Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як у LOT Polish Airlines за затримку рейсу отримати компенсацію до 600 євро

  1. Про авіакомпанію LOT
  2. Випадки затримки і скасування рейсів в LOT
  3. Перевірка рейсу
  4. Як отримати компенсацію за скасування рейсу Volotea

LOT Polish Airlines - флагманський авіаперевізник Польщі зі штаб-квартирою в Варшаві. Маршрутна мережа включає майже 50 міст в 31 країні світу. У цьому матеріалі ми розглянемо як отримати від LOT Polish Airlines компенсацію за затримку або скасування рейсу.

У цьому матеріалі ми розглянемо як отримати від LOT Polish Airlines компенсацію за затримку або скасування рейсу

Про авіакомпанію LOT

LOT Polish Airlines (пол. Polskie Linie Lotnicze LOT, рус. «Польські авіалінії») - флагман цивільної авіації Польщі з майже 90-річним досвідом роботи в сфері повітряних перевезень, заснований в 1929 році. Авіапідприємство є одним з найстаріших учасників світового авіаринку, яка зберегла свою первісну назву. Головний аеропорт - «Фредерік Шопен» (Варшава), допоміжний - повітряна гавань Таллінна.

Флот компанії укомплектований лайнерами «Бомбардьє», «Ембраєр» і «Боїнг». Їх сукупне число на осінь-2017 - 55 одиниць, місткість - від 70 до 294 пасажирських крісел. Компонування всіх наявних у розпорядженні перевізника машин - 3-класова (виняток - лайнери «Бомбардьє» в кількості 15 штук).

Мережа обслуговуються LOT маршрутів на осінь -2017 налічує понад 80 напрямків на території Європи, Близького Сходу, Африки, Азії і Пн. Америки (понад 30 держав). Національний перевізник Польщі здійснює безпосадочні трансконтинентальні рейси в Нью-Йорк, Чикаго, Токіо, Ньюарк, Сеул, Лос-Анджелес і Пекін. Обслуговуються напрямками в Росії виступають Санкт-Петербург, Калінінград і Москва. За допомогою партнерів можна зробити вильоти з Краснодара, Самари, Єкатеринбурга, Казані.

Умови діючих тарифних планів

  • LOT Economy Simple - тариф «а-ля лоукост» з мінімумом зручностей і окремої платою за багаж;
  • LOT Economy Class - класичний туристичний клас з традиційним для економ-формату сервісом і набором благ, включаючи прохолодні напої і легкі закуски (пасажирам надано право за окрему плату придбати страви, що подаються власникам «преміальних» квитків;
  • LOT Premium Class - покращений економ-клас з більш представницьким меню і наданням пледів і подушок на рейсах тривалістю від 6 годин;
  • LOT Business Class - максимально зручні крісла, покращений сервіс, гранично насичене меню, пріоритетна реєстрація / посадка / висадка та інші характерні для бізнес-класу блага.

Норми для безкоштовної транспортування багажу / ручній поклажі для власників квитків

  • Economy - 8 кг і 23 кг відповідно (по 1 місцю);
  • Premium - 6 кг і 23 кг (2 і 1 місце відповідно);
  • Business - 9 кг і 32 кг (2 і 3 місця відповідно).

Пасажирам з числа подорожуючих по тарифу Economy Simple доступна перевезення одного місця ручної поклажі вагою 8 кг (бажаючим надана можливість покупки одного місця багажу вагою 23 кг за € 15 в один кінець). Граничні розміри одного допустимого для безоплатного перевезення місця багажу - 158 см за сумою довжини / ширини / висоти.

Випадки затримки і скасування рейсів в LOT

21 червня 2015 року хакерська атака на наземні інформаційні системи авіакомпанії LOT привела до скасувань десяти і затримок дванадцяти рейсів.

Перевірка рейсу

За допомогою спеціальної форми ви можете всього за 3 хвилини перевірити чи потрапляє ваш затриманий або скасований рейс «Польських авіаліній» під Регламент № 261/2004 і чи можете ви претендувати на отримання компенсації. Зверніть увагу, що перевірити можна все перельоти протягом останніх 3 років.

Як отримати компенсацію за скасування рейсу Volotea

Згідно Регламенту (ЄС) № 261/2004 Європейського Парламенту в разі затримки або скасування рейсу з вини авіаперевізника покладена грошова компенсація.
Розмір виплати залежить від дальності перельоту і часу очікування альтернативного рейсу.

При затримці рейсу більше ніж на 3 години при перельоті всередині ЄС:

  • 250 євро при дальності до 1500 км;
  • 400 євро при дальності понад 1500 км.

При затримці польотів між аеропортом в ЄС і аеропортом за його межами (дальність понад 3500 км):

  • від 3 до 4 годин - 300 євро;
  • від 4 до 12 годин - від 600 євро.

Для отримання виплати необхідно звернутися з письмовою заявою на англійській мові (або на іншу державну мову країни, в якій зареєстрований авіаперевізник) з обґрунтуванням вимоги. Якщо авіакомпанія відповість відмовою, то спочатку необхідно звернутися в локальний орган із захисту прав пасажирів, а потім до суду. Судитися з авіаперевізниками - клопітно і непросто, особливо без юридичної підтримки професіоналів. Якщо ви не хочете вивчати європейське законодавство і возитися з паперами, то можна скористатися послугами сервісу Compensair , Який спеціалізується на поверненні компенсацій пасажирам. подача заявки на сайті забере у вас всього декілька хвилин. У разі успіху комісія сервісу становить 25% від належної вам за законом суми відшкодування, у разі аргументованої відмови у виплаті ви не несете ніяких витрат.

>> Перевірити свій рейс на можливість отримання грошової компенсації >>>

Новости