Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити дешеві авіаквитки: 16 нових хитрощів

  1. спецпропозиції авіакомпаній Як купити квитки дешевше
  2. Чому на акції треба реагувати швидко
  3. На короткі відстані (до 5 годин) - літайте лоукостерами
  4. Список лоукостерів по регіонах і країнах
  5. Літайте по вівторках, середах і суботах
  6. Чи не літайте напередодні свят!
  7. Не бійтеся пересадок! Плануйте їх!
  8. Дешеві перельоти на Тенеріфе
  9. Грайте з датами
  10. Не купуйте квитки занадто рано
  11. Квитки на курортні напрями викуповуйте якомога раніше
  12. Забудьте про покупку квитків в останній момент
  13. Використовуйте кілька пошукових систем
  14. Чистіть кукіси і історію браузера
  15. Вівторок і середа кращі дні для покупки
  16. Перевіряйте ціни на сайтах авіакомпаній
  17. Економте на багажі
  18. Використовуйте дітей по повній програмі

спецпропозиції авіакомпаній

Як купити квитки дешевше

Ось 10 найбільш важливих порад, які допоможуть заощадити гроші на авіаперельотах:

  1. Оперативно реагуйте на спецпропозиції авіакомпаній
  2. Якщо переліт займає до 5 годин - шукайте лоукостера
  3. Вівторок і середа кращі дні для покупки квитків
  4. Літайте по вівторках, середах і суботах
  5. Чи не літайте напередодні свят
  6. Не бійтеся пересадок
  7. Курортні напрямки в пік сезону викуповуйте якомога раніше
  8. Грайте з датами і часом перельотів
  9. Чистіть історію браузера і кукіси перед покупкою
  10. Перевіряйте ціни на офіційних сайтах компаній

Але це лише верхівка айсберга. Ми також розповімо про те, що:

  • ціни на різних сайтах можуть істотно відрізнятися;
  • як пронести весь свій багаж в кишенях куртки;
  • як збільшити вагу ручної поклажі за рахунок дітей;
  • з чого складається ціна квитка;
  • чому лоукостер можуть пропонувати набагато нижчі розцінки, ніж великі авіакомпанії;
  • де шукати бюджетні авіакомпанії;
  • чому тури «горять», а квитки на літак немає;

Чому на акції треба реагувати швидко

Авіакомпаніям вигідно продати перші 20-30 місць в літаку з умовною знижкою в 20-30%, щоб «відбити» цей бонус на тих, хто буде заповнювати салон літака після закінчення акції. Якщо ви знаєте дати відпустки і напрямок, то не зволікайте з бронюванням місць у літаку. Дешевше, ніж по акції попереднього бронювання точно не буде!

Подібні спецпропозиції завжди можна знайти в спеціальному розділі Aviasales агрегаторів, куди стікається вся свіжа інформація.

На короткі відстані (до 5 годин) - літайте лоукостерами

Якщо ви летите на невелику відстань, готові пожертвувати комфортом і розміром багажу - лоукостер можуть прийти вам на допомогу.

Лоукостери пропонують мінімальні ціни, але при цьому позбавляють усіх переваг (безкоштовний багаж, зручні місця, харчування на борту і т.д.). Всі ризики по стикувальним рейсам теж лягають на ваші плечі, але економити - це ваше право!

Не пошкодуйте пару хвилин, щоб дізнатися як формується ціна авіаквитків:

Список лоукостерів по регіонах і країнах

Ірландія Ірландія

Латвія Латвія

Норвегія Норвегія

Росія Росія

Румунія Румунія

Туреччина Туреччина

Франція Франція


Швейцарія Швейцарія

Ізраїль Ізраїль

Йордан Йордан

Кувейт Кувейт

Саудівська Аравія Саудівська Аравія

ОАЕ ОАЕ

Ємен Ємен

Міняйте аеропорт вильоту і прильоту

Не секрет, що:

  • з Санкт-Петербурга рейси коштують зазвичай дорожче ніж з Гельсінкі або Москви;
  • з Домодєдово літає набагато більше лоукостерів, ніж з Шереметьєво;
  • в Київ завжди економніше летіти в Жуляни, а не в Бориспіль;
  • в північний аеропорт Тенеріфе прилітати в 1,5 рази дешевше, ніж в Південний;

Подібних прикладів можна привезти дуже багато. Тому дуже важливо опрацьовувати всі можливі варіанти. іноді дешевше замовити трансфер з сусіднього аеропорту на всю сім'ю, ніж переплачувати за переліт.

