Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Амстердама: авіаквитки та інші тонкощі

  1. Ціни на рейси в Амстердам
  2. Коли краще купувати квитки
  3. Прямі авіаперельоти в Амстердам
  4. Авіаперельоти в Амстердам з пересадками
  5. Час пересадки на наступний рейс
  6. авіакомпанії
  7. Для тих, хто нікуди не поспішає
  8. Кращі варіанти перельотів
  9. Від аеропорту до Амстердама
  10. ***

Я розповім вам про свій досвід пошуку бажаних квитків в це місто загадок. Я розповім вам про свій досвід пошуку бажаних квитків в це місто загадок

Уважно вивчивши карту Західної Європи, я зробила висновок, що всі дороги ведуть в Амстердам (так-так). Голландія прямо-таки поцяткована дорогами (невидимими повітряними теж)! Ви і самі в цьому переконаєтеся, порівнявши на Google Maps Королівство Нідерландів і інші країни Європи. Безумовно, це найбільший транспортний вузол, проте в статті піде мова про найшвидше (але не означає, що найдорожчому) способі переміщення: про авіаперельоти.

Безумовно, це найбільший транспортний вузол, проте в статті піде мова про найшвидше (але не означає, що найдорожчому) способі переміщення: про авіаперельоти

Кількість рейсів, що прибувають в аеропорт Схіпхол AMS (це позначення в міжнародній системі IATA) з усіх частин світу складає близько 500 в день, тому зазвичай я досить швидко і легко планую свої (і не тільки) візити в Амстердам. Наприклад, моїм завданням при пошуку квитків в останній раз було зістикувати два перельоту: з Росії та України. На щастя, такі великі авіакомпанії як KLM, «Аерофлот» і МАУ (Міжнародні авіалінії України) виконують свої рейси щодня, і мені пощастило знайти вдалий варіант. Я структурувала інформацію про своє неодноразовому досвіді і готова поділитися нею по пунктах. Тож почнемо.

Ціни на рейси в Амстердам

Скільки коштують квитки в Амстердам? Цим питанням туристи задаються в 90% випадках підготовки до подорожі, що залишилися 10% - це нащадки Рокфеллерів і відряджаються (везунчики, не інакше). Якщо ви, як і я, поки не влаштувалися в голландську компанію, то рекомендую звернути увагу на акції авіакомпаній.

Коли краще купувати квитки

Квитки краще брати за 2-3 місяці до передбачуваної поїздки, а якщо вона припадає на високий сезон (з середини квітня по вересень), шукайте акцію за півроку.

Я рекомендую моніторити вигідні пропозиції в міжсезоння. Весна і осінь - це період масових розпродажів як у наших, так і закордонних авіакомпаній. Глобальна розпродаж авіаквитків традиційно відбувається на початку весни ( «ловити» знижки можна на будь-якому сайті-зібранні пропозицій або тут ; якщо є можливість підписатися на розсилку на такому сайті, обов'язково зробіть це). Схіпхол - Амстердамський аеропорт - один з найбільших хабів в Західній Європі, тому вибирати буде з чого.

Я допомагала полетіти своїм друзям з Москви в Амстердам, ціна квитків була від 7 000 до 12 000 рублів залежно від того, кому які дати потрібні і наскільки заздалегідь купувалися квитки. Якщо додавати до поїздки зі столиць «плече» з будь-якого іншого міста Росії, то це, природно, збільшує вартість. Вище я також писала про те, що МАУ літають в Амстердам з Києва. Вартість квитків порівнянна, а перельоти щоденні.

Прямі авіаперельоти в Амстердам

Найкомфортабельніші перельоти в Амстердам пропонують авіакомпанії «Аерофлот» і KLM: всього 3.5 години, і ви в пункті призначення. Але заплатити доведеться близько 12 000 рублів за квиток в обидві сторони (він називається RT - round trip) економ-класу і 24 000 рублей за квиток RT бізнес-класу з Москви.

Але заплатити доведеться близько 12 000 рублів за квиток в обидві сторони (він називається RT - round trip) економ-класу і 24 000 рублей за квиток RT бізнес-класу з Москви

Щодня відбувається 7 прямих рейсів Москва - Амстердам.

