Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи


Лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи, рецепт з фото приготування цієї страви буде один, хоча, багато господинь вже на свій розсуд додають різні додаткові інгредієнти Лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи, рецепт з фото приготування цієї страви буде один, хоча, багато господинь вже на свій розсуд додають різні додаткові інгредієнти. Якщо говорити про традиційне і класичному рецепті лобіо, то воно готується зі звичайною квасолею, червоного або білого кольору. Але стручкова квасоля, в принципі, також може використовуватися.

Взагалі, страви з будь-якого виду квасолі, в тому числі і лобіо, можна назвати візитною карткою будь-якого грузинського застілля . Ті, хто був у Грузії, розуміють, що мається на увазі - це закуски, гарячі і холодні страви, салати. Рецептів лобіо існує велика безліч, а з стручкової квасолі можна приготувати смачну, корисну та швидку варіацію.

Лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи, рецепт з фото

Стручкова квасоля відрізняється від інших варіантів цього продукту тим, що вона не вимагає довго варіння. Плюс до всього, звичайна квасоля - це вже очищені боби без зеленої оболонки, а ось в стручкової квасолі саме оболонка дає основний смак, плоди там маленькі і ледве помітні. Також почитайте рецепт з приготування смачного супу з квасолею .

Що потрібно:
1. Кілограм свіжої або замороженої стручкової квасолі;
2. 100 грамів ядер волоського горіха;
3. Два лука;
4. Два томата;
5. Один болгарський перчик;
6. Три зубки часнику;
7. Зелень і спеції на свій смак, сіль, рослинне масло.

Процес приготування лобіо з стручкової квасолею грубо можна розбити на два етапи. Перший етап - це підготовка продуктів, а другий, звичайно, їх приготування. Так як квасоля стручкова сама по собі готується швидко, то і цей вид лобіо теж готується швидко. Не потрібно позіхати -прідется все активно заважати і кожен раз закладати все нові інгредієнти.

Не потрібно позіхати -прідется все активно заважати і кожен раз закладати все нові інгредієнти

Спочатку дуже важливо почистити квасоля, так-так, коли мова йде про стручкової її різновиди часто чищенні господині не надають належного значення, а даремно. Якщо квасоля заморожена, то там тільки треба подивитися і де-не-то де прибрати нитки, які скріплюють стулки. А ось свіжу квасолю потрібно буде обрізати з двох кінців і порізати на більш дрібні шматочки.

Після цього квасолю промити в воді, викласти на паперові рушники і дати обсохнути. Важливо, щоб для зручності вживання лобіо стручки були спочатку порізані на 4-5 см по довжині. В цей час поставити воду в каструлі на вогонь і довести її до кипіння. Стручки відварити в киплячій воді протягом десяти хвилин, не солити.

Важливо! Рецепт з фото приготування лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи добре тим, що страва готується швидко. Наприклад, якщо робити лобіо класичне з червоної квасолі, то її спочатку потрібно буде замочити на 10 годин, а потім кілька годин варити. Стручкову квасолю замочувати не потрібно, а вариться вона буквально 10 хвилин.

Воду злити і дати квасолі трохи охолонути. У цей час нарізати цибулю кубиками. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку, а потім натерти на крупній тертці (замість томатів можна просто брати натуральну томатну пасту в кількості 300 мл). Тепер кубиком нарізати болгарський перець, часник розділити на часточки і пропустити через прес. Залишається подрібнити зелень, ідеально для справжнього грузинського лобіо підходить суміш петрушки, кінзи і базиліка.

Порада! Якщо хочеться, щоб лобіо вийшло гострим, можна додати в будь-якому стручок перцю сили або ж використовувати замість томатів і томатної пасти гостру аджику.

Що стосується спецій, то крім солі і перцю можна сміливо використовувати паприку і розмарин, коріандр або будь-які пряні трави на власний розсуд. Горішки подробити до дрібного стану. Підготовка продуктів закінчилася, можна приступати до приготування.

Етапи приготування грузинського лобіо із стручкової квасолі:
1. У рослинному маслі до золотистого кольору обсмажити цибулю. Додати трохи води, пасерувати цибулю ще кілька хвилин.
2. Додати томати або томатну пасту, перемішати і на повільному вогні все смажити три хвилини.
3. Тепер дві хвилини обсмажувати суміш з додаванням болгарського перцю, постійно перемішувати вміст сковороди.
4. Далі відправити в сковорідку зелень, часник і спеції, сіль. Обсмажувати все п'ять хвилин, щоб спеції і часник встигли віддати страві свій аромат. Солі досить десь чайної ложки, може бути, навіть і менше, тут потрібно орієнтуватися на свій смак.
5. Тепер настала черга квасолі відправитися в лобіо, зробити вогонь мінімальним, все перемішати і накрити кришкою, тушкувати сім хвилин.
6. У завершальній частині приготування потрібно присипати вже готову квасолю горішками, все перемикати і вимкнути вогонь. Дати блюду 10 хвилин постояти під закритою кришкою, після чого можна подавати лобіо до столу.

Дати блюду 10 хвилин постояти під закритою кришкою, після чого можна подавати лобіо до столу

лобіо із зеленої квасолі по-грузинськи, рецепт з фото допомагає зрозуміти, що це блюдо готується просто і легко. На відміну від звичайної квасолі, з якої дуже багато мороки, лобіо з стручкової квасолею готується буквально протягом години без якоїсь попередньої підготовки.

загрузка ...

Новости