Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Експерти розповіли, яким повинен бути гостьовий збір в Петербурзі

Фото: Олександр Ахтирко

Влада Санкт-Петербурга планують ввести в місті туристичний збір. Передбачається, що його почнуть стягувати влітку 2019 року. Про це в понеділок, 3 вересня, кореспонденту TourDom.ru розповіли в комітеті фінансів північній столиці.

Передбачається, що новий податок наступного літа будуть платити як іноземні, так і російські гості Петербурга, що зупинилися в готелях. При цьому параметри «гостьового» збору на даний момент обговорюються. Чиновники пропонують встановити його розмір у межах 1-2% від вартості проживання.

Хочете тур в Асгарда?

Віртуальні подорожі як спосіб заробити

Напередодні вихідних до редакції HotLine.travel надійшов цікавий прес-реліз. Автор підписався як «громадська організація ВОДА - Вселенська Громада Друзів Асгарда». З нагоди п'ятниці публікуємо його без купюр і пропонуємо обговорити бізнес-ідею.

Однак у професіоналів готельного бізнесу - інша думка. За їхніми оцінками, в разі введення нового збору, його слід стягувати тільки з іноземних туристів, і виключно в період традиційного «високого» сезону. А ставка податку не повинна бути прив'язана до вартості розміщення. Логічніше встановити конкретну суму для всіх готелів. «Але не більше 50 рублів за добу з однієї людини», - вважає Вадим Прасов, віце-президент Федерації рестораторів і готельєрів Росії.

Таким чином, експерти пропонують зробити ставку податку порівнянної з курортним збором, вже введеним в ряді регіонів РФ в якості експерименту. Нагадаємо, в перший рік його дії максимально можливий поріг - якраз 50 рублів - встановили тільки в Ставропольському краї .

за оцінками учасників ринку, якщо такий податок введуть в Санкт-Петербурзі, він навряд чи істотно зашкодить розвитку в'їзного турпотоку в північній столиці. При цьому ряд спостерігачів не виключають, що навіть при ставці 50 рублів на добу збільшиться кількість туристів, які орендують кімнати і квартири у приватних осіб. Але ця тенденція торкнеться тільки тих мандрівників, які вибирають економічні засоби розміщення.

Хочете тур в Асгарда?

Новости