Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фестивалі та свята в Вірменії

  1. 11 Квітня - Рибний фестиваль Фестиваль проводиться в місті Абовян, який розташований в 10 км на північний...
  2. 6 червня - Фестиваль «Стрижка овець»
  3. 13 червня - Фестиваль "Хліб в горах"
  4. 4 Июля - Фестиваль тута (шовковиці)
  5. 11 Июля - Фестиваль «Тараз» (традиційні костюми Вірменії)
  6. 11-12 серпня - Фестиваль Навасард (старий вірменський Новий Рік)
  7. 15 Серпня - Фестиваль килимів
  8. 16 Серпня - Фестиваль меду і ягід
  9. 12-13 Вересня - Фестиваль шашлику
  10. 1-10 жовтня - Міжнародний Театральний Фестиваль
  11. 2-3 жовтня - Винний фестиваль

11 Квітня - Рибний фестиваль

Фестиваль проводиться в місті Абовян, який розташований в 10 км на північний схід від Єревана, в Котайкской області. На цьому фестивалі будуть представлені як традиційні страви з риби, так і новинки від майстрів національної кухні. Цей фестиваль можна відвідати якщо купити тур в Єреван .

16 травня - Фестиваль Долми

Фестиваль проводиться у меморіального комплексу «Сардарапат» в Армавірської області Вірменії. Мета фестивалю - популяризація знаменитого вірменського страви. В рамках фестивалю гостям покажуть всілякі різновиди голубців і познайомлять з рецептами їх приготування. В цей день проходить конкурс за звання найоригінальнішого варіанту найдавнішого страви.

Ця страва прикрашає стіл кожної вірменської родини в будні і в свята. Учасники заходу можуть пробувати долму, приготовлену кожним з учасників і дати свою оцінку. Також в цей день проходить свято ритуальних страв - учасники можуть ознайомитися з національними стравами вірменського народу. Святкування супроводжуються піснями, танцями і веселими конкурсами.

Святкування супроводжуються піснями, танцями і веселими конкурсами

6 червня - Фестиваль «Стрижка овець»

Фестиваль проходить в Сюнійской області поруч зі станцією «Алідзор» канатної дороги «Крила Татева».
В ході фестивалю відвідувачі можуть скуштувати традиційні страви вірменської кухні, а для дітей будуть організовані веселі заходи. Звучатиме жива музика, танці, пройдуть спортивні созтязанія, змагання зі стрижки вовни овець і показ зразків народного та образотворчого мистецтва.

13 червня - Фестиваль "Хліб в горах"

Фестиваль проводиться у фортеці Еребуні в Єревані. Мета фестивалю - показати гостям історію випічки хліба і її зв'язок з обрядами вірменського народу.

4 Июля - Фестиваль тута (шовковиці)

Фестиваль відбудеться в місті Горіс, який розташований в 240 км від Єревана. Гості зможуть поспостерігати за процесом виготовлення тутової горілки і продегустувати цей напій. В рамках цього фестивалю відбудуться дегустації та інших напоїв і страв, традиційних для Сюніка. Буде організовано виставку-продаж виробів місцевих майстрів, ремісників і рукодільниць. Природно, фестиваль не обійдеться без народних пісень і танців.

11 Июля - Фестиваль «Тараз» (традиційні костюми Вірменії)

Фестиваль проходить в селі Сарнахпюр, Ширакського області. Під час фестивалю гості познайомляться з вірменської національної одягом - тараз, а також національною музикою, танцями і ляльковими виставами. В окремих павільйонах ремісники і майстри, які прибули з різних регіонів Вірменії, представляють свої ручні роботи, які можна буде придбати прямо на місці. Протягом усього дня гості можуть насолодитися різними піснями, танцями і веселими іграми. Їх чекає теплий прийом в дусі вірменського гостинності, а також можливість познайомитися з народними традиціями.

11-12 серпня - Фестиваль Навасард (старий вірменський Новий Рік)

Під час проведення Фестивалю подаються національні вірменські страви, які готувалися під час святкування Нового Року. Головну роль у святі грає тандир - глиняна піч, яка викопана в землі з обмазали глиною краями, на дні якої розпалюється вогонь. У ньому готували їжу, і з його допомогою опалювали будинки.

15 Серпня - Фестиваль килимів

Фестиваль проводиться в 100 км від Єревана, місті Діліжан в Тавушской області. У фестивалі візьмуть участь майстри з усіх куточків Вірменії, а також Нагорного Карабаху. Крім традиційної виставки-продажу вірменських килимів, гості матимуть можливість ознайомитися з творами прикладного мистецтва вірменських майстрів.

16 Серпня - Фестиваль меду і ягід

Фестиваль меду і ягід також відомий як Фестиваль Шамшадіна проходить в Тавушской області в місті Берд. В рамках фестивалю демонструються сорти меду і страви з нього. Для гостей фестивалю проводиться дегустація ягід і напоїв. Демонструються килимарство, гобелен, обробка дерева та інші види мистецтва, розвинені в цій області.

12-13 Вересня - Фестиваль шашлику

Фестиваль проводиться в місті Ахтала (відстань від Єревана 185 км) в області Лорі.
У фестивалі візьмуть участь як професійні кулінари, так і кулінари-аматори з різних регіонів Вірменії, які представлять шашлики більше 40 різновидів. Нагородження буде проводитися в 3 номінаціях: кращий смак, краще оформлення і найкраща ідея. В рамках фестивалю передбачено проведення ряду інших заходів, в тому числі відбудеться концерт вірменських національних ансамблів, гості зможуть пограти в традиційні святкові гри.

1-10 жовтня - Міжнародний Театральний Фестиваль

Фестиваль проводиться в Єревані. В рамках фестивалю зазвичай виступають кілька театральних груп з різних країн.

2-3 жовтня - Винний фестиваль

Фестиваль проводиться в селах Ринд і Арені Вайоцдзорской області. Винний фестиваль відкривається барвистим парадом кращих виноробів і супроводжується національними танцями і піснями. Під час Фестивалю вина гості можуть продегустувати найкращі сорти вірменських вин, які високо цінуються європейськими споживачами.

Під час Фестивалю вина гості можуть продегустувати найкращі сорти вірменських вин, які високо цінуються європейськими споживачами

Новости