Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прямі рейси на о. Хайнань

Китай дивно різний. Перед очима мандрівника виникають картини, що вражають своїм контрастом: монстри-хмарочоси поєднуються з акуратними похилими дахами маленьких будиночків, гармоніюють з фігурками левів, слонів і китайських божеств. Не дивлячись на "европеізірованность" міст, в Китаї дуже міцні древні традиції, за якими до цього дня живе вся країна. Загалом, парадоксальна Азія в самому яскравому її прояві.

Де ж найкраще відпочити в такому різному Китаї? Без сумніву, це острів Хайнань. Практично вся його поверхня вкрита густими соковитими лісами, плантаціями бананів, манго, ананасів, кокосів і чаю. На о.Xайнань цілющий і екологічно чисте повітря. Розташований тут парк Наньшань - єдине в світі місце, що відповідає міжнародним екологічним стандартам - ISO 14000.

Відпочивати на Хайнані дуже зручно: в цьому році з'явилися прямі рейси. Ви зможете швидко і комфортно дістатися, а це, погодьтеся, важливо при нетривалому відпустці.

Ви зможете швидко і комфортно дістатися, а це, погодьтеся, важливо при нетривалому відпустці

Коли краще летіти на о.Хайнань? - питання, яке цікавить будь-якого спраглого екзотики туриста. Хороші новини: мікроклімат острова дозволяє відпочивати тут цілий рік. Тому якщо ви станете в Росії взимку, варто подумати про те, що на берегах прекрасного Хайнань зараз близько 25 ° С (середня річна температру). Липень і серпень на острові найспекотніші, - температура тримається близько 30 ° С. Для тих, хто не звик до такого активного тепла, краще утриматися від відпочинку тут в цей час. Золотий сезон - з листопада по травень, - вже не дуже жарко, але можна купатися і загоряти. Ідеально - провести на Хайнані зимові канікули.

Ідеально - провести на Хайнані зимові канікули

Де розташуватися Де розташуватися? Індустрія відпочинку та розваг тут розвинена добре, туристам пропонуються готелі самого різного рівня: і дорогі, і дешевше. Прибережні міста ростуть просто неймовірними темпами, величезні готелі, спа-курорти, оздоровчі центри та лікарні будують у величезних кількостях і дуже швидко. Тут є що подивитися і є чому здивуватися.

Велика частина готелів Хайнань - це готелі 5 "зірок". Готелів 4 "зірки" на острові не дуже багато, і по розміщенню, і обслуговування вони досить сильно відрізняються навіть від скромних п'ятизіркових готелів, не кажучи вже про "п'ятірках" Deluxe. Основна відмінність - все "четвірки" розташовані на другий берегової лінії, що не дуже зручно для тих, хто приїхав ніжитися на сонячних берегах Південно-Китайського моря.

Пляжі Пляжі. В основному, китайські пляжі безкоштовні і муніципальні, проте деякі прибережні готелі залишають за собою право надавати лежаки і парасольки за окрему плату (приблизно 50 CNY за добу). Пляжі з платним входом чистіші, облаштовані і, як правило, з охороною (від 5 до 25 CNY).

Пляжі на о.Хайнань вважаються кращими в Китаї. Тут ідеально чисте повітря, дрібний пісок і цілий рік тепле море. Інфраструктура на березі розрахована як на дорослих, так і на дітей. У морі, під водою, є печери, гроти і красиві мешканці, що дуже приваблює дайверів. Крім цього, регіон вважається "коридором тайфунів", тому острів - серф-столиця Китаю і рай для любителів підкорювати хвилі.

Крім цього, регіон вважається коридором тайфунів, тому острів - серф-столиця Китаю і рай для любителів підкорювати хвилі

Що спробувати і що подивитися Що спробувати і що подивитися? Всі пам'ятки Хайнань не перелічити. На особливу увагу заслуговують мис "Край неба і моря", "Гора Оленихи", ущелині метеликів, природний заповідник "Мавпячий острів" і "Гора сплячого Мао Цзедуна". У 15 км. від Хайкоу розташований вулкан Ма-Ань, у до якого по діаметру кратера розташований оглядовий майданчик. Горловина є давно застиглу лаву, порослу рідкісними тропічними деревами і густим чагарником. Якщо ви любите тварин, можете відвідати зоопарк-сафарі "Дуншань". На острові можна пограти в гольф, спробувати рафтинг, риболовлю, дайвінг, відвідати сафарі-парк.

На острові можна пограти в гольф, спробувати рафтинг, риболовлю, дайвінг, відвідати сафарі-парк

Що смачненького Що смачненького? На острові Хайнань безліч найсвіжіших, приготованих різними способами, морепродуктів. Якщо ви любите рибу, кальмари, мідії і т.д., вам тут дуже сподобається. Обов'язково спробуйте тропічні фрукти: особливо смачні лічі, карамбола, папайя, манго, маракуйя, мангостін, патахайя, дуріан, рамбутан, гуава. У місцевих ресторанах можна покуштувати страви кухонь усіх куточків Китаю: традиційні блюдо - Венчанская курка під трав'яним соусом, Цзяцзінская качка, тушкований Дуншанскій козел і краб Хеле в часниковому соусі.

У місцевих ресторанах можна покуштувати страви кухонь усіх куточків Китаю: традиційні блюдо - Венчанская курка під трав'яним соусом, Цзяцзінская качка, тушкований Дуншанскій козел і краб Хеле в часниковому соусі

Де ж найкраще відпочити в такому різному Китаї?
Хайнань?
Де розташуватися?
Що спробувати і що подивитися?
Що смачненького?

Новости