Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чартери: міфи, поради та інша інформація

  1. Суть і основа чартерів
  2. Види чартерних рейсів
  3. Міфи і стереотипи
  4. Чартерні авіакомпанії Росії
  5. Де купити чартерні авіаквитки

Авіа Гід вже писав про те, що таке чартерні рейси . Але з дати написання інформаційної статті пройшло багато часу, тому хочеться доповнити огляд, розвінчати міфи і стереотипи, а також додати інформацію про те, які авіакомпанії Росії здійснюють чартерні рейси і де можна купити квитки на такий рейс. Отже, читайте про все докладніше.

Суть і основа чартерів

Що ж таке чартерні рейси? Це перельоти, що виконуються на основі замовлення туроператора або будь-якого іншого юридичної особи. Тобто, на відміну від регулярного рейсу, який авіакомпанія відкриває самостійно, стверджує і публікує розклад, продає авіаквитки, чартерний рейс може здійснюватися з певною періодичністю, а може і зовсім бути виконаний всього один раз. Квитки при цьому можуть бути як у вільному продажі, так і тільки в рамках пакетних турів або зовсім відсутні у відкритому доступі (в разі корпоративної перевезення, наприклад).

Види чартерних рейсів

Чартерні рейси бувають різні. Найбільш відомі шатли, коли літак авіакомпанії з певною періодичністю доставляє туристів до курорту і назад.

Крім шатлів є ще чартери з відстоєм, коли літак чекає в пункті прибуття тих же туристів, яких потім забирає і доставляє назад.

Тип спліт має на увазі, що частина шляху здійснюється регулярним рейсом, частина - чартерним.

І, нарешті, чартери типу поли відрізняються тим, що пасажири протягом шляху перевозяться на різних літаках. Тобто, весь шлях обслуговується одним чартерним рейсом, але повітряне судно при цьому протягом шляху може змінюватися.

Міфи і стереотипи

Найбільш популярний стереотип про чартерні рейси - низький рівень сервісу, брак уваги персоналу і т.п. Це неправда просто тому, що обслуговують чартери все ті ж авіакомпанії, які працюють на регулярних рейсах. І навіть якщо компанія є виключно чартерної, сервіс на борту ніхто не скасовує. Все буде також, як і на звичайному регулярному рейсі.

Ще одна поширена помилка - на борту чартера мінімум безкоштовних послуг. За харчування, напої, пледи і т.п. потрібно платити додатково. Це не правда. За додаткові послуги пасажирам, буває, доводиться доплачувати, але не на чартерних рейсах, а на авіарейсах лоукостерів. А це зовсім інша історія. Що таке лоукост авіакомпанії .

Наступний міф - на чартерних рейсах використовуються старі зношені літаки. Вік і стан повітряного парку абсолютно не залежить від того, які рейси виконує авіакомпанія. Залежить це тільки від політики діяльності самої авіакомпанії. В історії авіації є достатньо прикладів, коли авіакомпанія позбавлялася ліцензії за невідповідність повітряного парку існуючим вимогою. При цьому, перевізники були регулярними. І, навпаки, чартер може виконуватися на новому сучасному літаку, Боїнг 777-300, наприклад. Цей літак, до слова, входить в число найбільших в усьому світі, джерело .

Четвертий, абсолютно необґрунтований міф - це те, що чартерний рейс можуть скасувати, якщо літак «не заповниться». Це не маршрутне таксі в Абхазії і скасування рейсу не залежить від того, чи є він чартерним або регулярним. Скасувати можуть і той, і інший. А ще - можуть перенести, замінити борт, і навіть замінити перевізника на маршруті.

Авіа Гід вже писав про те,   що таке чартерні рейси

корисна інфографіка від aviasales

Чартерні авіакомпанії Росії

I Fly - базується у Внуково, обслуговує чартери в Європу, Азію, Африку. Працює з туроператором Tez Tour. У повітряному парку Боїнги і Ейрбас. Авіаквитки зазвичай у вільний продаж не виставляє.

Royal Flight (колиш. Абакан Авіа) - літає ще з 1993 р Повітряний парк складається з Боїнгів. Працює з Coral Travel і Sunmar. Обслуговує чартерні рейси в Індію, Таїланд, В'єтнам, Туніс, Марокко, ОАЕ, Іспанію, Австрію, Грецію, Туреччину. Як правило, квитків у вільному продажі немає.

Azur Air (колиш. Катекавіа) - працює з Anex Tour. Повітряний парк - Боїнги. Здійснює чартерні перевезення в Азію, Європу, на острови Карибського моря, в Африку. Крім того, авіакомпанія виконує ряд регулярних перевезень по Росії. Квитки є у вільному продажу.

Pegas Fly (Ікар) - працює з туроператором Пегас Туристік. Базується в красноярському аеропорту Ємельянова. Повітряний парк - Боїнги. Здійснює чартерні перельоти в Азію, Африку та Європу. Крім того, виконує десятки регулярних рейсів по Росії. Авіаквитки можна купити на офіційному сайті або в агентстві.

Norwind Airlines (Північний Вітер) - працює з 2008 року. Повітряний парк - Боїнги і Ейрбас. Виконує чартерні перевезення в Європу, Азію, Африку. Здійснює десятки регулярних авіарейсів по Росії. Квитки доступні до бронювання на офіційному сайті і в агентствах.

Газпромавіа - спеціалізується на корпоративних чартерних перевезеннях.

Крім того, чартерні рейси виконують більшість великих авіакомпаній Росії - Ямал, Якутія, Аерофлот, Ютейр, Ред Вінгс, ВІМ Авіа, Уральські авіалінії, S7.

Де купити чартерні авіаквитки

Квитки на чартерні рейси можна придбати в турагенції. Дешеві квитки краще «ловити» на біржі турдома - https://birga.tourdom.ru/index.php#tickets. Якщо пощастить, можна купити, наприклад, чартер Москва Бургас менше, ніж за 1000 руб., Або злітати в Індію за пару тисяч.

З великих онлайн агентств, які пропонують авіаквитки на чартери, можна виділити Chartex.ru, Чартерпан (Charters.ru), Charter24.ru, Oneaero.ru, Charterok.ru, Charterbilet.ru.

Ну і, звичайно, коли чартерні квитки на ті чи інші рейси з'являються у вільному продажі, їх легко можна знайти і в звичних метапоісковіках - aviasales, buruki, онлайнбілет, skyscanner і т.д.

У цей момент гості Авіа-гіда шукають

Новости