Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Класи бронювання та обслуговування в літаку

  1. Що таке клас обслуговування в літаку
  2. Перший клас
  3. Бізнес клас
  4. Економ клас
  5. класи бронювання

Класи в салоні літака

Класи в салоні літака

Вартість авіаквитків залежить від багатьох чинників - від виду авіакомпанії (регулярна або лоу-кост), рівня аеропорту (головний або другорядний), часу вильоту / прильоту і навіть від дня тижня, в який ви робите покупку або летите. (Детальніше про те, як придбати вигідний авіаквиток, читайте в нашій статті - « Дешеві варіанти авіаперельотів »).

Клас в салоні літака - це один з найважливіших параметрів, який значно впливає на ціну квитка.

Не всі знають про існування різниці між такими поняттями, як «клас обслуговування в літаку» і «клас бронювання авіаквитків», тому часто змішують їх. Спробуємо пояснити, в чому особливості кожного з них і як ці параметри позначаються на вартості перельоту.

Що таке клас обслуговування в літаку

Зазвичай салон літака ділиться на кілька «відсіків», які відрізняються між собою рівнем комфорту і сервісу. Їх прийнято позначати латинськими літерами, які зазвичай вказуються на квитку. Ціна проїзного документа безпосередньо залежить від обраного класу обслуговування.

Перший клас

Квиток в салон першого класу можна придбати далеко не на кожен рейс. Зазвичай такий клас обслуговування надається тільки на авіаперельотах між континентами.

Але рядовому мандрівникові перший клас в літаку навряд чи виявиться по кишені - за комфортабельні умови польоту і підвищена увага персоналу доведеться викласти кругленьку суму.

За ці гроші вам можуть запропонувати розкладається на 180 ° крісло, м'який диванчик або навіть справжнісіньку ліжко. Супутниковий зв'язок, великий екран, вишукане меню і інші приємні бонуси входять у вартість такого квитка.

Крім того, авіакомпанія піклується про пасажирів першого класу не тільки в повітрі, але і на землі. VIP зал очікування, реєстрація без черги або в спеціальному терміналі, доставка до трапу на елітному авто - ось неповний перелік послуг, якими можуть скористатися пасажири в аеропорту.

VIP зал очікування, реєстрація без черги або в спеціальному терміналі, доставка до трапу на елітному авто - ось неповний перелік послуг, якими можуть скористатися пасажири в аеропорту

Бізнес клас

Квитки бізнес-класу дешевше, ніж перший клас в літаку, а рівень комфорту зберігається на досить високому рівні. Хоча в цьому аспекті багато що залежить від перевізника. Частина авіакомпаній пропонують бізнес-клас як альтернативу першому, для пасажирів з «особливими» запитами. А в деяких авіакомпанії (найчастіше вітчизняних) різниця з економ-класом полягає тільки в відношенні персоналу і більш різноманітному меню.

Крісла в салоні такого типу можуть розкладатися на 180 ° (паралельно підлозі - fully flat seat і під невеликим кутом до підлоги - angled lie flat seat, ширина сидіння 46-58 см, крок крісла 140-170 см), а також на 160 ° ( cradle seat, ширина сидінь 44-86 см, крок крісла 84-202 см).

Свій особливий статус пасажири бізнес-класу зможуть відчути вже в аеропорту: їх зареєструють за окремою стійкою, запропонують відпочити в приємній обстановці Lounge zone (спеціального залу очікування) і доставлять на борт окремо від інших пасажирів.

Безкоштовні напої, свіжі газети і Wi-Fi на борту допоможуть скоротати час в польоті.

Безкоштовні напої, свіжі газети і Wi-Fi на борту допоможуть скоротати час в польоті

Економ клас

Назва цього класу обслуговування в літаку говорить сама за себе - за рахунок більш низького рівня комфорту ви можете значно заощадити на вартості авіаквитка.

Розташування в середній або задній частині літака, більш вузькі крісла (їх ширина зазвичай від 43 до 46,4 см) з кроком від 74 до 91 см, мінімальний набір безкоштовних послуг на борту - все це дає змогу перевізникові суттєво знижувати ціну на авіаквитки економ-класу .

Однак для тих, хто не звик до розкоші, економ-клас запропонує прийнятні умови для перельоту: відкидний столик на кожному кріслі, чай і кава, а на великих відстанях - набір постільних речей та ланч. Список послуг і зручностей у різних перевізників буде відрізнятися, тому при виборі компанії обов'язково поцікавтеся, що входить у вартість квитка. У багатьох з них виділяють ще один специфічний клас, який за ступенем комфорту знаходиться між бізнес-класом і економ-варіантом. Він може називатися «покращений економ», «економ-преміум» і т.п.

класи бронювання

класи бронювання

Клас бронювання - це умови тарифу, згідно з якими ви користуєтеся авіаквитком. Вони регламентують порядок обміну і повернення квитка, обмеження за часом замовлення та викупу.

Класифікація класів бронювання дуже приблизна, тому що кожна авіакомпанія визначає ці правила індивідуально. Але є одна загальна і очевидна тенденція: чим дешевше квиток, тим суворіше умови бронювання.

В авіаквитку клас бронювання вказується в полі - Class і може позначатися латинськими буквами OQNTVHKMB Y.

Наведемо найбільш поширені розшифровки деяких класів бронювання.

P - перший клас рівня преміум;

F - перший клас;

A - перший клас зі знижкою

J - преміальний бізнес-клас;

C - бізнес-клас;

D, Z, I - бізнес клас зі знижкою

W - преміальний економічний клас

S, Y - економічний клас

H, N, Q і др економічний клас зі знижкою

V - економічний клас зі знижкою (молодіжний тариф)

Є ще групові та човникові тарифи економ-класу, в яких бронювання не дозволено або відбувається при певних умовах (X, E, U, G).

Знаючи, що таке клас бронювання авіаквитків і в чому різниця між класами обслуговування в літаках, ви зможете врахувати всі нюанси при виборі квитків і зробити найбільш вигідну покупку.


Є питання по наших послуг? Телефонуйте нам за тел. +380 68 144-63-95


Для пошуку кращих авіаквитків, готелів і оренди авто рекомендуємо нашого партнера skyscanner

Рекомендуємо скористатися сервісом підбору екскурсій і гідів від tripster.ru

Є питання по наших послуг?

Новости