Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до В'єтнаму дешево?

  1. кращий аеропорт
  2. Інструменти для кращого результату
  3. Полетіти швидко і без пересадок
  4. Скільки коштують польоти з пересадками?
  5. Коли дата зворотного вильоту невідома
  6. кілька особливостей

Завдання, як в намічені терміни дістатися до нині популярного В'єтнаму, незмінно має дві підгрунтя: доїхати до місця дуже швидко або доїхати туди ж найбільш бюджетно. Неодноразово поїздили туристи скажуть - перший виключає друге: десь, щоб отримати потрібне, доведеться пожертвувати комфортом, а десь гаманцем. Бувалі не так категоричні, при хорошому розкладі можна отримати і те, і інше без втрат в одній подорожі. Головне - дізнатися, які вони бувають, вдалі розклади, і впевнено їх ловити. Інтернет, калькулятор, гарний настрій в руки, і вперед.

Інтернет, калькулятор, гарний настрій в руки, і вперед

кращий аеропорт

Коли потрібно доїхати до В'єтнаму самостійно, має сенс спочатку правильно визначити приймає аеропорт. Зрозуміло, без літака тут не обійтися, наземними шляхами на південь Азії поїдуть хіба що екстремали.

Головних, великих повітряних портів в країні два - північний в столиці Ханой, південний в супермегаполіс Хошимін. Саме сюди прагне більшість міжнародних рейсів, пропонуючи туристам купу варіантів польотів, включаючи ті, що обходяться дешевше всього. Найбільш низькі ціни на авіарейси знаходяться в напрямку Хошиміну, Ханой поступається йому в цьому не набагато, а іноді підкидає і настільки ж вигідні варіанти.

аеропорт Хошиміну

Ці міста не є курортними, якщо мета - пляжні обмілини Нячанга, острівної Фукуока або Дананга, то можна полетіти прямо до них. Тоді заплатити доведеться трохи дорожче. Однак при жорсткому бюджеті знову виручить політ через Хошимін, звідти легко і недорого потрапити і в потрібний Нячанг, і в Фантьет, і на Фукуок.

Інструменти для кращого результату

Досвідченим туристам все це відомо, але новачкам потрібно ретельно з'ясувати основи успішного самостійного туризму:

  • в святкові (новорічні, різдвяні, місцевого Тета) дні квитки завжди підскакують в ціні;
  • прямий переліт необов'язково стовідсотково дорожче розділеного на пересадки, різниця залежить від конкретних днів, місяців, пунктів вибуття, прибуття;
  • понеділок, п'ятниця, субота - дні, коли в звичайний період місця коштують дорожче, ніж на ті ж польоти у вівторок, середу, четвер, іноді неділя - в будні літати економніше;
  • іноді в сусідні міста перельоти чомусь коштують набагато доступніше, дуже корисно перевіряти всі можливі поєднання;
  • планування варто починати якомога раніше, якщо тільки мова не йде про спонтанне веселому вирішенні - можливості знайти вдалі пропозиції зменшуються в прямій пропорційності від близькості дати відправлення;
  • тим, хто підбирає час доїхати до В'єтнаму недорого: високий, значить найдорожчий, сезон тут - зима, низький, коли ціни лежать - з початку травня до початку листопада;
  • чим більше відстежено джерел інформації, тим більше вигідних пропозицій можна знайти;
  • пошуком краще займатися не тільки на сайтах авіакомпаній, а на сучасних автономних сервісах моніторингу цін (скайсканнер, авіасейлз) в першу чергу - в них закладені такі алгоритми розшуку, що квитки можна знайти вигідніше, ніж на офіційних сторінках перевізників;
  • попутне відстеження акцій, спецпропозицій, бонусів, знижок, допоможе знизити витрати на дорогу ще на 20%, а помилкових тарифів і зовсім на 50.

Одне з головних умов сьогодні для вдалого самостійного, так і просто туризму - побіжне користування веб-майданчиками. Тоді можна обійтися без звернення до всяких турменеджер, помічникам, консультантам, уриває комісію, і іноді за сумнівну роботу.

