Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У 2017 році Казахстан запустить в космос 2 супутника

Один із супутників вже готовий і зараз проходить всі необхідні випробування.

2 супутника планує запустити Казахстан в 2017 році 2 супутника планує запустити Казахстан в 2017 році. Один з них, STSat, буде оснащений системою дистанційного зондування Землі. Супутник вже готовий і зараз проходить всі необхідні випробування. На орбіту його доставить ракета-носій «Дніпро» з космодрому Ясний. Головна особливість STSat полягає в тому, що він стане першим вітчизняним супутником, зібраним за допомогою технологічних розробок казахстанських фахівців. Наприклад, його бортовий комп'ютер і програмне забезпечення повністю розроблено нашими конструкторами. Частка казахстанського змісту в космічному апараті складе 37%, передає KAZAKH TV .

Баубек Оралмагамбетов, генеральний директор ТОВ «Ғалам»: Другий супутник, він за технологією CubeSat, він 3-5 кілограм важить, для моніторингу та оцінки іоносфери Землі, з метою попередження землетрусів.

А вже через два роки на території Національного космічного центру відкриються складально-випробувальний комплекс і конструкторське бюро. Їх будівництво вже йде повним ходом. Після того, як комплекс буде введений в експлуатацію, тут будуть збирати і який переживає космічні апарати вагою від 100 кілограм до 6 тонн.

Ербол Нурсеітов, віце-президент з загальних питань АТ НК «Қазақстан Ғариш Сапари»: Це перший в СНД завод, який випускатиме космічні апарати. Це буде завод, в якому буде повний цикл проходити від створення ідеї космічного апарату до його повного введення в експлуатацію. Маючи в наявності космодром «Байконур», ми плануємо з російськими колегами в подальшому запускати в космос наші космічні апарати. До 2025 року ці 30 гектарів лівобережжя Астани перетворяться в справжній космічний містечко , Де крім центру управління польотами, складально-випробувального комплексу та лабораторій, буде вся необхідна інфраструктура для працівників центру: житло, дитячі садки, торговий центр і спортивними комплекс.

Новости