Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перший Арт-пікнік в Севастополі зібрав тисячі людей

Перший Арт-пікнік пройшов в Севастополі в парку Учкуєвка на Північній стороні міста в неділю, 15 травня. У ньому брали участь кілька тисяч чоловік. /epochtimes.ru/ Перший Арт-пікнік пройшов в Севастополі в парку Учкуєвка на Північній стороні міста в неділю, 15 травня

Арт-пікнік в парку Учкуєвка. Севастополь. Фото: Алла Лавриненко / The Epoch Times

Діти і дорослі могли знайти заняття до душі більш ніж на двадцяти тематичних майданчиках. Це новий досвід проведення творчих фестивалів, організованих громадськими - небайдужої молоддю Севастополя.

Парк і пляж Учкуївка (в перекладі з тюркського «Три криниці») відомі не тільки городянам - сюди люблять приїжджати на відпочинок з інших міст Росії та України, Молдови та Білорусі. Протягом багатьох років парк потребував облаштуванні, догляді та прибирання. В історії парку бували й випадки, коли місцеві жителі з лопатами виходили відстоювати «зелені легені» Північної сторони від незаконних забудовників.

Нещодавно утворилася ініціативна група «Парк Учкуєвка» з людей, які хочуть зберегти і примножити зелені паркові насадження, створити комфортні зони відпочинку, провели кілька заходів з благоустрою території. На черговому суботнику народилася ідея провести травневий пікнік для творчих людей, щоб поділитися досягненнями, познайомитися один з одним, об'єднати зусилля для відновлення екологічної культури.

Для самих маленьких під покровом квітучих дерев працювали ігрові майданчики - діти вчилися прикрашати простір, створювати вироби своїми руками: малювати кольоровим піском, фарбами, тушшю, пробувати свої таланти в мистецтві орігамі - робити квіти з лотоса. Для старших були привабливі майстер-класи з розпису хною - мехенді, графіку, акторській майстерності, гончарним навичкам, плетіння з бус, кулінарії.

Для старших були привабливі майстер-класи з розпису хною - мехенді, графіку, акторській майстерності, гончарним навичкам, плетіння з бус, кулінарії

Створюємо прикраси. Арт-пікнік в парку Учкуєвка. Севастополь. Фото: Алла Лавриненко / The Epoch Times

На Поляні бесід говорили про дизайн, грації жіночності, нумерології, емоційної грамотності. Салон краси під відкритим небом запрошував дам спробувати новий стиль в зачісці. Фрімаркет пропонував принести свої книги, музичні інструменти, біжутерію, посуд - подарувати або обміняти на інші.

Поляна бесід. Арт-пікнік в парку Учкуєвка. Севастополь. Фото: Алла Лавриненко / The Epoch Times

На ярмарку майстрів можна було вибрати шовкові шарфи, сувеніри, запашне мило ручної роботи, що співають тибетські вази. В еко-кафе пропонували меню з вегетаріанських страв. Підкріпитися імбирним чаєм з домашнім печивом і цукерками, хумусом з овочевими крекерами можна було на галявині за імпровізованими столиками.

Спортивний майданчик була затребувана усіма відвідувачами - на ній були представлені йога, бойові мистецтва Японії, стародавня школа самовдосконалення системи цигун Фалунь Дафа, карате, фехтування, гімнастика. Можна було спробувати себе в будь-якому напрямку - майстри навчали основам прямо на майданчиках.

Звучання етнічних музичних інструментів, ірландські мотиви наповнювали простір і створювали настрій. На імпровізованій сцені змінювали один одного артисти - поети читали вірші, звучав оперний вокал. Любителі танців брали участь в майстер-класі з сучасних танців. Публіка зручно розташувалася навколо сценічного майданчика на величезних подушках, на яких можна було поміститися всією сім'єю.

Свіжа зелень трави, аромат квітучої акації, синє море на горизонті і сонячна погода створювали атмосферу доброзичливості. «Люди люблять приходити і відпочивати в парку, але вони все розрізнені. Ми хотіли всіх запросити і познайомити між собою, почати діалог комунікацій. Арт-пікнік став більше, ніж просто захід - він дозволив перейти на абсолютно новий рівень взаємодії », - розповіла Наталія Попова, організатор пікніка.

Робоча група, за словами Наталії, веде постійну роботу з благоустрою парку - планується проведення слухань, «круглих столів». Їх мета - спільне рішення з урахуванням побажань місцевих жителів, а не бізнес-впливів, яким буде парк в майбутньому, які корисні споруди зможуть органічно вписатися в ландшафт, не порушуючи красу парку і його екосистему.

Детальніше ознайомитися з тим, що відбувається на Арт-пікніку можна в наших фотоальбомах ВКонтакте , в Facebook або в Odnoklassniki .

Новости