Полетіти швидко і без пересадок

На які пропозиції сьогодні можуть розраховувати бажають прибути на в'єтнамську землю максимально швидко:

  1. Прямі рейси з Москви в Ханой, Хошімін.
  2. Переліт з Санкт-Петербурга, Поволжя в Ханой через Москву.
  3. Чартерні перельоти до Нячанга з СПб, ключових російських міст.
  4. Рейси з пересадкою в Гонконзі з Іркутська, Владивостока, з пересадкою в Сеулі з Хабаровська.

Рейси з пересадкою в Гонконзі з Іркутська, Владивостока, з пересадкою в Сеулі з Хабаровська

Всі перераховані варіанти мають на увазі час шляху від 8 до 19 годин, не більше. Швидше за все (8 годин) літаки долітають з Іркутська з Владивостоком в Ханой, незважаючи навіть на пересадку. Далі йде столиця, прямі рейси до В'єтнаму з Москви займають: 9,5 годин до Ханоя, 10 - до Хошиміну. З Казані, Уфи, Єкатеринбурга та інших європейських регіонів шлях до тих же в'єтнамським аеропортам триває від 15 до 17 годин, з Санкт-Петербурга з пересадкою в Шереметьєво - 18-19. У сезон можуть підключитися швидкі прямі чартери до нячангской Камрані. Правда, тут все дуже хитко і суєтне - або потрібно напружено ловити пропозицію, або авіакомпанії взагалі вирішують перевозити тільки клієнтів готових турпакетів.

Що стосується самих бюджетних цін, то розкид на прискорення рейси коливаються в середньому за рік від 25-30 000 руб. за прямий переліт з Москви (двосторонній), до 36-44 000 руб. за виліт з С.-Пб і регіонів. З Іркутська, Владивостока, Хабаровська полетіти до в'єтнамським пляжам за 25-27 тисяч взагалі норма. Цифри дійсні для стандартних сезонів періоду 2019-2020, новорічні перевезення, зрозуміло, будуть дорожче.

Всі інші маршрути розраховані на добу-півтора.

Скільки коштують польоти з пересадками?

Найбільше варіантів, як дістатися до В'єтнаму, пропонує столичний коло авіакомпаній. Звідси швидше і дешевше всього полетіти і до Ханоя, і до Хошиміну, до Нячанга, Дананга. Спільно з Vietnam Arlns і China Southern Arlns «Аерофлот» навіть організовує польоти прямо до Фукуока-острова з парою стикувань. При цьому вартість, за якою йдуть квитки до В'єтнаму з пересадками, не сильно відрізняється від вартості «швидких рейсів». наприклад:

  1. Маршрут Мск-Ханой, 1 людина, туди-назад, вересень 2019 р 1 пересадка - Дубаї, 4,5 години, загальний час польоту 16 годин - 35 000 р.
  2. Те ж саме, Мск-Хшмн, 2-ве пересадки - Абу-Дабі / Куала-Лумпур, 3,5 / 4 години, загальний час польоту 22 години - 32 000 р.

Тобто правило «швидко, але дорого» або «довго, але дешево» тут не дотримується. Крім того, стикувальні рейси дозволяють за ту ж ціну попутно побувати ще в кількох країнах, надавши подорожі ще більше колориту.

Разом з тим, долетіти зі столиці до самого Фукуока або Нячанга, все ж, дорогувато - від 50 тисяч. р. в обидві сторони на людину. Тому розумніше здійснювати поїздки туди через названі вище міста-центри.

Щоб спланувати бюджет, вирушаючи до братів-в'єтнамцям з Санкт-Петербурга, південних або центральних регіонів, досить буде додати до московських розцінками близько 10-15 тисяч. Більшість перевезень летить, знову-таки, через Шереметьєво або Домодєдово. Так що є сенс подумати, як летіти до В'єтнаму з Москви, діставшись до рідної столиці самостійно з мінімумом витрат або безкоштовно по блату, якщо потрібно заощадити на дорозі ще більше.

Остання порада не стосується глибоко-сибірських і далекосхідних мандрівників, для них дістатися до в'єтнамців буде ще дешевше, ніж з Москви.

Коли дата зворотного вильоту невідома

Чимало вільних пілігримів їдуть в теплі краї на всю зимівлю або їдуть свідомо надовго, тому що їм там подобається або так треба. У таких випадках точну дату повернення передбачати не завжди комфортно. Тоді вже доведеться бути готовим викласти за квитки до В'єтнаму мало не два тарифи.

