Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Криму

  1. Як дістатися до Криму на літаку
  2. Як дістатися до Криму на поїзді
  3. З Москви до Криму на поїзді
  4. З Санкт-Петербурга до Криму на поїзді
  5. До Криму на поїзді з інших міст Росії

Ми багато писали про те, як дістатися до різних курортів Криму, присвячували окремі сторінки "Єдиним квитком" в Крим, Керченській переправі , будується мосту , теплоходам і катамаранів , Борознять простори Чорного і Азовського моря. Тепер настала черга об'єднати всі в одну статтю, як дістатися до Криму з Москви і Санкт-Петербурга, поїздом і літаком, в новому сезоні 2016.

Тут ви дізнаєтеся про всі способи, як можна доїхати до бажаних курортів і отримаєте посилання на більш докладні і вузькі статті, щоб глибше поринути в цікаву вам тему.

Як дістатися до Криму на літаку

Літак - це найпростіший, відносно недорогий, комфортний і швидкий спосіб дістатися до Криму. аеропорт , Розрахований на прийом пасажирів, є тільки в Сімферополі.

З огляду на, що територія Криму не така велика, дістатися від аеропорту Сімферополя до будь-якого курорту дуже просто і недорого.

В аеропорту відкрито вже два термінали:

  • У термінал А прибувають і відправляються міжнародні авіалінії.
  • Термінал B використовується в основному внутрішніми авіалініями.

Сімферополь бере участь у державній програмі з субсидування рейсів, тому ціни на авіаквитки до Сімферополя навіть в пік туристичної активності перебувають на найнижчій позначці.

Найбільш часто літають до Криму авіакомпанії: Уральські авіалінії (що пропонують найдешевші тарифи), Росія, Аерофлот, S7, Red Wings, Vim Avia, Глобус, Оренбурзькі авіалінії і ін.

Туристи з нетерпінням чекають, коли до Сімферополя почне літати російський лоукостер Перемога. Перемога зможе запропонувати самі низькі ціни на авіаквитки по ринку.

Спираючись на інформацію з форумів, прочитавши численні відгуки туристів, можна зробити висновок, що з Москви і Санкт-Петербурга до Криму краще їхати на літаку. Авіаквитки коштують ненабагато дорожче залізничних квитків, а часу в дорозі ви витратите набагато менше. Не треба буде витрачатися на перекушування і розваги по дорозі. Єдиний мінус - попит на авіаквитки до Сімферополя влітку великий і купити недорогий квиток досить складно.

Авіаквитки зручно шукати відразу по всім авіакомпаніям і агентствам. Здійснити такий пошук допоможуть:

Як дістатися до Криму на поїзді

Щоб дістатися до Криму на поїзді, необхідно розібратися, що таке "єдиний квиток" . Клікнувши на посилання, ви перейдете на більш докладну статтю на цю тему.

Як ви, напевно, вже знаєте, поки не побудований міст через Керченську поромну переправу , Дістатися на курорти Криму з території Росії можна тільки на поромі. "Єдиний квиток" до Криму дозволяє придбати комплексний квиток на всі види транспорту, необхідного, щоб дістатися до чорноморського узбережжя.

Придбати "єдиний квиток" онлайн можна тільки на сайті РЖД. Інший варіант - йти в каси залізничних вокзалів.

Маршрут по "єдиним квитком" складається з чотирьох етапів:

  • поїзд до Анапи або Краснодара з Москви, Санкт-Петербурга та ін. міст Росії
  • автобус до порту Кавказ, звідки вирушає паром
  • паром до порту Крим
  • автобус до одного з курортів Криму

Детально про "єдиний квиток", маршрути і розклад, вартість квитків та нюанси - в нашій окремій статті .

З Москви до Криму на поїзді

Літні місяці - найбільш затребувані на цьому напрямку, тому дешеві квитки в плацкарт будуть розбиратися за лічені хвилини. Простіше "зловити" місце на нижній полиці десь в купе. В останню чергу розпродаються люкси, але вартість їх така, що дешевше буде летіти на літаку .

З Москви до Анапи і в зворотному напрямку ходить до восьми поїздів кожен день:

  • Найшвидші - фірмові - в дорозі рівно добу, ціна жд-квитка в плацкарті - від 4500 руб.
  • Звичайні йдуть 1 день і 12 годин, вартість квитка в плацкарті починається від 3400 руб.

З Москви в Краснодар можна дістатися на наступних поїздах:

  • Найшвидші - фірмові двоповерхові і «Кубань Преміум», час у дорозі - 19 годин, вартість від 4700 руб.
  • Найдешевший - звичайний потяг, який прямує до Сухумі, в Краснодарі він буде через добу і 2 години, ціни жд-квитків починаються від 2600 руб.

Підсумуємо: щоб дістатися до Криму з Москви на поїзді, потрібно купити квиток на поїзд до Анапи або Краснодара, а потім ще й "Єдиний квиток" до кінцевого курорту.

Фото нижче продемонструє, що на всіх вокзалах є зручні покажчики, направляючі вас з автобуса на пором в рамках "єдиного квитка".

Фото нижче продемонструє, що на всіх вокзалах є зручні покажчики, направляючі вас з автобуса на пором в рамках єдиного квитка

З Санкт-Петербурга до Криму на поїзді

З Санкт-Петербурга менше прямих поїздів до Анапи або Краснодара. Це означає, що відстежувати сайти, що пропонують жд-квитки, треба постійно: tutu.ru або svyaznoy.travel . Іноді РЖД може відкрити продаж лише частини квитків, а через якийсь час пустити в продаж решту.

З Пітера в Анапу можна доїхати:

  • На звичайному поїзді від 4100 руб. в плацкарті, в дорозі - 1 день 15 годин.

З Пітера в Краснодар на поїзді:

  • Дорого і швидко на фірмовому поїзді "Північна Пальміра", час в дорозі 1 день 8 годин, ціна від 5700 руб.
  • Дешевше і трохи довше на звичайному поїзді вiд 3800 руб.

Щоб дістатися до Кримських курортів, необхідно буде купити ще й "Єдиний квиток" на автобуси і парою.

До Криму на поїзді з інших міст Росії

Пряме залізничне сполучення в Анапу і Краснодар можливо і з інших міст Росії. Точний розклад і вартість квитків уточнюйте на одному з перевірених сайтів tutu.ru або svyaznoy.travel .

  • Ростов-на-Дону (близько восьми поїздів в Анапу і 23 поїзди в Краснодар щодня)
  • Самара (від трьох до шести складів щодня)
  • Саратов (два прямих поїзда в Анапу і десять в Краснодар)
  • Новосибірськ (два-три прямих поїзда кожен день)
  • Єкатеринбург (по одному поїзду в кожному напрямку)
  • Воронеж (вісім складів в Анапу і близько 16 в Краснодар)
  • Брянськ (один поїзд)
  • Челябінськ (від чотирьох до шести поїздів)
  • Пенза (від трьох до шести поїздів)

Маршрут з материкової Росії на півострів складені. На додаток до квитка на поїзд, потрібно купити ще "Єдиний квиток" в Крим.

Зі статті ви дізналися, як дістатися до Криму з різних міст Росії поїздом і літаком в 2016. Висновок можна зробити такий: з Москви і Санкт-Петербурга до курортів Криму треба летіти на літаку, причому бронювати авіаквиток якомога раніше до передбачуваної дати поїздки, так як в середині літа місць практично не залишається, а що залишилися стоять дуже дорого. З інших міст Росії зручніше їхати на поїзді, не забувши купити і "єдиний квиток".

Новости