Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна забронювати тур без закордонного паспорта

  1. Що необхідно для бронювання путівки
  2. Для чого потрібен закордонний паспорт
  3. забронювати квиток

Підготовка до подорожі, особливо закордонного, - процес досить трудомісткий і відповідальний. Одна з найбільш поширених проблем - це відсутність виїзного посвідчення особи. Те, що без нього ні про яку поїздці навіть мріяти не доводиться, це зрозуміло навіть туристу без стажу, а от чи можна забронювати тур без закордонного паспорта - питання, що вимагає розгляду.

Що необхідно для бронювання путівки

Перше, що необхідно розуміти, це те, що чисто теоретично оформити путівку без наявності закордонного паспорта можна, але дана дія буде особистою ініціативою оператора, у якого ви її купуєте Перше, що необхідно розуміти, це те, що чисто теоретично оформити путівку без наявності закордонного паспорта можна, але дана дія буде особистою ініціативою оператора, у якого ви її купуєте. Такий продаж є неправомірною, і в разі форс-мажорній ситуації вся відповідальність і витрати лягають на покупця.

Щоб оформити ваучер, вам необхідно надати:

  • передоплату, встановлену агентством;
  • дані вашого російського паспорта;
  • дані закордонного паспорта.

Внести дані закордонного паспорта в туристичний ваучер можна і після бронювання. Але тільки в двох випадках:

  1. Якщо він у вас на руках і терміну дії його досить для подорожі, але ви його просто забули вдома.
  2. Якщо ваша поїздка планується в безвізову країну, і ви можете просто пізніше надіслати оператору його скан-копію.

У всіх інших ситуаціях ви сильно ризикуєте не повернути назад гроші за путівку, якщо раптом виявиться, що ваш документ не буде готовий до визначеного терміну. У всіх інших ситуаціях ви сильно ризикуєте не повернути назад гроші за путівку, якщо раптом виявиться, що ваш документ не буде готовий до визначеного терміну

Для чого потрібен закордонний паспорт

Чи можна забронювати путівку без закордонного паспорта в країну, куди потрібно візовий штамп? Ні, не можна. Перш за все, тому, що закордонний паспорт входить в пакет обов'язкових документів для подачі в консульство. Крім ксерокопії сторінок з вашими особистими відомостями, необхідно ще й заповнити відповідні розділи в анкеті, які передбачають відомості про номер вашого документа і дату закінчення його терміну дії.

Тому, купуючи тур, ви покладаєте відповідальність за відкриття візи на вашого оператора. Відповідно, без виїзного посвідчення він не зможе відкрити вам візу. Особливо це стосується тих випадків, коли ваш закордонний паспорт підлягає обміну.

У туристичний ваучер потрібно вписати точні дані, а оскільки ви ще не знаєте ні нового номера, ні дат видачі та закінчення терміну виїзного посвідчення, то можете навіть не сумніватися - проблеми виникнуть відразу ж. У туристичний ваучер потрібно вписати точні дані, а оскільки ви ще не знаєте ні нового номера, ні дат видачі та закінчення терміну виїзного посвідчення, то можете навіть не сумніватися - проблеми виникнуть відразу ж

Особливо ризикують ті, чий документ ще знаходиться в процесі виготовлення. Багато операторів, звичайно, з радістю забронюють вам путівку, тим більше що передоплату ви все одно вносите. Але от якщо виникнуть затримки з отриманням основного документа, оплатити всі витрати доведеться вам.

забронювати квиток

Що ж стосується можливості забронювати авіаквиток без закордонного паспорта, то тут слід звернути увагу, що зробити це можна тільки в деяких авіакомпаніях, яким досить лише правильного написання вашого прізвища і імені латиницею. Якщо ви повністю впевнені, що зробите це без помилок, тоді шанс є. Більш лояльно до цього ставляться Lufthansa, Wizzair, AirBerlin, Easyjet. Купуючи квиток на їхні рейси, можна надати дані зі старого документа, а потім по дзвінку просто їх поміняти. Але для більшої впевненості постарайтеся зробити так, щоб виїзне посвідчення у вас все-таки вже було.

Топ 10 кращих країн, куди поїхати: Відео

Новости