Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Штрудель з лаваша

  1. Лінивий штрудель з лаваша з яблуком
  2. Складові:

Порцій: 4 Час приготування: 35 хв. Автор: Ksysha

Якщо ви не дуже дружите з тестом, і випічка не є самим частим гостем на столі, пропонуємо нестандартний рецепт яблучного штруделя в лаваші. Цей солодкий десерт настільки простий у приготуванні, що з ним впораються навіть ті, хто скалку в очі не бачив, і слабо розуміє різницю між листковим, дріжджовим і пісочним тістом.

Лінивий штрудель з лаваша з яблуком

Порцій: 4 Час приготування: 35 хв

Такий швидкий штрудель можна приготувати не тільки з яблуками, в начинку можна робити з вишнею. Більш того, рулет може бути і несолодким, наприклад, з м'ясом або картоплею і сиром.

Складові:

  • лист лаваша - 1 шт.,
  • свіжі яблука - 4 шт.,
  • кориця - 0,5 чайної ложки,
  • цукор - 1/3 склянки,
  • вершкове масло - 20 г.

Процес приготування:

Крім яблук в штрудель можна покласти розмочений родзинки або подрібнені волоські горіхи Крім яблук в штрудель можна покласти розмочений родзинки або подрібнені волоські горіхи. Вони додадуть випічці новий цікавий смак.

Включаємо розігріватися духовку і починаємо готувати яблучну начинку.

Яблука миємо, зрізаємо з них тонко шкірку Яблука миємо, зрізаємо з них тонко шкірку. Чим більше залишиться м'якоті на плодах, тим більше піде її в штрудель. У холодну чисту суху сковорідку ріжемо яблука невеликими шматочками. Насправді, абсолютно неважливо, як ви їх подрібніть, можете навіть потерти на тертці. У штрудель вони все одно перетворяться в солодку яблучну масу. Всипаємо в сковорідку цукор і корицю.

Перемішуємо, ставимо яблука на тихий вогонь карамелізуватися. Поки цукор не розтанув, постійно помішувати, щоб він не пригоріла. Коли яблука закипіли, на цьому ж повільному вогні тушкуємо їх без кришки хвилин 7 до м'якості шматочків.

Вершкове масло топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі Вершкове масло топимо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Знімаємо яблука з плити, розгортаємо лист лаваша і змащуємо його рідким маслом. Рулет виходить довгим, тому для зручності розріжте лист вірменського лаваша навпіл.

Зверху укладаємо солодкі і м'які шматочки, розрівнюємо по всьому листу Зверху укладаємо солодкі і м'які шматочки, розрівнюємо по всьому листу.

Звертаємо в рулет Звертаємо в рулет. Перекладаємо його або на деко, або в форму для запікання.

Ставимо штрудель в гарячу духовку на 20-25 хвилин, готуємо при температурі 180 градусів Ставимо штрудель в гарячу духовку на 20-25 хвилин, готуємо при температурі 180 градусів. Коли лаваш зазолотиться, випічку можна діставати: вона буде хрусткою зверху і дуже соковитою всередині.

Впевнена, приготувавши такий штрудель одні раз, ви почнете робити його постійно. Смачного!

Ще один варіант смачної випічки з лаваша:

Баніца лінива з сиром - >> Баніца лінива з сиром - >>

Новости