Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Очам не вірю. 3D-малюнки на стінах, від яких неможливо відірватися

  1. Квебек, Канада
  2. Лос-Гатос, США
  3. Чіко, США
  4. Цинциннаті, США
  5. Бакірус, США
  6. Ренн, Франція
  7. Сліма, Мальта
  8. Уексфорд, Ірландія

На створення однієї такої картини у художника може піти від декількох місяців до декількох років - в залежності від розміру і складності композиції. Наприклад, робота над цим тривимірним малюнком, украсившим стіну історичної будівлі в одному з найстаріших районів польського міста Познань, зайняла у майстра три роки.

Створення нового фасаду було погоджено з владою і навіть оплачено з міського бюджету. Втім, не всім художникам, що спеціалізуються на цьому мистецтві так щастить. Нерідко майстрам доводиться малювати потай, без дозволу і за свій рахунок. В общем-то, результат в більшості випадків того варто - нерідко приносить своїм авторам популярність.

Редакція Anews пропонує поглянути на найбільш яскраві і дивовижні 3D-малюнки на фасадах будинків з різних куточків світу.

Квебек, Канада

У 2001 році стіну багатоповерхового житлового будинку в центрі канадського Квебека прикрасив тривимірний малюнок, що розповідає коротку історію заснування та розвитку міста. У композиції відображені ключові моменти з життя Квебека, головні архітектурні споруди і персонажі, що вплинули на хід історії міста.

При побіжному погляді на стіну будинку не відразу вдається зрозуміти, що і вікна і люди - лише намальовані персонажі. Одна з головних особливостей композиції - поєднання представників різних епох. Якщо придивитися, можна побачити джентльменів в костюмах позаминулого століття, людей в середньовічному одязі, а поруч з ними - хлопчаків, що грають в хокей.

Загальна площа малюнка - 420 кв. м. Композиція була створена близько 15 років тому. За цей час будівля з тривимірним декором встигло стати місцевою визначною пам'яткою.

Лос-Гатос, США

На перший погляд на цьому фото зображена напівзруйнована стіна, за якою ховаються музейні експонати. Насправді стіна в повному порядку. Дірки в бетоні тут немає і в помині, а все що ми бачимо - оптична ілюзія, створена художником Джоном П'ю. Жінки на фотографії, до речі, теж немає. Дама в червоному - частина 3D-композиції.

Фреска прикрашає стіну будівлі в каліфорнійському містечку Лос-Гатос. Тривимірна картина була створена художником як нагадування про найсильнішому землетрусі, яке місто переніс в 1989 році.

Чіко, США

Це ще одна робота Джона П'ю, але вже виконана в каліфорнійському містечку Чіко на стіні місцевого університету. У цьому навчальному закладі художник отримав вчений ступінь в галузі образотворчого мистецтва.

Цинциннаті, США

А цього малюнку, виконаному на стіні громадської будівлі в місті Цинциннаті, вже 32 роки. Тривимірне зображення створив місцевий художник Річард Хаас.

Бакірус, США

Справжні на цьому знімку - хіба що фонтан і кущі. Все інше - частина тривимірної композиції, створеної художником і ілюстратором Еріхом Грох. 3D-картина виконана на бетонній стіні в одному з парків міста Бакірус в штаті Огайо.

Ренн, Франція

Велетень, просовує руку в покинутий будинок, з'явився на фасаді цієї будівлі на околиці французького міста Ренн стараннями місцевого художника, який переховується під псевдонімом МТО. На відміну від всіх вищезазначених майстрів автор цієї тривимірної композиції не погоджує свої картини з владою і працює виключно на свої гроші.

Сліма, Мальта

Французький художник багато подорожує, тому його тривимірні малюнки час від часу спливають в різних країнах. Наприклад, ця робота була створена взимку минулого року в мальтійському місті Сліма.

Уексфорд, Ірландія

Найчастіше художники, що працюють з 3D-картинами, використовують в якості полотна стіни, фасади громадських будівель і занедбаних міських будівель. Однак іноді в ролі чистого аркуша виступають і власні будинки майстрів. Як, наприклад, у випадку з художником з Ірландії Кірані Бренаном. При першому погляді на житло здається, що його ось-ось розірве від великої кількості повітряних куль, вивалюється назовні.

В цей заміський будиночок художник навідується лише кілька разів на рік. Прикрасити будинок тривимірним малюнком Кіран вирішив в один зі своїх останніх візитів - під час підготовки до великої вечірки з друзями.

Змішати справжній міський пейзаж з твором мистецтва під силу не тільки художникам, а й деяким скульпторам. В першу чергу тим, хто працює в стилі гіперреалізму. Про кілька подібних арт-об'єкти, які здатні здивувати будь-кого, ми розповідали у своєму недавньому матеріалі .

Новости