Літайте по вівторках, середах і суботах

Найнижчі ціни зазвичай на рейси у вівторок, середу і суботу. Це пояснюється тим, що більша частина туристів воліє закінчити трудовий тиждень і полетіти на вихідні і мало кому приходить в голову летіти в суботу, розбиваючи таким чином вікенд.

Чи не літайте напередодні свят!

Чи не бути як всі - це кращий спосіб заощадити на авіаперельоті!

Є у туристів така погана звичка літати напередодні свят. На Новий Рік ми любимо вилітати 29-30 грудня, а повертатися 8-10 січня. Якщо в Європу на Різдво, то обов'язково 22-23 грудня, так щоб вже точно з корабля на бал.

А чи знаєте ви, що зворотні виліт 1-2 січня коштують значно дешевше, ніж в будь-який інший день? А квитки з датою вильоту до 21 грудня авіакомпанії деколи продають по спецпропозиції?

Не бійтеся пересадок! Плануйте їх!

Більшість туристів не люблять пересадки, тому що це зайва метушня, очікування рейсів, шалені ціни в аеропортах .. Але ж можна поєднати приємно з корисним!

Наприклад, доводилося нам летіти сім'єю (4 людини) на Тенеріфе. Прямого рейсу не було, а з пересадками стоимост перельоту виходила 1627 євро. Але в процесі пошуку я помітив, що в п'ятницю рейси з Барселони на 40% дешевше. У підсумку ми зібрали маршрут Вільнюс-Барселона-Тенеріфе з двома ночівлями в Барселоні. Сам переліт в результаті обійшовся нам в 1300 євро, а секомленние 327 євро ми витратили на проживання в Барселоні і поїздку всією сім'єю в порт Авентура .

На спеціалізованих сайтах можна дізнатися з яких аеропортів в точку прибуття часто пропонуються дешеві квитки. Наприклад, ось з яких аеропортів найдешевше летіти на Тенеріфе:

Дешеві перельоти на Тенеріфе

Не затягуйте з покупкою

Якщо ви знаєте дати своєї відпустки - не затягуйте з бронюванням. Закон ринку простий. Чим менше місць в літаку - тим дорожче коштує квиток. Статистика показує, що авіапереліт починає дорожчати за 60-90 днів до вильоту. Так що, якщо летите в пік туристичного сезону, то подбайте про квитки за 4-6 місяців до дати вильоту.

Не варто розраховувати на ті цінники, які ви видили взимку, восени або навесні. Авіакомпанії вміють рахувати гроші і виставляти ціни згідно планованому попиту. Але «ловити» спецпропозиції треба якомога раніше. І

Грайте з датами

При плануванні подорожі завжди шукайте можливість зрушити дати на кілька днів вперед або назад. Іноді обходиться дешевше відпочити на 1-2 дні довше, але при цьому ще виграти в вартості!

Не купуйте квитки занадто рано

експерти індустрії довели , Що не варто робити покупку за рік до вильоту.

Ціни диктує конкуренція, а двигуном конкуренції є поява попиту.

Мало кому вдається планувати свій час на рік вперед, тому перші ознаки попиту з'являються за 4 місяці до вильоту. Американські блогери стверджують, що найдешевші квитки можна купити в період між 24 і 127 днем ​​до дати вильоту. Але у цього правила є винятки і стосуються вони перельотів в пік сезону в популярних напрямках.

