Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

АРАРАТ Еребуні: як створюється ультрапреміальний коньяк?

Монументальна будівля на правому березі річки Раздан, яке належить Єреванський коньячний завод, є знаковою пам'яткою Єревана, а гамма коньяків АРАРАТ, створювана в його стінах, давно носить статус національного надбання Вірменії

Монументальна будівля на правому березі річки Раздан, яке належить Єреванський коньячний завод, є знаковою пам'яткою Єревана, а гамма коньяків АРАРАТ, створювана в його стінах, давно носить статус національного надбання Вірменії.

Дебютувавши на міжнародній арені в 1998 році в складі компанії Pernod Ricard Group, бренд АРАРАТ не тільки відкрив для себе нові можливості, а й почав зміцнювати свої позиції в сегменті преміальних і ультрапреміальних марок. У 2016 році до таких флагманським продуктам преміум-класу, як АРАРАТ «Ахтамар» і АРАРАТ «Наірі», приєднався ще один шедевр, перший коньяк ультрапреміального класу в гамі АРАРАТ - 30-річний АРАРАТ «Еребуні». Дорогоцінний купаж зовсім недавно був офіційно презентований і в Казахстані.

Редакція L'Officiel Hommes Kazakhstan зустрілася з Карін Мадельрье, директором з продажів та маркетингу Єреванського коньячного заводу, щоб докладніше дізнатися про унікальні властивості АРАРАТ «Еребуні», а також поговорити про те, як все за чверть століття вірменський коньяк домігся міжнародного визнання, а його виробництво набуло справді імперський розмах.

Карін, як у директора з продажу та маркетингу Єреванського коньячного заводу, насамперед хотілося б запитати: чи вся гама коньяків АРАРАТ реалізується в Казахстані?

В кінці листопада ми офіційно презентували казахстанської публіці і запустили в продаж новий шедевр в гамі АРАРАТ - 30-річний «Еребуні», тому тепер компанія Pernod Ricard, наш офіційний дистриб'ютор, може з упевненістю говорити, що на території Казахстану реалізується абсолютно вся продукція Єреванського коньячного заводу. «Еребуні» - це ультрапреміальная позиція в гамі АРАРАТ. Ми дуже раді, що тепер і казахстанські цінителі міцних алкогольних напоїв зможуть насолодитися багатим смаком цього коньяку, який об'єднав в собі більше 30 рідкісних вінтажних спиртів, найстаріший з яких датується 1934 роком. Це дійсно унікальний продукт, майже ті самі колекційним купаж, які ми створюємо з рідкісних коньячних спиртів, випускаємо лімітованим тиражем і поширюємо виключно на території Вірменії.

Про які унікальних купажах йдеться?

Два роки тому ми повернули «в оборот» вантажні коньяки зі старими спиртами, але в більш сучасній упаковці. Ми просто оновили його форму, зберігши історію напою, його автентичність, яка виявляється в багатстві і глибині смаку. Однак, повторюся, такі коньяки ми випускаємо ексклюзивно тільки для Вірменії, це «перлини» Єреванського коньячного заводу, які залучають цінителів преміальних коньяків з усього світу.

Яким чином відбираються «експонати» для музею «АРАРАТ» Єреванського коньячного заводу?

Ми обов'язково зберігаємо пару пляшок з кожної випущеної лінійки, щоб вони залишилися в історії. За таким же принципом залишаємо екземпляри зі всіх лімітованих серій, всі рідкісні колекційні коньяки. До слова, вони знаходяться на складі, який ми називаємо Paradise, де тримаємо і наші вантажні спирти. Paradise є частиною музею «АРАРАТ», але доступ туди закритий і відкривається для гостей тільки в особливих випадках. Сам же музей відкритий завжди, наші гіди проводять тури для відвідувачів щодня, куди входить не тільки візуальне знайомство з «експонатами», а й дегустація наших напоїв. Останні кілька років потік туристів в Вірменії збільшується, а музей «АРАРАТ» входить в ТОП-5 найбільш відвідуваних місць. У зв'язку з цим ми зараз активно обговорюємо можливість збільшення площі музею, щоб розширити простір, де можна буде приймати гостей.

