Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як виглядають зсередини світові пам'ятки. фото

Багато хто бачив їх лише зовні Багато хто бачив їх лише зовні.

Знамениті пам'ятники архітектури вже бачили все, у кого є доступ до інтернету і книгам. Але дивна штука - якщо зовні ми, здається, знаємо їх уздовж і поперек, то про те, як вони виглядають зсередини, нам рідко щось відомо, хоча інформацію про це теж можна легко знайти. Але ж там ховається маса цікавого, передає Хроніка.інфо з посиланням на телеграф .

Пізанська вежа, Італія

Усередині вежа, як не дивно, місцями порожня, але піднятися наверх можна - сходи йде по її периметру.

2.
На відновлення і підтримання Пізанської вежі пішло багато грошей і сил, тому, щоб в неї потрапити, доведеться заплатити чималі гроші - 32 євро як мінімум. Перед тим як ви підніметеся, у вас «відберуть» все речі, крім фотоапарата. Напевно, це зроблено для того, щоб люди не намагалися відтворити досліди Галілея по падінню тел.

Собор Василя Блаженного, Росія

Головний символ Росії всередині так само еклектичний, як і зовні. Храм будувався як кілька різних церков на одному фундаменті, тому всередині відразу не розберешся, як тут все влаштовано. У храмі цілих 9 іконостасів і 2 поверху, є і невеликий музей. Стіни розписані так, немов ви потрапили в казковий скриньку.

Мачу-Пікчу, Перу

Сьогодні відвідати місто інків може будь-хто ... якому не шкода 70 доларів. Так, на жаль, це одна з найдорожчих пам'яток в світі.

Якщо ви все ж наважилися підкорити Мачу-Пікчу, ймовірно, той самий канонічний вид вам не відкриється - тумани тут дуже часті. Але не переживайте, будови та вулиці Мачу-Пікчу не менше цікаві.

Тріумфальна арка, Франція

Тріумфальна арка стоїть в дивовижному місці - на площі Шарля де Голля, навколо якої розбігаються 12 променів-проспектів, і один з них - це знамениті Єлисейські Поля. Тому було б дивно, якби на вершині арки не відкрили оглядовий майданчик.

Піднятися на неї коштує 12 євро. За ці гроші ви також можете відвідати музей, який знаходиться всередині цього знакового для Парижа споруди.

Колізей, Італія

Усередині Колізею - склепінні арки, в яких раніше сиділи глядачі і велася торгівля. Самої арени, де проходили бої, зараз немає, зате видно те, що знаходилося під нею, - залишки приміщень, де жили гладіатори і тварини.

У Колізей можна потрапити за 12 євро, плюс цей квиток дасть вам право відвідати Римський форум.

Статуя Христа-Спасителя, Бразилія

Як тільки ви приїжджаєте в Ріо-де-Жанейро, відразу бачите статую Христа-Спасителя. І щоб зробити класне фото, у вас є 2 варіанти - сфотографувати її здалеку або піднятися на оглядовий майданчик біля підніжжя статуї разом з величезним натовпом. Забратися на цю площадку коштуватиме 23 долари в високий сезон.

У Єгипті від 118 до 138 пірамід і найвідоміша, звичайно, Піраміда Хеопса. Велична зовні, всередині вона може когось розчарувати. Замість очікуваних фресок і ієрогліфів ми бачимо голі стіни, а коридори такі низькі, що по ним доводиться йти, зігнувшись у три погибелі. Ну а саркофаг фараона схожий на бетонну ванну.

Всередину можна потрапити приблизно за 13 євро.

Собор Саграда-Прізвище, Іспанія

Цей собор вже будується довше, ніж єгипетські піраміди. Кажуть, щоб створити його, треба було бути генієм або божевільним. І дійсно, всередині він так само оригінальний і сміливий, як і зовні, взяти, наприклад, колони-дерева і нетривіальне розп'яття.

Щоб потрапити всередину, треба буде заплатити 15 євро, і це того варто.

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Баварський король Людвіг II побудував цей казковий замок, але прожив в ньому всього 172 дня за все своє життя.

Взагалі, всередині там так красиво, що ми не знали, яке фото взяти. Подивіться на один тільки вигляд з балкона замку - хіба він не коштує 13 євро, які треба буде заплатити за вхід? Ми думаємо, однозначно варто.

Сіднейський оперний театр, Австралія

Цей театр, що нагадує вітрильник, - одне з небагатьох сучасних будівель, яке стоїть в одному ряду за значимістю з Біг-Беном і Ейфелевою вежею.

Зайти всередину можна безкоштовно (це без відвідування опери, звичайно). До слова, в одному з найменших «вітрил» театру розташований ресторан «Беннелонг».

Рейхстаг, Німеччина

Це класичне будівля була б цілком звичайним, якби не сучасний прозорий купол. Причому всередину Рейхстагу ви зможете потрапити абсолютно безкоштовно і побачити, як вершиться доля держави. Треба лише за пару місяців записатися на екскурсію.

Читайте також: Так виглядають найменші квартири в різних країнах. фото

Ейфелева вежа, Париж

C Ейфелевою вежею ми поступили трохи інакше: вона знайома багатьом і зовні, і зсередини, хоча б по фото. Та й знімки з різних ракурсів все вже бачили. Тому ми вирішили показати вам вежу такою, якою її мало хто знає, а саме без ілюмінації. Такою вона буває, наприклад, під час трауру або в годину Землі.

До слова, квитки на саму верхівку вежі стоять 25 євро. Без ліфта буде дешевше.

Подивіться на один тільки вигляд з балкона замку - хіба він не коштує 13 євро, які треба буде заплатити за вхід?

Новости