Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

аеропорт Будапешта

аеропорт   Будапешт   Феріхедь (Ferihegy) - міжнародний аеропорт, який обслуговує столицю Угорщини Будапешт, найбільший з п'яти міжнародних аеропортів країни аеропорт Будапешт Феріхедь (Ferihegy) - міжнародний аеропорт, який обслуговує столицю Угорщини Будапешт, найбільший з п'яти міжнародних аеропортів країни. Аеропорт обслуговує 9 мільйонів пасажирів щороку і здійснює рейси в аеропорти Європи , А також до Азії, на Середній Схід і в Північну Америку.
Аеропорт розташований в 16 км на південний схід від центру Будапешта і є базою авіакомпанії Малєв (Malev) Угорські Авіалінії.
Офіційний сайт аеропорту Будапешта Феріхедь (Ferihegy): http://www.bud.hu/
Це найбільший аеропорт серед п'яти міжнародних аеропортів Угорщини і другий найбільший аеропорт серед нових членів ЄС.
Ідея будівництва в Будапешті нового аеропорту виникла в 1938 році. У будівництво аеропорту було виділено ділянку на території трьох адміністративних одиниць, Пештентлёрінк-Ракошедь-Вешеш.
Автор проекту Кароль Девід мл. (1903-1973)., Зараховує до основоположників сучасної угорської архітектури, надав будівлі нового терміналу форму носа великого літака.
Феріхедь приймає широкий спектр повітряних суден, включаючи Boeing 747, Ан-124 і Ан-225, однак основними літаками в аеропорту є дводвигунових літаки виробництва Airbus і Boeing, які здійснюють рейси в європейські аеропорти і кілька далекомагістральних Boeing 767.
Аеродром є запасним для літаків, що прямують до Братиславу або Відень.

Термінали і призначення
З 1 вересня 2005 року Термінал 1 використовується лоу-кост авіакомпаніями. Термінал було модернізовано і приведений до сучасних вимог, однак при цьому його будівля є одним із найкращих зразків архітектурного модернізму не тільки в Угорщині, але й в усій Європі.
Будівля Терміналу 1 несхоже ні на один будинок аеропорту в світі, воно побудовано у вигляді літака. Зони шенгенських і неШенгенської рейсів розділені склом.

термінал 2A
Термінал 2A (спочатку термінал 2, перейменований в 1998) було відкрито 1 листопада 1985 року, обслуговував рейси Malev Hungarian Airlines, але з 30 березня 2008 року обслуговує напрямки в країни Шенгенської угоди.
термінал 2A   Термінал 2A (спочатку термінал 2, перейменований в 1998) було відкрито 1 листопада 1985 року, обслуговував рейси Malev Hungarian Airlines, але з 30 березня 2008 року обслуговує напрямки в країни Шенгенської угоди

термінал 2B
Сполучений з Термніалом 2A, він є окремим терміналом; був відкритий 8 грудня 1998 року. Обслуговує призначення країн, що не входять в Шенгенську угоду.

Повідомлення з аеропортом
З періодичністю 8-10 хвилин в центр міста відправляється тролейбус 200E. Автобуси від аеропорту йдуть до станції метрополітену Кёбана-Кишпешт. Також від аеропорту в центр міста відправляються 11-місцеві мікроавтобуси. Автобуси-шатли Wizz Air курсують між центром міста і терміналом 1.
Угорські державні залізниці забезпечують регулярні перевезення пасажирів між терміналом 1 і Західним вокзалом в передмісті Будапешта. Час у дорозі становить близько 25-30 хвилин, періодичність - 2-3 рейси на годину
Поїздка на таксі з аеропорту в центр міста коштує близько 15-18 євро.

Аеропорт Будапешт Феріхедь (Ferihegy) - міжнародний аеропорт, який обслуговує столицю Угорщини Будапешт, найбільший з п'яти міжнародних аеропортів країни. Аеропорт обслуговує 9 мільйонів пасажирів щорічно і здійснює рейси в аеропорти Європи, а також до Азії, на Середній Схід і в Північну Америку. Аеропорт розташований в 16 км на південний схід від центру Будапешта і є базою авіакомпанії Малєв (Malev) Угорські Авіалінії. Офіційний сайт аеропорту Будапешта Феріхедь (Ferihegy): http://www.bud.hu/ Це найбільший аеропорт серед п'яти міжнародних аеропортів Угорщини і другий найбільший аеропорт серед нових членів ЄС. Ідея будівництва в Будапешті нового аеропорту виникла в 1938 році. Для будівництва аеропорту було виділено ділянку на території трьох адміністративних одиниць, Пештентлёрінк-Ракошедь-Вешеш. Автор проекту Кароль Девід мл. (1903-1973)., Зараховує до основоположників сучасної угорської архітектури, надав будівлі нового терміналу форму носа великого літака. Феріхедь приймає широкий спектр повітряних суден, включаючи Boeing 747, Ан-124 і Ан-225, однак основними літаками в аеропорту є дводвигунових літаки виробництва Airbus і Boeing, які здійснюють рейси в європейські аеропорти і кілька далекомагістральних Boeing 767. Аеродром є запасним для літаків, наступних до Братислави або Відень. Термінали і призначення З 1 вересня 2005 року Термінал 1 використовується лоу-кост авіакомпаніями. Термінал був модернізований і приведений до сучасних вимог, однак при цьому його будівля є одним з кращих зразків архітектурного модернізму не тільки в Угорщині, але й в усій Європі. Будівля Терміналу 1 несхоже ні на один будинок аеропорту в світі, воно побудовано у вигляді літака. Зони шенгенських і неШенгенської рейсів розділені склом. Термінал 2A Термінал 2A (спочатку термінал 2, перейменований в 1998) було відкрито 1 листопада 1985 року, обслуговував рейси Malev Hungarian Airlines, але з 30 березня 2008 року обслуговує напрямки в країни Шенгенської угоди. Термінал 2B Сполучений з Термніалом 2A, він є окремим терміналом; був відкритий 8 грудня 1998 року. Обслуговує призначення країн, що не входять в Шенгенську угоду. Повідомлення з аеропортом З періодичністю 8-10 хвилин в центр міста відправляється тролейбус 200E. Автобуси від аеропорту йдуть до станції метрополітену Кёбана-Кишпешт. Також від аеропорту в центр міста відправляються 11-місцеві мікроавтобуси. Автобуси-шатли Wizz Air курсують між центром міста і терміналом 1. Угорські державні залізні дороги забезпечують регулярні перевезення пасажирів між терміналом 1 і Західним вокзалом в передмісті Будапешта. Час у дорозі становить близько 25-30 хвилин, періодичність - 2-3 рейси на годину Поїздка на таксі з аеропорту до центру міста коштує близько 15-18 євро. var addthis_product = 'jlp-2.0'; var addthis_config = {pubid: 'Your + Profile + ID', data_track_clickback: true, ui_language: 'ru', data_ga_property: 'UA-10312200-2'}

Новости