А яка лінійка має постійний попит і найбільшою популярністю серед казахстанських споживачів?

Складно сказати, думаю, це питання стоїть безпосередньо адресувати казахстанським споживачам (сміється)! Я можу розмірковувати, скоріше, про самому пізнаваному для казахстанських споживачів коньяку серед всієї гами АРАРАТ. Історично склалося так, що на всьому пострадянському просторі особливою популярністю завжди користувався п'ятизірковий АРАРАТ. Але крім цього, у нас є чудові преміальні марочні коньяки, куди входять АРАРАТ Ахтамар (10-річна витримка), АРАРАТ Наірі (20-річна витримка), ну і, звичайно ж, вінчає всю гаму - 30-річний «Еребуні». Нашій команді ще належить попрацювати над тим, щоб споживачі були більше обізнані про преміальні лінійках нашої коньячної продукції.

Карін, враховуючи, що попит на продукцію Єреванського коньячного заводу в Казахстані значно виріс в цьому році, ваша команда працює чудово! Як вдалося домогтися таких значних показників?

Так, дійсно, ми дуже раді, що на казахстанському ринку спостерігається позитивна тенденція, збільшується кількість лояльних до бренду клієнтів. Основні причини такого успіху, як ви правильно встигли відзначити, полягає, по-перше, в стратегічно правильною і вивіреної роботі Pernod Ricard Kazakhstan. Кожен член нашої команди, вкладаючи особливу любов, а також неймовірну кількість сил і часу в просування бренду АРАРАТ, його основоположних цінностей, сприяє високим рейтингам продукції Єреванського коньячного заводу в Казахстані. По-друге, важливу роль відіграє і географічний фактор: наш менеджмент завжди орієнтувався на країни, де є великий потенціал в особі споживачів, які готові вітати і відкривати для себе широку гаму міцних напоїв, в тому числі продукцію АРАРАТ. По-третє, велика відповідальність за маркетингову частина лежить на бренд-амбасадор. Нам дуже пощастило з «послом бренду» в Казахстані - Данияром Бозова, який може чудово презентувати наш продукт клієнтам, а також ознайомити їх з культурою дегустації наших напоїв. Ми приділяємо цьому велику увагу, адже для нас важливо, щоб споживачі розуміли і поділяли цінності нашого бренду, а також могли зануритися в його історію, передавали її своїм близьким, друзям, знайомим і разом насолоджувалися цим напоєм. Особливу позиціонування і власний стиль - ось що дійсно важливо на сьогоднішній день, коли все йде занадто швидко, коли кожен день з'являється щось нове. Тільки тоді ти починаєш цінувати залишене предками спадщина, намагаєшся повернутися до коріння. АРАРАТ - це не просто якісний коньяк, за його спиною більш ніж 130-річна історія, адже абсолютно кожен купаж, що випускається на Єреванському коньячному заводі, втілює собою багатовікове спадщина Вірменії. У цьому полягає сила цього бренду і його знак якості. Думаю, саме ці три фактори сприяють зміцненню високих позицій бренду АРАРАТ на казахстанському ринку. (Посміхається.)

Наскільки нам відомо, ще однією особливістю бренду АРАРАТ є участь в найбільш значущих культурних подіях як у Вірменії, так і в світі. Які яскраві ініціативи бренду АРАРАТ на міжнародній арені ви можете відзначити?

