Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як перевірити електронний квиток на літак

  1. Призначення e-ticket
  2. уточнюємо справжність
  3. звірка бронювання
  4. Перевіряємо дані за ініціалами
  5. Дії при виявленні неточностей

Послуги покупки квитків через інтернет стають популярними і користуються високим попитом. З появою такої інновації процедура авіаперельоту стала набагато простіше - у пасажирів відпадає необхідність товпитися в черзі, щоб забронювати місце на борту, та й сама посадка в літак тепер відбувається швидше.

Сьогодні третина громадян країни вже знайома з подібним сервісом, а решта всіх клієнтів повітряних перевізників поки не чули про таку можливість. Тому ознайомимося ближче з електронним квитком, розповімо, як правильно користуватися цією квитанцією і з'ясуємо, чому поява інновації вигідно і зручно для росіян.

Призначення e-ticket

Бронювання місць на лайнері онлайн вимагає документального підтвердження. Електронний квиток - це папір, який свідчить про зроблену в мережі покупці. Звичайно, в повсякденному розумінні людей e-ticket є тривіальну квитанцію, де містяться відомості про клієнта авіаліній і вказані деталі планованої угоди.

Дані про придбання певного квитка через інтернет зберігаються в електронній базі авіакомпанії, а на руках у пасажира залишається підтвердження бронювання місця на борту. У подібному документі вказана наступна інформація:

Послуги покупки квитків через інтернет стають популярними і користуються високим попитом

Купівля електронних квитків поступово набирає популярність і витісняє звичний спосіб бронювання місць на переліт

  • ініціали летить пасажира;
  • паспортні данні;
  • датування, точний час, номер і кодування рейсу;
  • статус проведення оплати послуг;
  • шифр бронювання місця і порядковий номер маршрутного листа.

Крім цих даних, на e-ticket вказані відомості про аеропорт, тривалості перельоту і класі обслуговування, яка була обрана клієнтом. Під час реєстрації на рейс пасажир пред'являє працівникові аеропорту показати паспорт і квитанцію про зроблену покупку. Інших паперів не буде потрібно, тому тут вдасться пройти подібну процедуру онлайн і спокійно слідувати на борт літака після оголошення посадки.

Інших паперів не буде потрібно, тому тут вдасться пройти подібну процедуру онлайн і спокійно слідувати на борт літака після оголошення посадки

Шестизначний код бронювання допоможе перевірити справжність електронного авіаквитка

Бронюючи місце онлайн, потенційний клієнт авіакомпанії залишає адресу електронної скриньки, куди надходить лист, в якому вказана інформація про перельоті. Тут описано час вильоту, перелік аеровокзалів, через які заплановано рейс, кодування для звірки даних, відомості про пасажира.

Крім того, маршрутний лист містить позначення класу місця і тривалості перельоту. Подібні відомості інформативні і сприяють чіткому уявленню клієнта авіаліній про майбутню подорож.

Спеціальний код, який містить такий папір - визначальний критерій. Використовуючи шифр, пасажир перевіряє, чи дійсна угода або підтверджує бронювання місця при наближенні дати перельоту. На жаль, ризики підробок тут високі, тому важливо переконатися, що наявний документ легальний. Подібні дії доступні на спеціально відведених сайтах або сервісах аеропорту.

Щоб не виникло зайвих проблем, звірку справжності паперу бувалі пасажири виконують відразу ж після покупки. Перевірити авіаквитки, куплені через інтернет, вдасться, використовуючи кілька різних реквізитів, які вказані в цій квитанції.

Сьогодні клієнти авіаліній практикують використання прізвища, номера рейсу або броні, щоб переконатися, що куплений e-ticket - не підробка. Тепер, коли відомі особливості покупки такого квитка, з'ясуємо, як вдасться перевірити угоду і що для цього необхідно знати.

уточнюємо справжність

Сьогодні люди мають право скористатися кількома варіантами звірки та уточнення даних. Досвідчені користувачі мережі воліють онлайн-перевірки. Це зручний спосіб з'ясувати, чи не стали ви жертвою шахраїв. Причому точність отриманих подібним чином даних не викликає сумнівів.

Причому точність отриманих подібним чином даних не викликає сумнівів

Перевірити справжність електронного квитка вдасться онлайн або дзвінком в офіс авіаліній

Однак є і другий спосіб - уточнення інформації в офісі перевізника. Тут досить зв'язатися по телефону з співробітником авіаліній і дізнатися деталі угоди. Маючи на руках квитанцію, ви отримаєте відповіді на будь-які ваші запитання у офіційних представників компанії.

Інформація в маршрутному листі допоможе фахівцям знайти потрібні дані в комп'ютері і з точністю описати нюанси майбутнього перельоту.

звірка бронювання

Маючи намір уточнити відомості самостійно, клієнтові вдасться перевірити електронний квиток на літак за номером броні в мережі. Для цього використовують шестизначний шифр, про який ми згадували вище. Найчастіше він вміщує в собі три цифри і три букви, наприклад, 234 CSD, така комбінація символів не стабільна - цифри і букви можуть бути іншими і мінятися місцями між собою.

Найчастіше він вміщує в собі три цифри і три букви, наприклад, 234 CSD, така комбінація символів не стабільна - цифри і букви можуть бути іншими і мінятися місцями між собою

Різні авіалінії працюють з кількома службами бронювання, за якими вийде перевірити бронь купленого в інтернеті авіаквитка

Для бронювання місць на борту літака і для подальшої перевірки дійсності квитанції, клієнт уточнює у служби аеропорту, з якою системою працюють конкретні авіалінії. Всього в світі існує чотири бронювання: Амадеус, Галілео, Сирена-Тревел і Сабрі. Природно, кожен сервіс базується на власному порталі в мережі. Амадеус надає послуги на цьому сайті, сервіс Галілео клієнти знайдуть на порталі, пройшовши по запропонованому посиланню . Сирена-Тревел працює тут .

