Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В'єтнамський Майдан в Одесі - фіскали штурмували Село Лотоса

Сидячий страйк жителів в'єтнамського кварталу в Одесі, фото: Олександр Тонкошкур

В Одесі сьогодні мало не стався "в'єтнамський Майдан", коли під час нальоту співробітників фіскальної служби на будинку українських громадян в'єтнамського походження на вулиці Грушевського, 39/1 податківці відкрили вогонь з автоматів в повітря і обстріляли жителів кварталу з травматичної зброї.

У відповідь одесити - в'єтнамці закидали автомобілі поліції і фіскальної служби камінням і пройшли маршем через усе місто до обласної адміністрації.

Обурені жителі в'єтнамського кварталу Обурені жителі "в'єтнамського кварталу". Фото: Країна

Як розповіли "Країні" жителі на Грушевського 39/1, в багатоквартирний будинок близько 3 години дня увірвалися понад два десятки озброєних людей в чорній уніформі і в балаклавах, які повністю закривають обличчя.

Українські громадяни в'єтнамського походження вийшли на вулицю Українські громадяни в'єтнамського походження вийшли на вулицю. Фото: Країн а

"Ці люди залетіли в кілька квартир, зламали двері і поклали всіх на підлогу обличчям вниз. При цьому вони кричали, мовляв діє Генеральна прокуратура. Однак ніяких документів не показували. Після злому квартир вони почали діяти як справжні бандити - перевертати все догори дном у квартирах і просто грабувати - зносити в свої машини знайдені цінні речі - комп'ютери, ноутбуки, планшети, навіть телевізори і дороге спиртне з домашніх барів. у відповідь наші сусіди почали обурюватися - близько машин увірвалися бандитів - податківців Звертаючись натовп наших друзів і знайомих. Ми заблокували всі машини і перекрили вулицю. Викликали поліцію, але вони вже приїхали - вони підтримували податківців ", - пояснив" Країні "один з учасників конфлікту Юрій Нгуєн.

У квартирі місцевого жителя У квартирі місцевого жителя. Фото: Країна

Жителі житлового комплексу Село Лотоса кажуть, що в результаті нальоту фіскалів з розгромлених і пограбованих квартир зникло близько півмільйона доларів особистих заощаджень.

Дівчина плаче над особистими речами Дівчина плаче над особистими речами. Фото: Країна

Люди, які називали себе співробітниками фіскальної служби, відкрили по зібралася натовпі в'єтнамців вогонь з автоматів в повітря і кілька разів застосували газові балончики і травматичну зброю. У відповідь в'єтнамці схопили каміння і палиці і накинулися на фіскалів.

Розкритий сейф Розкритий сейф. Фото: Країна

Фіскали хотіли швидко покинути в'єтнамський квартал разом з вилученим, а його жителі в свою чергу не збиралися їх випускати, бажаючи повернути майно, а тому заблокували виїзд машин, але силовики протаранили автомобілі, які блокували виїзд, все одно пішли з грошима і комп'ютерами.

Дісталося від обурених в'єтнамців і поліцейським - каменями були пошкоджені відразу кілька патрульних машин.

Поліція прибула на місце заворушень Поліція прибула на місце заворушень. Фото: Країна

Прес-служба місцевого ДФСУ поки не відповідає на дзвінки і ніяк не коментує подію. Після того, як фіскали виїхали з Грушевського, обурений натовп в'єтнамців пройшла маршем через усе місто і влаштувала мітинг протесту перед одеської обласної держадміністрацією на проспекті Шевченка.

Сидячий страйк громадян України в'єтнамського походження. Фото: Олександр Тонкошкур

Після того, як співробітники обладміністрації пообіцяли мітингувальникам розібратися в ситуації, в'єтнамці пішли з площі.

Дісталося і поліцейським машинам Дісталося і поліцейським машинам. Фото: Країна

У прес-службі одеського управління СБУ підтвердили, що на Грушевського сьогодні здійснювали слідчі дії співробітники ДФСУ.

Наші джерела в ДФСУ повідомили, що дії здійснювала податкова поліція в рамках кримінального провадження, яке стосується підприємницької діяльності "в'єтнамського кварталу" на промисловому ринку "7 кілометр".

"Шукали документи по товарах, які були доставлені на 7-ку контрабандним шляхом. Але операція була зірвана і не завершена", - пояснило джерело "Країни" в ДФСУ.

Варто відзначити, що в'єтнамський квартал в Одесі не в перший раз штурмують маски-шоу з різних госудкарственних спецслужб. Два-три рази на рік в будинку на Грушевського в Одесі, де компактно живуть українські громадяни в'єтнамського походження, вриваються спецназівці.

В цьому році будинку на Грушевського в Одесі вже штурмували співробітники СБУ 28 січня. Тоді за чутками, в'єтнамці відкупилися солідним грошовим підношенням, що можливо і порушило завищені очікування щодо "прохарчування" і у фіскальної служби, спровокувавши сьогоднішній наліт. Правда, на цей раз, мабуть, в'єтнамці вирішили нікому нічого не платити і вульгарний і в жорсткий "відмова".

Відзначимо, що основний напрямок діяльності в'єтнамців в Одесі - це нелегальний обмін валюти на ринку "7 кілометр", а також торгівля в контейнерах на цьому ж ринку. Оборот обміну валюти в'єтнамськими "міняйлами", або, як їх називають в Одесі, "ніндзями", за неофіційними оцінками, становить до 200 тисяч доларів щодня.

Також в'єтнамці в Одесі займаються організацією підпільних цехів по виробництву контрафактних товарів світових брендів.

Раніше "Країна" повідомляла, що в Одесі почалися зіткнення між спецназом і в'єтнамцями .

Новости