У бренду АРАРАТ дуже сильне коріння, які багато в чому визначають напрямок його розвитку. З самого початку нашою місією було і залишається благородне просування Вірменії, її культурних цінностей, історії, самобутності. Продовжуючи закладені традиції, ми раді виступати партнерами міжнародної премії «Аврора» , В рамках якої організатори цієї гуманітарної ініціативи можуть вшановувати людей, самовіддано присвячують своє життя на благо інших. Такі великі проекти, які дозволяють Вірменії заявляти про себе на міжнародній арені, завжди будуть близькі по духу АРАРАТ. Ми там, де оспівуються наші цінності (посміхається). А також для нас дуже важливо надавати підтримку діячам культури і мистецтва, тому ми виступаємо ініціаторами унікального для Вірменії arttainment проекту ARARAT Speakers Night, який проходить у форматі public talk з професіоналами з різних сфер діяльності, де вони відповідають на актуальні профільні питання. Першим спікером ARARAT Speakers Night стала директор Третьяковської галереї Зельфіра Трегулова, також приїжджав знаменитий італійський куратор виставок, директор Туринського музею мистецтв Данило Екер. Вони розповіли гостям про діяльність музеїв в умовах сучасних реалій. Це досить закритий захід, розраховане всього на 50-60 гостей, які приходять, щоб поспілкуватися з друзями задати свої питання спікерам і насолодитися коктейлями на основі коньяку АРАРАТ. В цьому році музей відвідав Джон Малкович , Який приїхав зі своїм спектаклем. З ним ми говорили на тему сучасного театру, який зараз активно змінює формат, щоб залучати нових відвідувачів. Бесіда з Джоном була дуже душевною, тому ми раді виступати організаторами такої цікавої майданчика. А в минулому році ми взяли участь у знаковому міжнародній події, ставши першим алкогольним брендом, який представив власний корнер на крупній годинний виставці Baselworld в Швейцарії. Ми запропонували гостям спробувати full experience за допомогою інтерактивного арт-простору ARARAT Tasting Ritual, який дозволяв кожному посеті- телю заглянути в світ вірменського коньяку, вивчити процес його виготовлення. Після вони могли насолодитися нашим шедевром - ексклюзивним коньяком «Еребуні» 30-річної витримки, який презентували наші бренд-амбасадор з усього світу.

А чи є у вас особливі стратегічні плани з розвитку бренду АРАРАТ в Казахстані?

Крім, так скажемо, стандартних кампаній у вигляді певних активностей в гіпермаркетах, місцях продажів і ресторанах, ми будемо намагатися бути задіяними на тих платформах, з яких можна буде більш детально розповідати і презентувати продукцію Єреванського коньячного заводу. Разом з колегами ми прийшли до єдиної думки, що бренд АРАРАТ відмінно резонує з театрами, адже традиційно будь-яку гучну прем'єру прийнято супроводжувати або шампанським, або коньяком. Зовсім скоро ви зможете побачити нашу колаборації з театром АRTіШОК. Якраз вчора я вперше була присутня на одному їх перфомансе, і мені дуже сподобалося. Чекайте! (Посміхається.)

)

Карін, що ж все-таки робить продукцію Єреванського коньячного заводу унікальною? Чому вона має стільки поціновувачів в світі?

По-перше, особливе ставлення до технології виробництва. На Єреванському коньячному заводі використовується високоякісний виноград місцевих сортів, який проходить жорсткий відбір відповідно до міжнародних стандартів якості. Важливо відзначити і те, що всі цикли виробництва здійснюються під нашим чуйним контролем, починаючи з збору винограду, закінчуючи процесом купажування і витримки коньяку. У нас навіть є власна бондарна майстерня! Ми самостійно виготовляємо бочки з кавказького дуба і це дуже важливо, адже саме в них відбувається один з найважливіших процесів у виробництві купажу - дозрівання коньячних спиртів. Також всі вірменські виробники воліють використовувати замість дистильованої води джерельну, що неодмінно підкреслює якість коньяку і відбивається на його смакових характеристиках і ароматі. Але більш за все вражає те, наскільки майстра Єреванського коньячного заводу захоплені і віддані своїй роботі, з яким піднесенням вони створюють продукцію і скільки любові вкладають в її виробництво! Я ніде не бачила подібного. Впевнена, їх пристрасть, вкладена в створення кожного купажу, передається і споживачам. Саме ці чинники дозволили АРАРАТ в 1998 році стати членом міжнародної групи Pernod Ricard і встати в один ряд з такими всесвітньо відомими марками в категорії strong spirits and wines, як Absolut, Chivas Regal, Martell, Jameson і багато інших. Жоден міжнародний бренд не обходиться без продукції преміум-класу в своїх лінійках.

Раніше ми з вами говорили про коньяк «Еребуні» ультрапреміального класу, шедеврі в гамі АРАРАТ. Як довго ви готувалися до його запуску в Казахстані?