Наприклад, компанія «Аерофлот» працює за системою Сабрі, так що все, що вам потрібно - це перейти на відповідний сайт і підтвердити дії з бронювання. При цьому пасажиру доцільно пам'ятати, що бронювання місць на лайнері має тимчасові обмеження. Скористатися цією можливістю вдасться мінімум за шість годин перед відправкою борту в рейс.

Алгоритм перевірки електронного авіаквитка тут нескладний. В відкрилося віконце сайту пасажир вносить прізвище, ім'я та номер бронювання. Потім, після натискання кнопки «подивитися інформацію про рейс», відкриється спеціальне табло, де вказано день авіаперельоту і інші деталі. Тут надана інформація про час відправлення і прибуття за вказаним маршрутом, назва авіакомпанії, яка надає подібні послуги. Важливо звернути увагу і на останній рядок таблиці - тут обов'язково з'являться слова "замовлення підтверджено». Відсутність такого запису вказує на помилку.

Перевіряємо дані за ініціалами

Якщо вам цікаво, як перевірити електронний квиток на літак на прізвище, зробити це практично неможливо. Адже щоб уточнити коректність відомостей, сервіс зажадає і додаткові відомості, наприклад, номер замовлення, квитанції або бронювання. Враховуйте цей нюанс, адже система обробляє комплексні дані і видає відповідь лише у випадках правильного введення інформації.

Враховуйте цей нюанс, адже система обробляє комплексні дані і видає відповідь лише у випадках правильного введення інформації

На прізвище, зазначеної на e-ticket, в окремих випадках вдасться перевірити лише номер бронювання

Єдине, що вам вдасться перевірити на прізвище, - це номер бронювання. Правда, подібні дії можливі в разі придбання квитків на сервісі OneTwoTrip. На цьому сайті за допомогою ініціалів пасажира, порядкового номера електронного маршрутного листа клієнт уточнює час вильоту, дату відбуття та прибуття в потрібний пункт призначення, місце на борту і число супутників. Однак використовуючи отриману інформацію, вдасться провести комплексну звірку справжності квитанції.

Дії при виявленні неточностей

Припустимо, що вам вдалося перевірити бронь авіаквитка або підтвердити свій переліт. Але що робити, якщо в перевіреному квитку допущена помилка? Звичайно, це неприємний момент, але для паніки підстав замало. Згідно з правилами, в квитанції прописують ініціали пасажира, звіряючи дані з зазначеної в паспорті інформацією.

Згідно з правилами, в квитанції прописують ініціали пасажира, звіряючи дані з зазначеної в паспорті інформацією

Виявивши розбіжність даних в маршрутної квитанції з реальними, поспішайте зв'язатися з представником авіакомпанії, щоб вирішити це питання

Якщо допущено помилку в прізвищі чи імені, вам слід якомога швидше звернутися до служби аеропорту і довести до відома відповідних фахівців. Взагалі, адміністрацією авіакомпанії пропонує клієнтам кілька варіантів виходу з такої ситуації. Перерахуємо способи у вигляді такого списку:

  1. Авіалінії допускають внесення правок в роздрукований маршрутний лист.
  2. Перевізник вилучає авіаквиток і пропонує пасажиру придбати новий документ. Витрачені гроші вам повертаються, але за зіпсований бланк компанія нараховує штраф.
  3. Представник авіакомпанії вважає помилки незначним і і дозволяє летіти з отриманим квитком. Про виявлені неточності співробітник попереджає реєстраційну службу і провідників на борту лайнера.

Іноді зустрічаються ситуації перестановки ініціалів клієнта. Цей нюанс працівники авіаліній не вважають помилкою, але при реєстрації перельоту до пасажира іноді виникають деякі додаткові питання співробітників служб аеровокзалу.

Неточність в написанні ініціалів клієнта, помилка в номері паспорта або неправильна дата народження вважається працівниками аеровокзалу недоліком, який потребує корегування. Тут доцільно заздалегідь повідомити адміністрацію авіакомпаній, щоб найближчим часом співробітники замінили авіаквиток, вказавши там точні відомості.

Ретельного вивчення клієнтом вимагає і перевірка рейсу літака. Пасажир завчасно уточнює рейс і маршрут, за яким він слідує, час, дату початку і закінчення перельоту і назва аеропорту. Такі перевірки доречно проводити за допомогою інтернету або іншим зручним способом. У ситуаціях, коли відсутнє підтвердження бронювання, не варто впадати у відчай. Тут доречно зв'язатися з продавцем авіаквитка і уточнити оновлення відомостей по потрібному рейсу. Сумлінні гравці ринку сприятимуть в подібному питанні і внесуть необхідні коректування, виправивши випадкову помилку.

Сумлінні гравці ринку сприятимуть в подібному питанні і внесуть необхідні коректування, виправивши випадкову помилку

Своєчасне уточнення зазначеної в авіаквитку інформації вбереже вас від ймовірних неприємностей в майбутньому

Як бачите, покупка e-ticket - це сучасна і дуже зручна процедура, яка дозволяє пасажирам економити час і полегшує необхідні нюанси майбутнього перельоту. Однак уберегтися від помилок і шахрайства - головне завдання клієнта авіаліній, який має намір самостійно пройти онлайн необхідні етапи подібної процедури. Перевіряйте автентичність авіаквитків заздалегідь, щоб не зіткнутися з неприємною несподіванкою в останні секунди проходження реєстрації на рейс.

Але що робити, якщо в перевіреному квитку допущена помилка?

Новости