Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Абу-Дабі - столиця ОАЕ і місце де варто побувати

  1. Абу-Дабі - столиця ОАЕ і місце де варто побувати
  2. Рекомендовані готелі для проживання в еміраті Абу-Дабі

Абу-Дабі - це столиця Об'єднаних Арабських Еміратів і найбільше місто на узбережжі, більше 1 млн. Жителів. Це місто часто називають «Манхеттеном Сходу».

Абу-Дабі - столиця ОАЕ і місце де варто побувати

Абу-Дабі - це столиця Об'єднаних Арабських Еміратів і найбільше місто на узбережжі, більше 1 млн


Це третій матеріал із серії статей - Сузір'я семи еміратів

- Стаття 1 - Відпочинок в еміраті Фуджейра.
- Стаття 2 - Рас-аль-Хейм - найдавніший емірат ОАЕ
- Стаття 3 - (Ви тут) Абу-Дабі - столиця ОАЕ і місце де варто побувати
- Стаття 4 - Шарджа - культурна столиця
- Стаття 5 - Туризм в Умм-аль-Кувейн
- Стаття 6 - Аджман - рай для відпочинку
- Стаття 7 - Дубай - місто мрій і незабутніх вражень

Абу-Дабі (Abu-Dhabi) - це столиця Об'єднаних Арабських Еміратів і найбільше місто на узбережжі, більше 1 млн. Жителів. Це місто часто називають «Манхеттеном Сходу». Це місце включило в себе всю красу і розкіш стародавнього сходу і сучасних пейзажів. А завдяки багатству і роботі газових і нафтових місцезнаходжень були вкладені серйозні гроші в розвиток інфраструктури, внаслідок чого Абу-Дабі в даний момент вважається одним з найкрасивіших міст сучасності. Для нього характерна велика кількість зелені, і облаштовані набережні зони, які були відзначені європейським знаком якості за чистоту. Вулиці цього міста так само прикрашені великою кількістю фонтанів і квіткових алей. У цьому місті багато парків і мечетей, які запам'ятовуються своєю красою і зовнішнім оздобленням.


Міжнародний аеропорт з ультрасучасними готелями приймає величезна кількість туристів і бізнесменів. У місті дуже м'який і теплий клімат, а готелі з досить високим рівнем обслуговування. Практично кожен готель може похвалитися наявністю тренажерного залу, басейну, фітнес центру, сауною і парною.

Рекомендовані готелі для проживання в еміраті Абу-Дабі

Багато розваги для дітей в ОАЕ організовані на оксамитових пляжах Абу Дабі. На набережній більше сотні красивих фонтанів, і кожен з них має своє ім'я - "Лебідь", "Вулкан", "Перлина", "Кавник" і т.п.

Абу-Дабі це місце де завжди є куди піти і чим зайнятися. Залив Абу-Дабі буде справжнім раєм для людей, які вважають за краще водний спорт. Оскільки крім сучасного спортивного розваги, такого як віндсерфінг і дайвінг, туристам дають можливість випробувати себе в гонках на моторних і вітрильних човнах.

Будучи в Абу-Дабі, обов'язково варто відвідати острів під назвою Лулу, з якого з одного боку красивий вид на нову лагуну, з іншого ж можна насолодитися не менш витонченим видом на червоні піщані дюни. Це місто просто створений для туризму. Туди можна відправитися в будь-який час року, так як для цього міста немає туристичного сезону. Перебуваючи там, можна не тільки насолодитися природною красою цього місця, а й відвідати кілька місцевих визначних пам'яток.
Однією з найбільш популярних місцевих визначних пам'яток є палац Аль-Хуасі. Це дуже стара будівля, у якого є своя історія. Головні ворота цього форту прикрашені оригінальною мозаїкою. А недалеко від самого форту знаходиться Культурний фонд. У фонді є центр досліджень культурних експонатів і велика бібліотека. Із сучасних будівель цього міста, цікаво подивитися на падаючу вежу. Вона входить в книгу рекордів як будова з найбільшим нахилом у всьому світі.
А в унікальному парку розваг Феррарі (Ferrari World) на американських гірках можна розвинути швидкість до 240 км на годину, як на автомобілі Ф-1.

Мечеть шейха Заїда.
До найголовнішим з визначних пам'яток Абу-Дабі відносять велику мечеть шейха Заїда - першого правителя ОАЕ. Ще це місце називають біла мечеть оскільки це дивовижної краси сліпуче білого кольору будівля просто величезних розмірів не залишило байдужим жодного відвідувача. Мечеть потопає в розкоші, для будівництва цієї мечеті був використаний білий мармур, дорогоцінні й напівкоштовні камені. Це унікальна споруда з найбільшим куполом в світі, внутрішнє приміщення якого становить понад 22000 кв.м. У ній можуть знаходитися відразу близько 40 тисяч людей. Це найбільша мечеть не тільки в Еміратах, а й в усьому світі.

Відпочинок для дітей в Еміратах, і для дорослих може бути дуже насиченим - в Абу Дабі для це є всі умови: пляжі, траса Yas Marina Circuit, на якій можна спостерігати за змаганнями "Формули-1", велика кількість художніх галерей, The Heritage Village , історична Площа Аль Іттіхад, безліч затишних кафе, що ваблять туристів смачними запахами, і багато іншого.

Автор: Валерій Печерський

Новости