Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як у Astra Airlines за затримку рейсу отримати компенсацію до 600 євро

  1. Про авіакомпанію Astra Airlines
  2. Випадки затримки і скасування рейсів в Astra Airlines
  3. Перевірка рейсу
  4. Як отримати компенсацію за скасування рейсу Astra Airlines

Astra Airlines - грецький авіаперевізник зі штаб-квартирою в Салоніках. Маршрутна мережа налічує близько 40 напрямків. У цьому матеріалі ми розглянемо як отримати від Astra Airlines компенсацію за затримку або скасування рейсу.

У цьому матеріалі ми розглянемо як отримати від Astra Airlines компенсацію за затримку або скасування рейсу

Про авіакомпанію Astra Airlines

Astra Airlines - невеликий грецький авіаперевізник з головним базою в Салоніках, що спеціалізується на обслуговуванні переважно європейських напрямків з 05.07.2008. Заснував авіапідприємство засновник групи Interaviator Ltd і виконавчий директор компанії Olympic Aviation Іоанніс Златаніс (Ioannis Zlatanis). Історія комерційної діяльності «Астри» почалася з рейсу із Салоніків на о. Родос. Компанія тісно співпрацює з турагентством Mouzenidis Travel і великим грецьким банком Piraeus.

Парк літаків в листопаді-2017 складався з 4 лайнерів - 112-місцевого British Aerospace 146-300, 70-місцевого ATR-72-200 і двох 48-місцевих ATR-42-300. Компонування всіх перерахованих машин - економ-клас.

Мережа обслуговуються Astra Airlines маршрутів на осінь-2017 - близько 40 (з урахуванням чартерних). Переважна більшість рейсів відбувається всередині Греції. Крім того, компанія літає в Ізраїль і ФРН.

Компонування наявних в розпорядженні лайнерів дозволяє організовувати перевезення виключно в форматі економ-класу, в рамках якого є кілька тарифних планів. Відмінності між ними стосуються можливості перебронювання / повернення квитків. Харчування надається всім пасажирам.

Норми по ручній поклажі на всіх рейсах - одне місце вагою до 7 кг і до 100 см - за сумою довжини / ширини / висоти.

Норми по багажу різняться в залежності від напрямків і варіюються від 15 кг для рейсів усередині Греції до 23 кг - для рейсів до Німеччини. Максимально допустима вага для рейсів в Мінеральні Води і назад - 18 кг. Плата за кожне кіло наднормативного багажу - € 2.

Випадки затримки і скасування рейсів в Astra Airlines

Основні затримки рейсів припали на час економічної кризи в Греції. Наприклад, в листопада 2013 страйк працівників авіакомпанії привела до численних збоїв у розкладі.

Перевірка рейсу

За допомогою спеціальної форми ви можете всього за 3 хвилини перевірити чи потрапляє ваш затриманий або скасований рейс Astra Airlines під Регламент № 261/2004 і чи можете ви претендувати на отримання компенсації. Зверніть увагу, що перевірити можна все перельоти протягом останніх 3 років.

Як отримати компенсацію за скасування рейсу Astra Airlines

Згідно Регламенту (ЄС) № 261/2004 Європейського Парламенту в разі затримки або скасування рейсу з вини авіаперевізника покладена грошова компенсація.
Розмір виплати залежить від дальності перельоту і часу очікування альтернативного рейсу.

При затримці рейсу більше ніж на 3 години при перельоті всередині ЄС:

  • 250 євро при дальності до 1500 км;
  • 400 євро при дальності понад 1500 км.

При затримці польотів між аеропортом в ЄС і аеропортом за його межами (дальність понад 3500 км):

  • від 3 до 4 годин - 300 євро;
  • від 4 до 12 годин - від 600 євро.

Для отримання виплати необхідно звернутися з письмовою заявою на англійській мові (або на іншу державну мову країни, в якій зареєстрований авіаперевізник) з обґрунтуванням вимоги. Якщо авіакомпанія відповість відмовою, то спочатку необхідно звернутися в локальний орган із захисту прав пасажирів, а потім до суду. Судитися з авіаперевізниками - клопітно і непросто, особливо без юридичної підтримки професіоналів. Якщо ви не хочете вивчати європейське законодавство і возитися з паперами, то можна скористатися послугами сервісу Compensair , Який спеціалізується на поверненні компенсацій пасажирам. подача заявки на сайті забере у вас всього декілька хвилин. У разі успіху комісія сервісу становить 25% від належної вам за законом суми відшкодування, у разі аргументованої відмови у виплаті ви не несете ніяких витрат.

>> Перевірити свій рейс на можливість отримання грошової компенсації >>>

Новости