Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Франкфурта-на-Майні в Мюнхен: відстань, час у дорозі, ціни і маршрут на карті.

  1. Автомобілем
  2. Літаком
  3. Скільки коштує
  4. Де купити
  5. На поїзді
  6. Скільки коштує
  7. Де купити
  8. На автобусі
  9. Скільки коштує
  10. Де купити
  11. підсумки

Моя відрядження до Німеччини була в вересні. Природно, упустити можливість погуляти на легендарному Октоберфесті я не могла, і ми з колегами вирушили в черговий уїк-енд в Мюнхен - пивну столицю Німеччини!)) Так як в період Октоберфесту в Мюнхен приїжджають мільйони людей, то забронювати квитки ми вирішили заздалегідь, щоб уникнути складнощів в поїздці в столицю Баварії.

Автомобілем

Одному з колег прийшла в голову думка добиратися в Мюнхен автомобілем. Подолати відстань у 400 км, що розділяють Франкфурт і Мюнхен , Можна години за чотири з половиною. Маршрут максимально простий: спочатку по трасі №3 їдьте в сторону Нюрнберга, а там поверніть на дорогу №9. Якщо ви боїтеся заблукати, то краще включіть навігатор і дотримуйтесь його вказівок.

Платних доріг в Німеччині немає, але якщо ви подорожуєте на власному автомобілі, то вам доведеться оплатити екологічний збір, придбавши наклейку за 6 євро. Якщо ж ви берете машину в оренду, то з цим уже все залагоджено.

Прокат автомобілів в Німеччині коштують в середньому 40-50 євро, але якщо ви плануєте приїжджати в Німеччину в гарячий сезон, то краще забронювати машину заздалегідь, інакше може виявитися, що авто економ-класу вже немає. Зробити це можна за допомогою пошукових систем, наприклад, такого .

Бензин в Німеччині коштує в середньому 1,41 євро за літр. Відповідно на дорогу з Франкфурта до Мюнхена доведеться викласти близько 45 євро.

Зваживши всі за і проти, ми вирішили добиратися до Мюнхена на громадському транспорті. Все-таки під час Октоберфесту знайти вільне місце для паркування непросто, та й спробувати німецького пива хотілося всім членам нашої компанії.

Літаком

Одним з варіантів доїхати в Мюнхен , Який ми розглядали, був літак. Так-так, не дивуйтеся, адже іноді долетіти на літаку виявляється дешевше, ніж їхати на поїзді. Але це не наш випадок)

Найшвидший спосіб дістатися до Мюнхена - це переліт. Авіакомпанія Lufthansa щодня здійснює масу рейсів, в дорозі потрібно буде провести лише годину. Літаки вилітають кожні 1-2 години. Правда, спочатку потрібно буде дістатися до аеропорту Франкфурта, пройти реєстрацію, потім дочекатися свій багаж в Мюнхені і дістатися до міста. Через це дорога стає набагато довше, тому особливої ​​економії пір не немає.

Через це дорога стає набагато довше, тому особливої ​​економії пір не немає

Найпростіший спосіб пошукати квитки на цікаву для дату - скористатися спеціальними пошуковими системами, наприклад, цим .

Скільки коштує

Квиток на літак коштує недешево - 95 євро. З огляду на мінімальну відстань між містами, квиток вартістю майже 100 євро - не найдешевше задоволення.

Де купити

Якщо ви вирішите добиратися до Мюнхена на літаку, то найпростіше оформити покупку квитка на офіційному сайті Lufthansa.

На поїзді

У Німеччині я звикла їздити на потягах. Це швидко і зручно, а кількість складів просто величезна. Не виняток виявився і маршрут Франкфурт-Мюнхен. Потяги курсують практично цілодобово з інтервалом не більше півтори години. В дорозі потрібно буде провести від 3,5 до 6 годин - час залежить від категорії поїзда. Почитати, які склади вважаються найшвидшими, а які - найбільш недорогими, ви можете в цій статті .

Залізничний вокзал Франкфурта розташований на Hauptbahnhof.

В Мюнхен поїзд прибуває на головний залізничний вокзал міста. Він знаходиться ось тут.

Скільки коштує

Квиток на поїзд до другого класу обійдеться від 19 євро. В принципі, за німецькими мірками це зовсім недорого.

Де купити

Придбати квиток можна в залізничній касі, через спеціальний автомат з продажу квитків або через інтернет на сайті Deutsche Bahn.

На автобусі

Один з колег запропонував поїхати на автобусі. Зайшовши в інтернет, ми виявили, що на маршруті курсує маса автобусів різних транспортних компаній.

Досить вигідні пропозиції є у ​​лоу-кост перевізника FlixBus. Автобуси цієї фірми відправляються і з залізничного вокзалу, і з аеропорту, що особливо зручно тим, для кого Франкфурт - лише транзитний пункт. Автобусів багато, вони курсують кожні 1,5-2 години. В дорозі потрібно буде провести 5-6,5 годин.

В дорозі потрібно буде провести 5-6,5 годин

Автобусів компанії Eurolines трохи, вони відправляються з залізничного вокзалу міста о 12:30, 13:45 та о 15:15. Правда, в дорозі потрібно буде провести чимало - більше 7 годин.

Правда, в дорозі потрібно буде провести чимало - більше 7 годин

Скільки коштує

Квиток на автобус обійдеться від 11 євро. Це виявилося найбільш бюджетним пропозицією.

Де купити

Оформити покупку найзручніше на офіційному сайті FlixBus , Eurolines .

підсумки

Отже, способів дістатися з Франкфурта до Мюнхена маса. Ми з колегами вирішили добиратися сюди на автобусі FlixBus. Це виявилося і відносно швидко і максимально недорого. Якщо ж у вас мало часу, то віддайте перевагу поїзд - такий варіант швидше. Літак же я б не радила через високу вартість квитків - на мій погляд, 95 євро за годинний переліт - це занадто дорого.

Новости