Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лінива ачма з лаваша

  1. складові
  2. Як приготувати ачму з лаваша?

Не всі знають, що таке ачма, а тим більше ачма з лаваша, і як її готувати. Ачма - це грузинський пиріг з сиром, приготований з багато шарів тесту, яке попередньо відварюють. Начинкою, як правило, служать м'які сорти сиру, суміш сирів або суміш сиру і м'яса. Сам процес приготування тесту не складний, але займає деякий час, його прекрасно можна замінити готовими листами тонкого лаваша, просоченого кисломолочним продуктом. Ось саме такий ледачий спосіб приготування ачми з лавашем я опишу. Не всі знають, що таке ачма, а тим більше ачма з лаваша, і як її готувати

складові

Для приготування ледачою ачми нам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 0,5 л кефіру;
  • сир (адигейський, бринза, сулугуні) - 300 г;
  • лаваш тонкий - 2 шт .;
  • масло вершкове - 50 г;
  • зелень за бажанням.

Як приготувати ачму з лаваша?

Пам'ятаю, коли торгувала на ринку на початку 90-х, носили по рядах хачапурі з сиром, сир з тестом був шарами. Це було дуже смачно, але була дорога кожна копійка і я не могла собі дозволити такі ласощі. Пізніше я ніде таке блюдо не зустрічала, а тут мені на очі потрапив рецепт ачми. Звичайно, я відразу ж захотіла приготувати таку ачму з лаваша будинку. Читачі мого блогу recept-menu.ru вже знають, що моя сім'я дуже любить випічку з сиру і я намагаюся урізноманітнити сирні страви. Можете подивитися рецепт пирога з сиром , Там теж випічка з солоним сиром. Так ось, приступимо ... Як приготувати ачму з лаваша?

Змішати два яйця з кефіром.

Натерти на крупній тертці сир. Цього разу я зробила суміш з бринзи і російського сиру по 150г, вийшла начинка солонувата, найкраще брати адигейський сир, мені з ним більше подобається, більш ніжний смак виходить.

Цього разу я зробила суміш з бринзи і російського сиру по 150г, вийшла начинка солонувата, найкраще брати адигейський сир, мені з ним більше подобається, більш ніжний смак виходить

Лавашем вистелити форму так щоб спадали краю, пізніше ми цими краями закриємо зверху пиріг.

Лавашем вистелити форму так щоб спадали краю, пізніше ми цими краями закриємо зверху пиріг

Дно змастити кефіру яєчної сумішшю, покласти шар начинки.

Дно змастити кефіру яєчної сумішшю, покласти шар начинки

Вирізати за формою лаваш і накрити начинку. Правда, нагадує приготування лазаньї?

Правда, нагадує приготування лазаньї

Залити сумішшю. І так робити багато шарів поки не закінчиться начинка. У мене вийшло 4 шари. Якщо брати форму поменше, то може вийти більше шарів.

Ачму з лаваша готують мінімум з 4 шарів, в ідеалі робити 6 шарів.

Зверху укутуємо лавашем, збираючи з боків краю.

Зверху укутуємо лавашем, збираючи з боків краю

Залити сумішшю, що залишилася, зверху розподілити шматочки вершкового масла. Дати 15хвилин просочитися і поки розігріється духовка. Випікати 35-40 хв. При 180 ° С.

При 180 ° С

Ось така ачма з лаваша у мене вийшла.

Ось така ачма з лаваша у мене вийшла

Подавати ачму і їсти краще гарячої.

Якщо чесно, то у мене вона не встигає охолонути, дочка і чоловік бігають, заглядають в духовку, коли ж вона вже приготується? Цього разу не давали сфотографувати, ледве відігнала ... Чоловік вимагав: «Давай вже швидше цей ачмуітельний пиріг». Тепер ми ачму так і називаємо будинку.

Ось ще знайшла для вас рецепт справжньої ачми, дивіться відео і зрозумієте, що ачму з лавашем набагато простіше готувати.

Як приготувати ачму з лаваша?
Як приготувати ачму з лаваша?
Правда, нагадує приготування лазаньї?
Якщо чесно, то у мене вона не встигає охолонути, дочка і чоловік бігають, заглядають в духовку, коли ж вона вже приготується?

Новости