Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вірменські сувеніри

  1. Що привезти з Вірменії
  2. кулінарія
  3. Національні промисли
  4. вернісаж

Що привезти друзям і родичам з Вірменії? Мабуть, магнітиками на холодильник і сувенірними брелоками нікого зараз не здивуєш. Але ж хочеться привезти щось яскраве, що несло б у собі дух і неординарність цієї країни. Оригінальний сувенір з Вірменії - це не проблема! Вірменія настільки самобутня, що різноманітністю тут рясніє не тільки природа, кулінарія та пам'ятки - вибір пам'ятних сувенірів собі і близьким так само буде непростим. Тому що вам захочеться привезти додому всю Вірменію.

Ми вирішили скласти короткий гід по вірменським сувенірів, щоб вам було простіше не загубитися в "вернісажах" і на ринках.

Що привезти з Вірменії

коньяк

Про Вірменське виноробство складають пісні і легенди, ми ж приділили йому цілий розділ на нашому сайті . Вірменський коньяк якщо і можна буде придбати будинки, то точно не по вірменським цінами. Є види коньяку, які банально продаються тільки на місцевих заводах. Рекомендуємо продукцію Єреванського Коньячного Заводу (Арарат), Прошянского заводу, а так же коньяк марки "Ной". У місцевих супермаркетах можна придбати коньяки 7-, 10-, 20- річної витримки за цілком демократичними цінами.

кулінарія

Вірменська кухня так само відома по всьому світу, як найдавніша і одна з найрізноманітніших. Так чому б не порадувати себе і близьких ароматними наборами спецій і прянощів, місцевими сортами сирів або чаями з гірських трав. Привезти можна так само і місцеві солодощі, які відмінно зберігаються і переносять дорогу. Варто спробувати суджух або бастурму - традиційні ковбасні вироби. Популярні серед туристів всілякі сухофрукти і навіть свіжі фрукти по сезону.

Національні промисли

У Вірменії донині процвітають різноманітні види ремесла: різьба по дереву, виготовлення ювелірних прикрас, килимарство. На місцевих ринках ви зустрінетеся з різноманітним асортиментом товарів народного промислу.

Інтерес представляють иделия з дерева: нарди, шахи і дошки для гри. Так само, нерідко можна зустріти різьблені дерев'яні годинник, які чудово вписуються в етнічний інтер'єр.

Часто в "вернісажах" пропонують дуже красиві твори мистецтва: живопис і ткані гобелени. При монастирях продаються молитви або релігійні картини, висічені на обсидіаном, хачкари - невеликі хрест-камені, виконані з туфу або цінних порід дерева.

Любителям етно так само припадуть до смаку вірменські килими: приголомшливої ​​якості з унікальними вірменськими візерунками. Багато регіонів Вірменії знамениті саме своїми майстрами килимового промислу. На ринках ви можете купити Іджеванскій, карабахський і Діліжанского килими, в тому числі і антикварні.

На окрему увагу заслуговує традиційна вірменська кераміка. Крім фігурок і предметів інтер'єру ви можете знайти цілком функціональну і красиву домашнє начиння: тарілки, чашки, вази і багато іншого. Бувають найпростіші і нехитрі вироби, але можна зустріти і справжні витвори мистецтва.

Вірменські гори багаті дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, тому тут процвітає ювелірна справа. За досить демократичними цінами можна придбати вироби з золота і срібла, прикраси та вироби з яшми, онікса, аметисту та інших каменів.

вернісаж

Взагалі, "Вернісаж" у Вірменії - це місце, де можна придбати абсолютно все. Тобто, взагалі все: від порцеляни чиєїсь бабусі до свежесотканного Іджеванского килима. Від виробів з дерева і металу до вишуканих ювелірних виробів. Запчастини для велосипеда, мальовничі пейзажі Вірменії в живопису, гобеленах, різьбі по дереву ... Сподіваюся, тепер у вас не залишилося сумнівів у тому, куди ж саме потрібно йти за сувенірами з Вірменії. Такі "Вернісажі" зустрічаються практично у всіх туристичних містах, досить запитати у місцевих жителів.

Такі Вернісажі зустрічаються практично у всіх туристичних містах, досить запитати у місцевих жителів

Новости