Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як Turkish Airlines святкувала 25-річчя польотів в Україну (Фото)

Сьогодні, 25 квітня, авіакомпанія Turkish Airlines святкує 25-річчя польотів в Україну. Авіакомпанія стартувала в Україні в 1993 році, з двох рейсів на тиждень між Стамбулом і Борисполем. Сьогодні турецька перевізник виконує 61 пасажирський рейс на тиждень з шести українських міст: Києва, Одеси, Харкова, Львова, Запоріжжя та Херсона, а також три вантажних рейси на тиждень (в Бориспіль).

"Хочу підкреслити, що ми не розглядаємо Україну як зовнішній ринок, але як партнерів, з яким будемо рости. І Turkish Airlines - той самий партнер, який пов'язує Україну з усім світом, адже його мережа охоплює 121 країну і 305 аеропортів. Я сподіваюся, що в цьому році буде підписано угоду про вільну торгівлю між нашими країнами, після чого попит на авіасполучення виросте значно ", - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Turkish airlines продали свій найдорожчий в історії авіаквиток

У 2017 році Turkish Airlines перевезла понад 600 тисяч пасажирів на українських рейсах, це на 18% більше, ніж в 2016. Обсяг вантажоперевезень зріс на 24%. У цьому році темпи приросту ще вище. За підсумками першого кварталу відзначений приріст в 42%.

"Ми єдиний іноземний перевізник, який здійснює польоти в шість українських аеропортів. А також єдина компанія, яка використовує на короткомагістральних рейсах широкофюзеляжні літаки Airbus A330. Зокрема, всі 16 пасажирських рейсів до Києва виконуються на них", - зазначив Генеральний директор представництва Turkish Airlines в Києві Дінчер Саіджі.

За словами віце-президента Turkish Airlines з продажів у Східній Європі і Балканському регіоні Емре Меневше, близько 70% пасажирів на українських рейсах - транзитні. На київських рейсах ця частка трохи нижче, на рейсах з регіональних аеропортів вище. Емре Меневше назвав найбільш популярні напрямки з Борисполя. "За останні п'ять років Turkish Airlines перевезли понад мільйон пасажирів і виконали понад 4 тис. Пасажирських рейсів з / в аеропорт" Бориспіль ". Найбільш популярними напрямками з Києва стали Стамбул, Анталья, Майамі, Мале, Занзібар, Тель-Авів, Ашхабад, Гуанчжоу , Пекін, Шанхай, Каїр, Барселона, Делі, Сеул і Бангкок ", - перерахував Меневше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Turkish Airlines знизять на чверть ціни на квитки в Україні

Директор департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Сердюк висловила надію, що Turkish Airlines буде сприяти зростанню в'їзного туризму. "Ми вдячні Turkish Airlines за підвищення рівня ділової активності і формування іміджу України як доступною дестинації. Але поки у нас дисбаланс: за підсумками 2017 Україну відвідало 270 тис. Громадян Туреччини, а Туреччину - 1,2 млн наших співвітчизників. Ми повинні створювати і пропонувати цікаві для турецьких громадян туристичні продукти, може бути, організовувати стоп-овер в Києві ", - сказала Оксана Сердюк.

На початку квітня Директорат цивільної авіації Туреччини і Державіаслужба України домовилися про збільшення квот на польоти між Одесою і Стамбулом в два рази, з 14 до 28 рейсів на тиждень для кожної зі сторін. Також в якості пунктів польотів на території Туреччини крім Стамбула і Анкари були внесені Ізмір, Бодрум, Бурса і Даламан. Для маршруту Київ-Ізмір встановлена ​​квота в 21 рейс на тиждень, а для інших напрямків - 7 рейсів на тиждень. Як повідомив віце-президент Turkish Airlines з продажів у Східній Європі і Балканському регіоні Емре Меневше, авіакомпанія вже подала заявку на збільшення частот в одеському рейсі і чекає відповіді авіавлади. "Ми сподіваємося, що значно збільшимо обсяги перевезень пасажирів у цьому році", - сказав Меневше. При цьому він оцінив як малоймовірне відновлення польотів в Івано-Франківськ і Дніпро і повідомив про переговори з іншими українськими аеропортами. "Ми хочемо розширювати свою присутність в Україні, але рано говорити про будь-який новий напрямку", - сказав Меневше.

Ми хочемо розширювати свою присутність в Україні, але рано говорити про будь-який новий напрямку, - сказав Меневше

Фото: Тетяна Довгань

ABCnews

Новости