Авіаперельоти в Амстердам з пересадками

Шукати стикувальні рейси можна за допомогою сайтів-агрегаторів, а також самостійним аналізом наявних пропозицій, оскільки деякі варіанти стикувань пошуковики авіаквитків не відображують.

Час пересадки на наступний рейс

Час пересадки може становити від 40 хвилин до 20 годин в залежності від обраних вами авіакомпаній і рейсів. Зазвичай у кожної авіакомпанії є свій мінімум - обмеження, яке не дозволяє робити стикування за часом коротше, ніж зазначено в правилах. Залежно від компанії це може бути від 40 хвилин до 1 години 20 хвилин. Невеликий час, відведений на пересадку, може стати проблемою у великих аеропортах, адже при в'їзді в Шенгенську зону вам буде потрібно відстояти паспортний контроль зі співвітчизниками.

Мої поради при короткій стикуванні:

  1. Щоб краще орієнтуватися і встигнути на наступний рейс, обов'язково вивчіть план аеропорту до вильоту.
  2. Також не завадить після приземлення розштовхувати всіх ліктями і лізти по головах з криками: «Транзит!». Жарт, звичайно, просто попередьте попереду стоячих пасажирів про те, що ви транзитний пасажир, і вони вас легко пропустять.
  3. А ось якщо рейс затримався з вини авіакомпанії, і квиток при цьому єдиний (тобто обидва літаки належать одному перевізнику, квитки були куплені вами одночасно), то авіакомпанія повинна посадити вас на наступний рейс за свій рахунок, а за відсутності таких - на рейс будь іншої авіакомпанії. У разі виникнення труднощів звертайтеся до представників авіакомпаній.

авіакомпанії

Нижче я приведу список компаній, які здійснюють перельоти з пересадками, а також приблизну вартість в одну сторону. Ціни середні, тому вам краще самостійно подивитися актуальні дані на сайті-зібранні, наприклад, цьому , Де можна вибрати «найдешевший місяць / день», а також виставити пункт призначення «всюди». Таким чином ви знайдете найвигідніший і зручний (там же вказано час пересадки) варіант.

Варіантів перельотів зі стикуванням, вони ж транзитні, я знайшла дуже багато, тому ваше завдання прицінитися і підібрати цікаву і оптимальну пересадку:

  • Aegean Airlines - грецька авіакомпанія з можливістю пересадки в Афінах або Салоніках з вартістю квитка в одну сторону від 5 824 рублів.
  • Air Baltic - щоб полетіти латвійським лоукостером, до Риги необов'язково їхати, можна і полетіти їх же рейсом. В такому випадку квиток обійдеться вам в 6 386 рублів.
  • Belavia - наші брати білоруси пропонують москвичам і гостям столиці вильоти з аеропортів Жуковський і Домододедово. Літаки новітні, аеропорт Мінська пустельний і величний: в ньому багато світла, але мало їжі, тому запасіться бутербродами (ціна від 7 173 рублів).
  • Turkish Airlines неодноразово визнавалася кращою авіакомпанією Європи. При стикуванні більше шести годин я отримала відмінну екскурсію по Стамбулу з включеним обідом. Цей сервіс Turkish Airlines надає безкоштовно для всіх гостей з вказаним періодом очікування між рейсами. До того ж великі мультимедійні екрани з фільмами на багатьох мовах, комфортабельні сидіння і смачне замовне або по меню харчування (привіт «Уральським авіалініям» і S7) від 7 555 рублів. Вважаю, за комфорт можна і переплатити небагато.
  • Iberia - крута іспанська авіакомпанія, що не лоукостер. Політ їй варто вибрати при інших рівних (від 8 427 рублів). З плюсів: стиковка в сонячному Мадриді.
  • Czech Airlines пропонують квиток від 8 493 рублів в одну сторону зі стикуванням в казковій Празі.
  • Pegasus Airlines також турецька авіакомпанія, але не така розкішна, як «Туркіш-Ейрлайнс». «Пегасус» - лоукостер, і рівень у них соотвествующий. Квиток до Амстердама коштує від 8 935 рублів. Ця опція доступна також і жителям регіонів, звідки Pegasus з 2017 року пропонує перельоти в інші країни через Туреччину (по акціях може коштувати дешевше, ніж через Москву / Пітер).
  • British Airways з пересадкою там, де завжди йде дощ. Стиковка в Лондоні - перевага сумнівне, так як для відвідування і просто транзиту Великобританія вимагає від громадян РФ оформлення візи. Однак, якщо така віза у вас вже є, то легко поєднаєте приємний сервіс і цікавий маршрут (від 9 596 рублів).
  • Finnair зі стикуванням в Гельсінкі (Від 9 810 рублів) зацікавить всіх жителів культурної столиці нашої неосяжної батьківщини, а також що живуть в Ленобласті. Хоча, я не зовсім права: їх якраз-таки влаштує і прямий переліт з фінської столиці.
  • Air France зі стикуванням в аеропорту Шарль-де-Голль. Париж дозволить вам оком поглянути на Ейфелеву вежу, заплативши від 10 612 рублів. Одного разу мені пощастило летіти цією авіакомпанією, і, чесно зізнаюся, враження від закусок (санкційні сири плюс свіжий лосось) і француженок-стюардес безцінні. Даний переліт може бути корисний, наприклад, таким же, як і я, що вивчають французьку мову.
  • Air Serbia зі стикуванням у Белграді. Сербія має два плюси: по-перше, туди росіянам не потрібна віза на термін до тридцяти днів, значить, і ваші дати в'їзду в цю країну не прив'язані до певних цифр, а по-друге, те, що сербська авіакомпанія пропонує дуже і дуже вигідні пропозиції в районі 7 000 рублів на осінній період.
  • LOT - переліт польськими авіалініями зі стикуванням безпосередньо в столиці Польщі Варшаві обійдеться вам від 6 193 рублів. Мені дуже подобається Польща тим, що це як би вже і Європа, але все ще дрімуча Росія. Неначе закордоном будинку.
  • Bulgaria Air - болгарські авіалінії з пересадкою в Софії від 7 376 рублів. Також часто влаштовують розпродажі і класні акції, тому рекомендую звернути увагу.
  • Brussels Airlines зі стикуванням в Брюсселі від 11 452 рублів.
  • Austrian Airlines зі стикуванням у Відні від 9 615 рублів. Відень - це одна з багатьох барвистих європейських столиць, на мій погляд, обов'язкових до відвідування. Чого вартий тільки один мій улюблений десерт Естерхазі на однойменній вулиці (хоча, звичайно ж, готують в Челябінську його набагато краще).
  • SWISS зі стикуванням в Цюріху і Женеві від 10 749 рублів. Тут ви можете погратися з варіантами міст: побувати, коли полетите туди, на Женевському автосалоні, а на зворотному шляху насолодитися повітрям Цюріха - хіба не чудова можливість для справжнього мандрівника?
  • Lufthansa зі стикуванням в Мюнхені і Франкфурті від 8 420 рублів. Як кажуть мої друзі-німці, це найкраща авіакомпанія Європи. Якщо не брати до уваги арахіс в «Туркіш-Ейрлайнс». Звичайно, схильна їм вірити, але сама не перевіряла. А от Мюнхен і Франкфурт, безумовно, гідні уваги німецькі міста з багатою історією.

Перельоти останніми із зазначених мною авіакомпаній, як ви помітили, щодо дорогі, що пояснюється високим рівнем самих компаній.

Крайні варіанти типу перельотів Etihad або Emirates я не розглядаю, так як їх маршрут схожий на величезний гак, а цінник зашкалює. Однак такі варіанти мають місце бути. Наприклад, якщо ви збираєте польотні милі в програмах лояльності авіакомпаній одного альянсу.