Офіційний запуск АРАРАТ «Еребуні» відбувся в 2016 році, спочатку в Вірменії, а потім в Росії та Америці. Для нас випуск цього купажу був дуже важлива подія, тому що ми хотіли ще раз підкреслити, що бренд АРАРАТ може зайняти своє місце в ультрапреміальном сегменті. Для цього у нас є все необхідне, в тому числі рідкісні вінтажні спирти, з яких з нуля можна створювати приголомшливий продукт. А це, в свою чергу, свідчить про багатство наших «надр» - підвалів з бочками, де дозріває преміальний коньяк. Ми порахували, що казахстанський споживач уже давно готовий відкрити для себе такий ексклюзивний продукт, як АРАРАТ «Еребуні» , Який на відміну від французьких коньяків не поширений в таких великих масштабах.

Якщо ви дійсно шукаєте щось рідкісне, по-справжньому ексклюзивний продукт, з особливим знаком якості і багатою історією, вам варто звернути увагу на «Еребуні». Його кількість по всьому світу обмежена тиражем всього в 1500 екземплярів.

Його кількість по всьому світу обмежена тиражем всього в 1500 екземплярів

Чому напою дали назву «Еребуні»? Що воно значить?

У всіх марочних коньяків преміум-класу ( «Ахтамар», «Васпуракан», «Наірі») є свої легенди, які дуже дорогі вірменському народу. З цієї причини для нас було важливо наділити власною історією і ексклюзивний купаж Єреванського коньячного заводу. Так, було вирішено дати йому назву стародавньої фортеці Еребуні, спорудженої ще в 782 році до н. е., яка є і стародавньою назвою столиці Вірменії - міста Єреван. А клинопис, яка була висічена на кам'яній плиті, знайденій під час розкопок фортеці, була перенесена у вигляді красивого візерунка-орнаменту на приголомшливу коробку з-під коньяку. Досить цікаво, що цей камінь був знайдений батьком Михайла Піотровського, директора Державного Ермітажу, який присвятив все своє життя дослідженню історії древньої Вірменії, вніс величезний вклад у вивчення спадщини культури Урарту і, зокрема - фортеці Еребуні, яка при його сприянні стала музеєм на території сучасного Єревана, де зараз і можна побачити цю плиту. Варто відзначити, що над дизайном цієї упаковки ми працювали два роки! Це період з моменту, коли ми зробили перший ескіз, до офіційного виходу першої пляшки. Хтось скаже, що ми втратили багато часу. Ми так не вважаємо, так як результат вийшов приголомшливим! Матеріал же для Декантер був проведений у Франції, спеціально для АРАРАТ «Еребуні». Декантер, аналогічних нашому, у виробництві немає і не буде, це наш ексклюзивний замовлення.

Чим же такий напій може підкорити цінителів міцних напоїв?

АРАРАТ «Еребуні» - дійсно дорогоцінний купаж. Не хочеться повторюватися про рідкісні спирти в його складі, але саме вони дають зрозуміти колекціонерам і шанувальникам міцних напоїв, що цей продукт не розливається літрами і не проводиться мільйонним тиражем. Тому мати такий декантер і насолоджуватися ним під час сімейних заходів в колі близьких і друзів - одне задоволення! У АРАРАТ «Еребуні» є всі складові для того, щоб мати успіх серед казахстанських споживачів. Це чудовий продукт з незвичайною, багатою історією і приголомшливої ​​упаковкою. Сподіваємося, що купуючи його, наші клієнти зможуть відчути частинку Вірменії у себе вдома.

Карін, на завершення хотілося запитати: як можна охарактеризувати бренд АРАРАТ? Що дозволило йому стати флагманом вірменського коньякоделія в світі і бути одним з небагатьох брендів, представлених в портфелі Pernod Ricard, що мають радянське коріння?

Бренд АРАРАТ насамперед характеризують його цінності. Це щедрість, любов наших майстрів до своєї справи, ну і, звичайно ж, шанування традицій, а також збереження наявного спадщини. Кожен наш споживач, отримуючи в руки коньяк АРАРАТ, поширює наші цінності серед своїх друзів, сім'ї. Бренд АРАРАТ присутній в житті наших гостей в найважливіші для них моменти. А в Казахстані, як ми можемо помітити, таких приводів дуже багато: починаючи з проводів нареченої, закінчуючи весіллям. Тому ми бажаємо, щоб таких урочистостей було більше, а присутність нашого бренду на них збільшилася!