Справа в тому, що цінова політика авіакомпаній така, що односторонні замовлення оцінюються за вищими розцінками, ніж двосторонні. Так що ділити наполовину стандартне двостороннє пропозицію, щоб обчислити, у скільки обійдеться дорога в одну сторону, марно.

На ділі одинарний квиток коштуватиме 65-70% від повного пакета, а зворотний ще більше. Варіант тут тільки один - все-таки зібратися з силами і призначити день повернення в момент замовлення, якщо фінанси сильно під питанням.

кілька особливостей

Вже було сказано, що одним із способів дешево полетіти на в'єтнамські узбережжя, є ловля акцій, спецпропозицій і знижок. Заняття захоплююче і азартне, але вимагає хорошого запасу часу для того, щоб зловити щось по-справжньому економне. Цьому ходу є хороша альтернатива - поїздка по палаючого туру.

Готовий тур включає в себе все: витрати на дорогу, проживання, страхування, нерідко і харчування. Приємно буде дізнатися, що коли тур «горить», він може впасти за вартістю до ціни, меншою, ніж поточні самостійні авіаквитки. Приклад легко знайти, навіть з ходу забивши запит в пошуковій системі:

  1. Гарячий тур з заїздом 31.08.2019, на 12 днів, 1 людина, готель 2 зірки Golden Dragon, Нячанг, 2-місний номер з вигодами, сніданок, виліт з Москви і повернення назад - 31 610 ₽.
  2. Квиток туди-назад, виліт з Шереметьєво, Мск, 31.08.2019, повернення 12.09.2019, 1 пересадка в Гуанчжоу, авіакомпанія China Southern - 33 008 ₽.

Ще одним цікавим методом давно виступають складні маршрути. Це або несподівані поєднання пересадок всередині Росії, або вдалі переїзди через сусідні з в'єтнамцями країни.

У першому випадку схема така - деякі компанії так складають маршрути, що долетіти, скажімо, до периферійного міста через столицю (або інший центральний місто) виявляється дешевше, ніж рейс тільки до самої столиці. Приклад з минулого року: шлях Мск-Азія-Мск-Єкатеринбург коштував на 4 тисячі менше, ніж шлях Мск-Азія-Мск. І щоб скористатися цією пропозицією, зовсім необов'язково було бути з Єкатеринбурга. По прильоту в Москву далі можна просто не пересідати. Подібні схеми спливають час від часу, і якщо вдається на них потрапити, то економія трапляється дуже істотна.

Другий варіант схожий на перший, але тут дешевий маршрут виявляється в сусідню азіатську країну, наприклад, в Малайзію. А далі до В'єта швидко і надзвичайно дешево домчить будь-який місцевий лоукостер, яких на азіатських просторах безліч. Вигода від таких поїздок теж виходить дуже відчутна, та ще подорож розширюється до нових кордонів.

Ось вони, кращі маршрути до В'єтнаму сьогоднішніх днів. Залишилося з'ясувати, наскільки буде відрізнятися ситуація для бажаючих поїхати на в'єтнамські моря до моменту Нового року. Так, ціни на всі в цей період підвищуються мало не вдвічі. Але до авіаквитків це відноситься вибірково. Тут діє одне правило, що дозволяє без руйнування потрапити на в'єтнамський Новий рік - вилітати потрібно до 20 грудня, а повертатися або 1-2, або після 10 січня. І, звичайно ж, невпинно відстежувати акції. Тоді тропічний Новий рік пройде по повній, феєричної програмою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Балі, Мальдіви, Пхукет, Паттайя, навіщо влаштовувати гонку за дорогими курортами, коли ось він, доступний і прекрасний пляжний тропічний відпочинок у В'єтнамі, повний розслаблення навіть взимку. Завжди Індокитай був багатий можливостями для будь-якого туриста, будь то ...

В'єтнамське держава в якості туристичного напрямку росіяни облюбували зовсім недавно. Зростанню числа путівок туди сприяють низькі ціни, привітне населення, багатий вибір екскурсій. Крім цього, при ...

Скільки коштують польоти з пересадками?

Новости