або Нову Зеландію, то найдорожчі квитки в цих напрямках будуть з грудня по березень - коли в цьому регіоні літо.

6. Вчіться шукати квитки правильно. Якщо ви їдете, наприклад парою, то при пошуку на сайті, в пункті, де вказуються кількість пасажирів, спочатку введіть 2, переконайтеся, що на цей рейс є 2 квитки. А потім знову поверніться до пошуку і введіть тільки одного пасажира - порівняйте ціни.

Якщо ви летите удвох, а на рейс залишився тільки 1 квиток за найдешевшим тарифом, а решта по більш дорогому, то система автоматично забронює вам 2 квитки по дорогому тарифу. Якщо ж ви шукайте і бронюєте квитки по одному, то система видасть найдешевший квиток. Та ж схема працює при пошуку квитків для групи, ви здивуєтеся скільки можна на цьому заощадити.

Розберемо цей приклад більш детально.

У літаку залишилося 4 вільних місця:

    • 1 в економ класі по тарифу за 100 $
    • 1 в економ класі по тарифу за 200 $
    • 2 в бізнес класі за тарифом 400 $

Коли ви вводите в формі пошуку 2 пасажира, система починає шукати не 2 квитка, а 2 однакових тарифу. Так як у нас в економ класі залишилося по 1-му квитку кожного тарифу, система продовжує шукати і знаходить 2 однакових тарифу в бізнес класі.

Таким чином, ви отримуєте 2 квитки за 800 $. Якщо ви будете вводити по одному пасажиру, то спочатку купите один квиток за 100 $, а другий за 200 $, тому що система вже шукає не 2 однакових тарифу, а один найдешевший, і в підсумку ви купите 2 квитка всього за 300 $.

Використовуючи аналогічний метод, можна заощадити значну суму і на квитках в обидві сторони .

Є й інші методи пошуку дешевих авіаквитків, наприклад, мильну систему розрахунку тарифів .

6. Пошукайте квитки з вильотом з сусіднього міста. Або навпаки з прильотом в сусіднє місто.

Детальніше про це ми писали в статті "Як купити авіаквиток на 30% дешевше" .

Хочете підібрати квитки в подорож?

підібрати квитки

поділіться записом

Як оперативно отримувати інформацію про нові акції?
Хочете підібрати квитки в подорож?

Новости