Квитки на курортні напрями викуповуйте якомога раніше

Якщо ви плануєте летіти в пік туристичного сезону в популярних напрямках, то тут треба дбати про квитки якомога раніше. Якщо в низький сезон найкраща ціна в середньому фіксується за 47 днів, то для літнього сезону ця дати зсувається на 78 днів (тобто майже на місяць!).

Забудьте про покупку квитків в останній момент

Запам'ятайте - «горять» тільки чартери, які викуповує туроператор. Туроператор зробить все, щоб літак полетів на 100% забитим, щоб не втратити гроші. Авіакомпанія швидше полетить з 3-4 порожніми кріслами, ніж скине ціну в останній момент.

В останні 2-3 тижні авіакомпанія вже збирає вершки з тих, хто не подбав про своє місце в літаку раніше.

Останні дешеві авіаквитки зазвичай йдуть за 20-40 днів до дати вильоту.

Використовуйте кілька пошукових систем

Навіть спеціалізовані сервіси пропонують одні й ті ж квитки за різними цінами:

Ціни на Aviasales Ціни на Skyscanner

Чистіть кукіси і історію браузера

Ніколи не помічали, що рекламні банери в інтернеті якимось чином знають, що ви шукайте і наполегливо пропонують вам купити товар, навіть якщо він вам вже не цікавий? Авіакомпанії і агрегатори працюють за тими ж принципами!

Спочатку сервіси дізнаються, куди ви збираєтеся летіти, потім запам'ятають першу ціну і навіть якщо вона впала, то ви про це не дізнаєтеся поки не почистіть історію браузера і кукіси (cookies).

Вівторок і середа кращі дні для покупки

Доводилося читати одне маркетингове дослідження на одному з англійських блогів, де рассказивалоcь про те, що авіакомпанії викладають акції і перераховують ціни в ніч з понеділка на вівторок. Робиться це для того, щоб турфірми мали в розпорядженні тиждень на реалізацію квитків своїм клієнтам.

У вівторок вдень на акції починають реагувати трейдери авіакомпаній, так як ціни повинні бути завжди конкурентоспроможні. У четвер авіакомпанія, яка виклала акцію починає поступово піднімати планку, але якщо темп продажів не буде підтриманий, то планка знову опуститися в понеділок. Тому найкраще бронювати місця в літаку у вівторок ввечері або в середу вранці.

Перевіряйте ціни на сайтах авіакомпаній

Сканерів агрегаторів не завжди вдається фіксувати кращу ціну в тих випадках, коли авіакомпанія проводить якусь акцію і вона не виводиться автоматично в результати пошуку. Це може бути знижка для зареєстрованих клієнтів, безкоштовне провезення багажу або щось інше.

Економте на багажі

Бюджетні авіакомпанії вельми серйозно обмежують безкоштовний багаж і відбивають вартість перельоту на те, що ціни на зареєстрований багаж (та інші послуги) вельми і вельми високі. Але туристи не були б туристами, якби не знайшли вихід із ситуації.

Політика всіх бюджетних авіакомпаній не поширюється на вашу верхній одяг і те, що покладено в кишенях. Так, що якщо побачите влітку когось в шубі або ось в такому вбранні, не лякайтеся! Вони просто вміють економити гроші 🙂

Використовуйте дітей по повній програмі

Використовуйте дітей по повній програмі

Діти старше 2 років вважаються повноцінними пасажирами авіарейсу. У них ті ж права і обов'язки. Якщо вам вдалося купити дешеві авіаквитки, але при цьому вас обмежили в багажі - раскидайте його між усіма членами сім'ї. Як показує практика, з 4 років діти з задоволенням будуть котити легкий чемоданчик і копіювати батьків. Коли втомляться їх цілком може підмінити хтось із батьків.

Чотири валізи по 10 кг кожен здатні забезпечити всю сім'ю абсолютно всім, що може знадобитися у відпустці!

А чи знаєте ви, що зворотні виліт 1-2 січня коштують значно дешевше, ніж в будь-який інший день?
А квитки з датою вильоту до 21 грудня авіакомпанії деколи продають по спецпропозиції?

Новости