Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що поїсти туристові в Вірменії?

Що поїсти туристові в Вірменії?

Багата вірменська культура відома різноманітністю традиційної кухні, яка славиться далеко за межами країни. З упевненістю можна сказати, що вірменська кухня ще одна визначна пам'ятка, яку туристи повинні оцінити і детально вивчити.

Представляємо Вашій увазі найсмачніші і популярні вірменські страви, які можна спробувати в місцевих ресторанах.

ВІРМЕНСЬКИЙ ШАШЛИК

Перше, що спадає на думку перебуваючи в Вірменії - спробувати легендарний вірменський шашлик. Істинно вірменський шашлик кардинально відрізняється від барбекю; його маринують за особливим рецептом. Для шашлику вибирають самі соковиті шматки м'яса і саме тому страва виходить настільки смачним. Шашлик подають у всіх ресторанах Вірменії, і кожна з них має свій особливий спосіб приготування. Варто побачити на весь процес приготування шашлику і може навіть самому постояти перед мангалом.
Найсмачніший шашлик, який можна спробувати в Вірменії - це хоровац в тандирі. Вірмени використовують тандир як для шашлику, так і для лаваша. Процес приготування шашлику захоплюючий, а смак просто неповторний. М'ясо баранини, телятини чи свинини підвішують в тандирі.

Шашлик на мангалі ще один спосіб приготування шашлику. М'ясо, овочі і гриби насаджують на шампури і викладають на вугілля. Для вірмен справжній чоловік повинен вміти поводитися з м'ясом і готувати смачний хоровац.

ВІРМЕНСЬКА ДОЛМА

Не менш популярним є вірменська Долма. Рубане м'ясо, приправлене спеціями, рисом і огорнуте виноградним листям неймовірно смачна страва. Долму можна спробувати в будь-якому ресторані Вірменії, але варто заглянути в ресторан "Долмама", де подають найсмачнішу Долму. Крім того, Ви насолодитеся затишною атмосферою ресторану.

Крім традиційної долми з виноградним листям можете спробувати долму з капустою. Вона робиться від того ж м'яса, що традиційна долма, але до неї додають підливу в цибулею і томатом. Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанську їжу, спробуйте національну пасуц толму. Це пісне блюдо вірмени їдять під час великого посту. Замість м'яса для начинки беруть квасоля, горох, сочевицю і крупу жито. Все це загортається в капустяне листя. Пасуц толма вважається холодним блюдом, і його зазвичай зберігають в холодильнику.

ВІРМЕНСЬКА Аріс

У вірменській кухні особливе місце займають страви з зернових, найпопулярнішим з яких є Аріса. Готується вона з пшеничної крупи і курки. Арісу традиційно подають на Різдво, але Ви цілком можете спробувати її в будь-який час року. Щоб отримати насолоду від традиційної страви варто відвідати ресторан "Старий Єреван", який знаходиться в самому серці міста. Ви відчуєте дух старого міста і доторкнетеся до історії. Національний ресторан порадує Вас високим вмістом і традиційним інтер'єром. Якщо Ви любитель джазу, на шостому поверсі ресторану відкритий Сигар бар, де можна покурити сигару, випити келих бренді і відпочити.

СТРАВА З РИБИ

СТРАВА З РИБИ

Відвідавши Севан і насолодившись красою озера і величчю гір потрібно обов'язково спробувати гірську форель і шашлик з риби сиг. Смак риб з прісної води Севану незрівнянний, а спробувати страви з форелі і сиги можна в шикарному ресторані "Арснакар" на самому березі Севана. Комплекс Арснакар пропонує туристам відпочити в затишному готелі на березі Севана і щоранку милуватися видом на гірське озеро. Не забудьте спробувати вірменське вино з рибними стравами та оцініть смак справжнього вірменського вина з смачного винограду Араратській долини.

ВІРМЕНСЬКИЙ ХАШ ВІРМЕНСЬКИЙ ХАШ

Не можна побувати в Вірменії і не спробувати Хаш. Специфічне блюдо готуватися з очищених яловичих ніжок. Приготування Хашан це ціла церемонія, в якій беруть участь в основному чоловіки. Хаш дуже калорійне блюдо, яке їдять вранці. До Хашу обов'язково подають сушений лаваш, рубаний часник, редис і горілку. Примітно те, що Хаш має свій сезон; з вересня по квітень місяць у всіх ресторанах країни подають Хаш. В Єревані це блюдо варто спробувати в ресторані Жокей, який знаходитися на території іподрому. Ресторан Жокей порадує Вас затишною обстановкою в національному стилі, а істинно вірменський Хаш назавжди запам'ятається Вам.

ХАПАМА

Яскраве вірменське блюдо - прекрасне доповнення до святкового столу. Страва являє собою гарбуз, фаршировану рисом, сухофруктами, маслом і медом. Хапаму зазвичай готують в кінці осені і взимку. А спробувати Хапаму пропонуємо в ресторані "Гусан". Тут до Вашого вибору пропонують смачні вірменські страви, а ввечері в ресторані грає жива вірменська музика.

ВІРМЕНСЬКІ М'ЯСНІ СТРАВИ

ВІРМЕНСЬКІ М'ЯСНІ СТРАВИ

Вірмени люблять м'ясо, і саме тому вірменська кухня так багата різними м'ясними стравами. Кавурма є одним з найдавніших національних страв. Готується блюдо з м'яса баранини, а приготування займає багато часу. Подають кавурма з відвареною картоплею і цибулею.

Ще одне смачне м'ясне блюдо, яке слід спробувати, це Карі-Кюфта. За популярністю Кюфта займає мало не третє місце після шашлику і Долми. Кюфта є відбивну телятину, яку варять і подають з топленим маслом.

Ці м'ясні страви і багато іншого можна спробувати в вірменському ресторані "Кілікія", який пропонує своїм гостям традиційні національні страви. Крім того, до Ваших послуг великий вибір вірменських домашніх вин і горілки.

НАПОЇ

Не можна почати трапезу без напоїв. Для національних вірменських блюд потрібно обов'язково скуштувати національні напої. Вони доповнюють страви і навіть допомагають переварити важку їжу. По-перше, спробуйте Тан. Це мацун розбавлений простий або мінеральною водою. Тан втамовує спрагу і чудово підходить до м'ясних страв.

З газованих напоїв варто спробувати лимонад Тархун. Лимонад має специфічний і насичений аромат тархуна.

З натуральних соків спробуйте абрикосовий, персиковий, гранатовий сік, сік з шипшини і ожини приготовані з ароматних плодів.

Що поїсти туристові в Вірменії?

Новости