Для тих, хто нікуди не поспішає

Вигідні варіанти я знайшла у компаній S7 і Czech Airlines з пересадками в Мюнхені та Празі відповідно. Чим цікаві ці рейси? Звичайно ж, можливістю відвідати Мюнхен і Прагу, а також більш низькою вартістю при недозагруженности, наприклад. Крім цього, в ряді випадків ви отримаєте більш високий сервіс, ніж за ті ж гроші при прямому перельоті.

Авіакомпанія, в якій ви придбали авіаквиток, може дати вам безкоштовну можливість зробити зупинку в зазначеному місті без зміни тарифу на добу, а іноді і більше. Ця можливість називається стоповер. Підійде всім завзятим любителям подорожей і бажаючим ними бути. Ідеально, якщо у вас, як і у мене, стоїть завдання подивитися якомога більше країн і міст.

Ідеально, якщо у вас, як і у мене, стоїть завдання подивитися якомога більше країн і міст

Як отримати стоповер? Я просто подзвонила в авіакомпанію після покупки квитка з пересадкою і обговорила це з співробітником колл-центру. Виявилося, що це дійсно можливо, і мені внесли зміну в уже куплений квиток з невеликим зрушенням дат без додаткової оплати. Співробітники колл-центру досить професійні і володіють знаннями системи «Амадеус», тому можуть вам відразу створити бронювання з пересадкою, а не реєструвати її після додаткового дзвінка. У більшості авіакомпаній вартість такого авіаквитка буде рівнозначна ціні, знайденої вами на сайті. Але не у S7 (хе-хе).

Кращі варіанти перельотів

На мій погляд, їх пропонують KLM, Lufthansa, Austrian Airlines, «Аерофлот». Компанії ці високого класу. Вони хоч і проводять розпродажі, мінімальна ціна, яку мені вдавалося зловити, це 7 000 рублів за квиток в обидві сторони.

Мені також імпонують можливі варіанти перельоту лоукостерами, такими як Air Baltic з Риги ( Латвія ) Або Easyjet з Вільнюса ( Литва ); Transavia з Гельсінкі ( Фінляндія , Саме те для жителів Санкт-Петербурга). Мінімальна вартість квитка по акції - 690 рублів в одну сторону. Щоб знайти такі можливості, я підписалася на новини компаній і чекала чарівної розсилки, що також рекомендую зробити вам.

Тільки зазначу, що якщо від Пітера до Прибалтики та Фінляндії добиратися відносно недорого, то з Москви, якщо немає ніяких акцій, такий варіант підійде тільки тим, хто:

  • згоден поїхати на каршерінговом сервісі;
  • має на меті зупинитися у друзів з Риги, Вільнюса або Гельсінкі і поїде з ними ж.

У всіх інших випадках це виллється, як я вважала, в невиправдані додаткові витрати.

Увага, це важливо! При покупці квитків лоукост-компаній, літаки яких вилітають з країн Східної Європи, необхідна наявність шенгенської візи з дати в'їзду в цю країну.

Від аеропорту до Амстердама

З аеропорту Схіпхол до Центрального вокзалу ходить Аероекспрес: електричка з двоповерховими вагонами. Вартість проїзду становить 9 EUR на людину, поїздка займає по часу 15 хвилин.

Вартість проїзду становить 9 EUR на людину, поїздка займає по часу 15 хвилин

Якщо ви їдете групою, то вигідніше буде взяти таксі. Орієнтуйтеся на таксі, які мають синій знак на даху, так як у них поїздки дешевше. Економ-клас (гольф-клас) обійдеться вам в 42 EUR, а комфорт (бізнес-клас) в 48 EUR (всього на 6 EUR дорожче). Для компанії замовте мінівен на 7 чоловік за 54 EUR - це буде вигідніше Авіаекспресс.

Про те, де влаштуватися в місті, що подивитися і чим зайнятися, читайте тут .

***

У статті я розповіла вам про свій досвід купівлі авіаквитків в Амстердам. Сподіваюся, що незалежно від того, летите ви через столицю Королівства Нідерландів в морський круїз, або місто стане кінцевою точкою вашого маршруту, мої поради були однаково доречні і корисні. Всім бажаю комфортних подорожей за приємні гроші!

Чим цікаві ці рейси?
Як отримати стоповер?

Новости