Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

YOка - листкова сирна коржик з лаваша (на сковороді)

  1. склад
  2. Як приготувати
  3. Поради з приготування
  4. можливі добавки
  5. Розмір і конфігурація лаваша для yoкі
  6. Інші рецепти закусок з лавашем або коржиками

YOка - листкова сирна коржик з лаваша (на сковороді) YOка - листкова сирна коржик з лаваша (на сковороді)   шматочок yoкі   Дуже смачне і швидке в приготуванні блюдо абхазької кухні, далекий родич ачми, лазаньї, а за смаком - навіть і хачапурі

шматочок yoкі

Дуже смачне і швидке в приготуванні блюдо абхазької кухні, далекий родич ачми, лазаньї, а за смаком - навіть і хачапурі. Рецепт привезений з Піцунди (Абхазія). Для отримання шарів yoкі або складають 1 великий лист лаваша, або накладають один на одного 3 листа лаваша (як в лазіння), змащуючи яйцем і пересипаючи сиром. Смажать на сковороді.

склад

на 1 сковорідку. Час приготування - 10-15 хвилин.

  • Лаваш тонкий вірменський - 1 великий (щоб з нього можна було вирізати 3 кола діаметром зі сковороду).
  • Сир сулугуні (або звичайний твердий) - 70-100 г;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Масло рослинне (можна вершкове) - трохи, для смаження.

Склад продуктів для ЕКІ - лаваш, сир, масло, яйця

Як приготувати

  • Все підготувати: з лаваша вирізати 3 гуртка (діаметром трохи більше дна сковороди). Сир натерти на крупній тертці. Яйця розбити і перемішати (збивати не потрібно). Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла. Зменшити вогонь до мінімуму і швидко зібрати на сковороді шари yoкі.
  • Як зібрати еку: перший гурток з лаваша змочити прохолодною водою (потримати 1 секунду під краном або занурити в миску з водою), обтрусити. Викласти в сковороду. Зверху змастити половиною яєць і посипати половиною тертого сиру. Зверху викласти другий змочений у воді гурток лаваша, розмазати по ньому другу половину яєць і посипати тертим сиром. Зверху накрити третім шматком самочинного лаваша.
  • Посмажити еку спочатку з одного боку (поки яйця не схопляться, а сир не розплавиться, сир повинен расплавіться- це важливо). Потім перевернути і обсмажити з іншого боку.

Смачного!

Смачного

YOка - листкова сирна коржик з тонкого вірменського лаваша

YOка - листкова сирна коржик з тонкого вірменського лаваша

Готова листкова коржик з тонкого вірменського лаваша, сиру і яйця

Готова листкова коржик з тонкого вірменського лаваша, сиру і яйця

Сирна закуска з вірменського лаваша, яку можна зробити за 15 хвилин. Або навіть швидше.

Або навіть швидше

Ось така коржик в розрізі (відкушений)

Поради з приготування

Бажано, щоб лаваш був шаруватим. Втім, смачно вийде з любимо тонким вірменським лавашем. Довго змочувати його не потрібно, 1-2 секунди і все (а то він розповзеться).

можливі добавки

Ще, крім сиру, можна додати нарізану зелень (кінза, м'ята, базилік, зелена цибуля)

дрібно нарізану шинку, варену курку, грудинку, свинину, або розкришити котлетку.

Ще можна додати трохи дрібно нарізаного помідора (але перед нарізкою вийняти з помідора рідку серединку, нарізати тільки стінки). Деякі кладуть тонко нарізані кружечки помідора.

Врахуйте, що добавок не повинно бути багато (ні за кількістю, ні за обсягом), yoка виходить тонкої. її головний смак - сирний, не треба його перебивати або перевантажувати добавками.

Розмір і конфігурація лаваша для yoкі

Не обов'язково вирізати кола з лаваша, можна прямокутники зі стороною, що дорівнює діаметру сковороди + 1-2 см. Коли ви змочіть водою цей пласт лаваша, акуратно покладіть його на сковороді, подекуди прісобранная або загнув. Кола з лаваша теж краще вирізати трохи більше діаметру сковорідки, щоб яйця не потекли з yoкі назовні.

Інший спосіб складання - взяти 1 великий лист лаваша (в 1,5 рази більше сковорідки). Його змастити яйцями, посипати сиром. А потім загорнути, скачала 1 край, потім прикрити його внахлест другим, поверх - третім (за принципом треуголки). І так і смажити, теж вийде yoка шарами.

Лаваш продається різного розміру, можна дивитися по вазі і на око, прикидаючи, чи вистачить вам 1 упаковки або треба 2.

Інші рецепти закусок з лавашем або коржиками

Домашній лаваш на сковороді ;

Рулет з лаваша з начинкою ;

Мексиканські коржі тортільяс (на пательні);

Гирос - грецька шаверма .

На маленьку сковороду мені вистачило лаваша вагою 180 г, шматок невеликий навіть залишився. На велику, мабуть, піде весь, краще купити з запасом.

На велику, мабуть, піде весь, краще купити з запасом

Смачного!

Поділися з друзями!

Новости