Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як роздрукувати електронний авіаквиток

Купівля авіаквитка на електронному порталі, безумовно, зручна, але трохи незвична, а тому виникає неясне занепокоєння про те, чи все зроблено правильно Купівля авіаквитка на електронному порталі, безумовно, зручна, але трохи незвична, а тому виникає неясне занепокоєння про те, чи все зроблено правильно. Насправді все просто. Володарі електронних авіаквитків проходять реєстрацію на підставі посвідчення особи (паспорта), який співробітник аеропорту сличит із записом в базі даних, і роздруківки. Немає потреби їхати в касу і стояти в очікуванні в черзі. А для того щоб не терзали сумніви, треба бути обізнаним з правила оформлення квитка. Як відомо, всі страхи в світлі знання відступають.

Порядок дій при роздруківці електронного авіаквитка

Електронний квиток - це запис в цифровій системі бронювання авіакомпанії, підтвердження якої клієнт отримує на свою електронну пошту у вигляді файлик. Також як і звичний квиток на бланку суворої звітності, електронний підтверджує договір перевезення двох сторін.

Для початку слід забронювати квиток. Це можна зробити на спеціальному порталі, реализующем квитки різних авіакомпаній, або безпосередньо на сайті перевізника.

Вибравши сервіс і отримавши на раніше залишений електронну адресу лист з підтвердженням броні, потрібно ознайомитися з пропонованими умовами оплати. Більшість ресурсів пропонує безготівкову оплату з банківської карти або з електронного гаманця і оплату готівкою через спеціальний термінал або в офісі продажів, а також готівкою кур'єру. Навіть якщо доведеться їхати в пункт оплати, скористатися електронною бронь все ж варто. По-перше, з'являється можливість вибрати найкращий варіант з можливих з урахуванням відмінностей у вартості і графіку польотів. По-друге, після бронювання на оплату, як правило, відводяться добу. Як наслідок, збираючись в дорогу, можна без поспіху викупити квиток, не побоюючись не попасти до терміну в потрібне місце.

Як тільки оплата буде проведена, на вказану електронну адресу прийде файл, який містить авіаквиток. При цьому слід враховувати, що при перерахуванні грошей з банківського рахунку пройде деякий час, перш ніж кошти надійдуть перевізнику.

Коли лист з файлом буде отримано, залишиться тільки роздрукувати його за допомогою звичайного принтера. Якщо до комп'ютера вдома принтер не підключений, то файлик можна зберегти на будь-якому зовнішньому носії та роздрукувати у друзів або в інтернет-кафе, де зазвичай надають послугу друку, яка коштує всього кілька рублів.

Поступив в електронний ящик документ вже готовий до друку, і, відкривши його, потрібно зробити всього 2 дії: спочатку натиснути команду перегляд, а потім друк.

Файл приходить в форматі pdf. Для того щоб відкрити його, потрібна програма Adobe Reader. Даний продукт або плагіннайті в мережі не складе труднощів, але виробники комп'ютерів далеко не завжди встановлюють цей програму, тому можливо його потрібно завантажити.

Якщо роздруківка втрачена

Найпростішим рішенням у разі втрати роздрукованого квитка є повторна друк. Той екземпляр, що був втрачений, без паспорта пасажира, на якого зареєстрований квиток, не матиме юридичної сили. Тому електронний авіаквиток фактично неможливо втратити. Більш того, в більшості аеропортів посадковий квиток на рейс буде виданий на підставі паспорта без пред'явлення роздруківки.

Для чого потрібна роздруківка авіаквитка

Правила зобов'язують виконувати друк квитка і брати його з собою в аеропорт. У ряді авіакомпаній його можуть зажадати пред'явити. Наприклад, в США є аеропорти, де служба безпеки здійснює контроль в т.ч. і за допомогою перевірки квитків, виконані не на спеціальному бланку, а тих, що пасажир роздрукував будинку на звичайному принтері. Крім того, навіть якщо паперова форма не потрібна на контролі, бажано знати номер квитка, для чого його все-таки слід роздрукувати.

Скориставшись один раз електронним квитком, надалі ви ніщо не погодитеся стояти в черзі до каси. Навіть якщо належить відрядження, а не довгоочікувану відпустку, і куплений квиток після повернення потрібно буде здати в бухгалтерію - нічого страшного. В цьому випадку до електронної роздруківці слід докласти посадковий талон.

Сподобалася стаття? Підтримай АвіаСовет.ру, натисни:

Сподобалася стаття?

Новости