Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вірменська толма (долма) - рецепт приготування толми, фото толми, як приготувати толму, вірменська долма, вірменська долма рецепт

Якщо ви з Закавказзя або Близького Сходу, то толма у вас, є основним продуктом харчування в раціоні. Це не просто те, що ви їсте, це те, що має свою власну категорію в Харчовий піраміді. І це не просто їжа. Це сім'я і любов, і тому що це соціальна активність, і приготування займає так багато часу, в ній ймовірно, загорнуті також деякі плітки.

Незалежно від того, називаєте ви це толма, голубці або або «фаршировані виноградні листи», в цьому випадку ви ймовірно їсте їх з банки, це маленький шматочок радості, який дає вам набагато більше, ніж просто вплив на ваші смакові рецептори.

Якщо ви абсолютно збиті з пантелику щодо того, як толма перетворюється з висять виноградного листя в вибуховий небесний смак у роті, читайте далі. Ось декілька порад від однієї людини, який робить найкращу толму, яку я пробувала (за винятком вашої звичайно): моя мати.
Якщо ви абсолютно збиті з пантелику щодо того, як толма перетворюється з висять виноградного листя в вибуховий небесний смак у роті, читайте далі

Значення виноградного листя. Чим вони свіже, тим краще вони на смак, тому можете відправитися до будь-якій людині з Близького сходу. Але якщо у вас є можливість придбати їх в банку, зробіть вибір в залежності від кольору. В цьому випадку, світліші будуть краще.
Значення виноградного листя
Часник є обов'язковим. Переконайтеся, що ви додали часник, щоб оживити смак. Залежно від того, скільки ви робите (і давайте будемо чесними, це напевно буде досить, щоб прогодувати невелике село), ​​два зубчики повинно вистачити цілком.

Вегетаріанці теж їдять толму. Хоча в домашніх господарствах Західної Вірменії традиційно їдять пісний варіант у виноградному листі (який називається сарма, не обов'язково толма), Східні вірмени, як правило, їдять з м'ясом. Але якщо ви вегетаріанець, не впадайте у відчай. Замініть м'ясо кедровими горіхами, сочевицею і навіть гриби підійдуть на додаток до «пісним» замінників м'яса.

Замініть м'ясо кедровими горіхами, сочевицею і навіть гриби підійдуть на додаток до «пісним» замінників м'яса

Вся справа в техніці. Приготування толми, означає не просто кинути її в каструлю. По-перше, каструля повинна бути викладена виноградним листям, так толма близька до дна не згорить. Насправді робить їх добре виглядати, щоб почати з зовсім інша справа. Після того як ви підготуєте начинку, відкрийте виноградне листя в долоні і додайте столову ложку вашої начинки в центр. Потім починайте складати їх, як якщо б ви складали коробки, спочатку лівий і правий край, а потім верх і низ. Вони також повинні бути щільно упаковані на дні, щоб підтримати вагу один одного.

Спеції важливі. Залежно від того, звідки ви, ви захочете використовувати різні трави і спеції, для приготування толми. Куркума, каррі і шавлія, це всього лише кілька пропозицій.

Куркума, каррі і шавлія, це всього лише кілька пропозицій

У каструлю йде більше, ніж ви думаєте

На додаток до додавання води і масла в каструлю, візьміть тарілку і покладіть її догори дном на вершині толми, так вона збереже свою форму під час приготування їжі протягом 5 днів, я маю на увазі 2 годин.

Щоб зробити смак дуже соковитим, ви можете додати одну або дві столові ложки звичайного, простого йогурту.

Попередня підготовка рятує життя. Наше життя не настільки м'яка, скільки це потрібно. Ймовірно у вас немає 12 годин, щоб присвятити їх розмов про своїх сусідів і одночасно загортати виноградне листя. Тому, придбайте інгредієнти і наріжте ваші трави і зелень і заморозьте їх заздалегідь, це може бути приготовлено за день до.

Стає легше, я клянусь. Або принаймні, як каже моя мама, «Це займає дуже багато часу, і дуже багато важкої роботи, але коли ви продовжуєте робити це, і продовжуєте практикуватися, стає легше», говорить вона мені.

Або принаймні, як каже моя мама, «Це займає дуже багато часу, і дуже багато важкої роботи, але коли ви продовжуєте робити це, і продовжуєте практикуватися, стає легше», говорить вона мені

Як завжди, додайте в вашу толму невелику кількість йогурту або сметани (або багато). Іноді ви виявите, що толма, так само і як піца, стає смачніше на другий день.

© Liana Aghajanian - ianyanmag.com
© Переклад Armenian Global Community

Новости