5 секретів вірменського коньякоделія

Протягом 130 років існування класичного вірменського коньяку принципи його виробництва не змінилися. Згідно зі стандартами Єреванського коньячного заводу, легендарний вірменський коньяк АРАРАТ:

1. Проводять виключно на основі місцевого вірменського винограду, вирощеного в Араратській долині, регіоні Тавуш і Нагірному Карабаху. Особливе багатство грунту Араратській долини, розташованої на висоті 700 метрів над рівнем моря, забезпечує одному і тому ж сорту винограду абсолютно різні смакові відтінки, а коньяків АРАРАТ найширший смакової спектр.

2. Створюють з найтоншою "серцевої" фракції коньячних спиртів, отриманих в ході подвійної дистиляції на пару, що є найбільш тривалим за часом і витратним методом отримання спирту з винограду, але зате дозволяє максимально зберегти всі ароматичні та смакові якості вірменського винограду.

3. Витримують в бочках з вікового вірменського дуба, зібраних вручну в власних майстерень заводу. Для виготовлення бочок використовуються дерева віком не менше 70 років, після рубки дерева процес виробництва бочки займає два роки, так як протягом року деревина повинна просохнути. Це дуже важливий етап технології, адже те, який аромат, колір, смак буде у напою, залежить саме від бочки.

4. купажіруют з коньячних спиртів вищої якості, додаючи тільки джерельну воду джерела Катнахпюр. Це принципова відмінність технологічного процесу виробництва вірменського коньяку від французького, що представляє школу класичного європейського виноробства, де купажування здійснюють дистильованою водою.

5. Розливають тільки на Єреванському коньячному заводі в оригінальні скляні пляшки з відмінними ознаками у вигляді емблеми бренду АРАРАТ - птахи-фенікс - символу відродження та оновлення, а також букви "А", що символізує саму Вірменію, гору Арарат і початок всіх початків.

Зустрічайте новий номер L'OffiielHommes, який ми присвятили історії першого коньяку ультрапреміального класу в гамі АРАРАТ - 30-річного АРАРАТ «Еребуні». Зовсім недавно дорогоцінний купаж був презентований в Казахстані, і з цього приводу представник Єреванського коньячного заводу Карін Мадельрье розповіла про те, як вірменський коньяк домігся визнання у всьому світі.

Не пропустіть шикарний фотопроект для цінителів годин, в якому представлені культові моделі з бутика Constella - Cvstos, Perellet, Franck Muller.

Ще один цікавий проект, підготовлений спільно з Premier Group, який об'єднав власників Ferrariі цінителів швейцарських годинникових брендів - Марата Шотбаева, Даміра Мадай, Серика Канапіна, Олександра Брусенко.

Рубрика «Персони» представлена ​​інтерв'ю з генеральним менеджером Ritz-Carlton, Almaty Джаном Гокташ, а також з італійським шеф-кухарем Мануелем Маркетті.

І, нарешті, lifestyle-рубрика відкриє для вас найкраще місце для відпочинку в Алмати, розкішні курорти і якісні напої.

Карін, як у директора з продажу та маркетингу Єреванського коньячного заводу, насамперед хотілося б запитати: чи вся гама коньяків АРАРАТ реалізується в Казахстані?
Про які унікальних купажах йдеться?
Яким чином відбираються «експонати» для музею «АРАРАТ» Єреванського коньячного заводу?
А яка лінійка має постійний попит і найбільшою популярністю серед казахстанських споживачів?
Як вдалося домогтися таких значних показників?
Які яскраві ініціативи бренду АРАРАТ на міжнародній арені ви можете відзначити?
А чи є у вас особливі стратегічні плани з розвитку бренду АРАРАТ в Казахстані?
Карін, що ж все-таки робить продукцію Єреванського коньячного заводу унікальною?
Чому вона має стільки поціновувачів в світі?
Як довго ви готувалися до його запуску в Казахстані?

Новости