Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Стародавні архітектурні пам'ятники Таїланду

Таїланд - древня країна. Перші поселення з'явилися на її території ще в бронзовому столітті, тобто як мінімум в II тисячолітті до нашої ери. До 1932 року Таїланд називався Сіам. Це слово вибито на барельєфі в кхмерском храмовому комплексі Ангкор Ват, будувалася з VI по XII століття нашої ери. Це згадка - гордість тайських істориків, хоча і є свідченням того, що регіон довгий час знаходився під управлінням кхмерів. Надалі Сіам став однією з найвпливовіших країн Південно-Східної Азії, його часто захоплювали.

Багатство архітектурної спадщини

Така тривала історія не могла не позначитися на архітектурі. У Таїланді є кілька будівель різних періодів, які вважаються шедеврами. Країні вдалося уникнути руйнування від воєн минулого тисячоліття набагато краще за інших, тому вона радує численними пам'ятниками архітектури. Три з них входять в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, ще кілька можуть потрапити туди в найближчі роки.

Щоб було простіше добиратися до пам'ятних місць, краще взяти в оренду авто в Таїланді . Тоді не доведеться замовляти таксі або користуватися громадським транспортом, подорожуючи в хороших місцях країни посмішок.

Бан Чіанг

Бан Чіанг є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і вважається найважливішим виявленим доісторичним поселенням в Південно-Східній Азії. Це місце фіксує найбільш ранні дані про фермерство і виробництві металів в регіоні. Археологічний об'єкт, який, як вважають, належить до 1 495 році до нашої ери, відомий своєю унікальною червоною керамікою. Історичний комплекс складається з житлових кварталів і місць поховань, що відносяться до неоліту і бронзового віку. Під час розкопок в Бан Чіанг були знайдені кераміка, скелети, могильні подарунки і фрагменти рису.

Якщо хочеться докладніше вивчити археологічні цінності і отримати якомога більше даних про поселення і знайдених в ньому артефактах, варто навідатися в Національний музей Бан Чіанг. Купити автентичні предмети ремесел можна в селах Бан Пу Лу і Бан Хам О, розташованих неподалік.

Історичне місто Сукотаї

Сукотаї, або Сукхотай, - пам'ятник історії і архітектури тринадцятого століття. Знаходиться в однойменній провінції. Юнеско визнало всесвітньої цінністю саме місто і ще два прилеглих до нього поселення - Сі Сатчаналай, Кампхенгпхет. Повний комплекс включає три культурних об'єкта і два природні парки. Тільки Сукотаї розкинувся на площі близько 70 кв. км, де археологи знайшли понад 200 історичних будівель.

Сі-Сатчаналай вважається одним з кращих зразків планування міського середовища стародавнього Сіаму. Територія парку займає більше 200 кв. км. На горбистій місцевості були побудовані місто Чаліенг, чотири мальовничих водоспаду і дві печери.

Кампхенгпхет - це найменший комплекс, супутник Сукхотайі. У обгородженому захисним муром поселенні площею близько двох кілометрів збереглися старовинні місця для молінь, статуї Будди і чеди (окремо розташовані будинки з релігійними реліквіями або прахом королів).

Поселення відносяться до періоду, коли влада Таїланду території були під управлінням кхмерів. Насолоджуватися красою архітектури Сукотаї і прилеглих природних ландшафтів можна тижнями.

Стародавнє місто Аюттайя

Стародавнє місто Аюттайя

Це поселення, засноване в 1350 році, було першим внесено до списку Всесвітньої спадщини Юнеско в Таїланді. Спочатку регіон вважався намісництвом кхмерів, але у 1238 році тайські вожді вигнали завойовників. Першою столицею став Лопубарі. Коли в місцевості спалахнула віспа, правитель прийняв рішення переїхати, заснувавши новий місто Аюттайю, названий так на честь Айодхья. Це поселення згадується в Рамаяні, вважається місцем народження Рами, втіленням одного з головних божеств індуїзму - Вішну. Встановлено, що до 1600 року в місті проживало близько 300 тис. Чоловік. Вони побудували справжні архітектурні шедеври, багато з яких збереглися до наших днів.

Прасат Хін Пхімай і інші кандидати в список Всесвітньої спадщини Юнеско

Храмовий комплекс, будівництво якого відносять до XI століття до нашої ери, - пам'ятник кхмерської архітектури і місце поклоніння Будді. Храми, що будувалися для поклоніння сурам і тримурти, були перероблені після поширення буддизму в регіоні. Місцеві жителі поміняли статуї індуїстських божеств на постаменти Будди. Пам'ятник архітектури є кандидатом в список Всесвітньої спадщини Юнеско.

Історичний парк Пху Хробат дає можливість насолодитися видом буддистських артефактів і розглянути наскальні малюнки. Естети оцінять красу різноманітних пейзажів.

Храм Ват Пхра Махатхат, будівлі, статуї і ландшафти Чиангмая, релігійний комплекс Тхат Пханом і навколишнє його місцевість - ще три кандидати в список Юнеско від Таїланду. Вони зберегли свою красу і археологічну цінність.

Милуватися історичними пам'ятками Таїланду можна нескінченно. Але країна стала туристичним центром не тільки завдяки історії. Гості люблять відпочити на прекрасних пляжах. Багато з них вибирають Пхукет - острів, який дає безмежні можливості для морського відпочинку і розваг. Там, наприклад, можна зняти віллу Laguna park - історичної цінності вона не має, але повністю забезпечує комфорт і блага цивілізації, до яких звикли європейці.

Новости