Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

RIBA 2016: найкраща архітектура Made in UK

  1. Школа уряду Блаватника - дослідження: Herzog & De Meuron
  2. Outhouse - Студія: Архітектори Loyn & Co

Протягом п'ятдесяти років Королівський інститут британських архітекторів нагороджує найбільш інноваційні та оригінальні будівлі в Сполученому Королівстві, не роблячи відмінностей за розміром або бюджету, але слідуючи чіткої філософії. Найбільш успішні проекти, з одного боку, відображають зміни, що відбуваються в суспільстві; з іншого боку, вони можуть впливати на колективну психологію за допомогою безперервного перевизначення житлових просторів і, отже, розумового.

Ми представляємо два проекти, які отримали більше нагород і визнань в 2016.

Школа уряду Блаватника - дослідження: Herzog & De Meuron

Інститут розташований в найстарішій частині Оксфорда, де проживає престижний університет. Будівля була спроектована з геометричними формами, що не стикаються з історичними будівлями в околицях. Візуальне вплив будівлі дуже важливо, з його власної чітко визначеної ідентичністю, яка, незважаючи на свою помітну сучасність, примудряється мати елементи безперервності з типовою архітектурою Оксфорда, архітектурний стиль, якому вдається бути знаковим, не виходячи з контексту, Концепція проекту - Вікно в світі « що добре виражає цілі школи уряду, тобто формувати майбутні планетарні еліти в освітнє середовище, здатна привернути серця і уми студентів, стимулюючи їх амбіції в дусі конфронтації і співро робітництва, як між собою, так і з учителями.

Outhouse - Студія: Архітектори Loyn & Co

Це приватний будинок, розташований на невеликому схилі в лісі Діна, з великі види долини Уай і лиману Северн, Будівля добре вписується в навколишнє середовище, з тонко збалансованим візуальним впливом. Простота проекту, безумовно, результат довгої роботи, ґрунтується на двох основних естетичних концепціях: строгості і поміркованості. У будинку є велика галявина на даху, перервана світлими колодязями, які обслуговують інтер'єр. Бути білим конкретним проектом успішно дорогоцінний результат бути теплим і в той же час розкішним, Дизайн зачіпає багато звичних теми: взаємозв'язок між внутрішнім простором і зовнішнім простором; проникнення світла в будівлю, складене від одного поверху близько 490 квадратних метрів; пошук екологічної стійкості. Але він робить це з природною, легкої грацією, не проявляючи багато своїх достоїнств. З точки зору дизайну інтер'єру варто відзначити суворий поділ між просторами, призначеними для вивчення і роботи, на стороні вище за течією; і житлові приміщення, розташовані нижче за течією, в тій частині будинку, де стоїть велика скляна стіна на вражаючому природному ландшафті.

джерела: Architecture.com

Новости