Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вимоги арабських країн до Катару "дуже провокаційні"

17:22 27 червня 2017 світ

504

504

Зігмар Габріель / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) закликав всі сторони катарської кризи уникнути подальшої ескалації і провести прямі переговори. Ця заява Габріель зробив у вівторок, 27 червня, на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфі, який прибув з візитом до Німеччини, повідомляє DW .

"Подолати розбіжності через тиск, санкції і блокади не можна", - цитує Заріфа інформагентство Reuters. Габріель заявив про підтримку мирних зусиль еміра Кувейту, який виступає посередником у врегулюванні кризи.

Читайте також Тіллерсон закликав арабські країни пом'якшити вимоги до Катару

Напередодні Габріель назвав вимоги арабських держав до Катару "дуже провокаційними", оскільки деякі з них загрожують блокадній країні втратою суверенітету. Нагадаємо, представники Кувейту передали Катару ряд вимог від арабських країн, які почали блокаду, звинувативши Доху в нібито підтримці тероризму. 13 пунктів вимог передбачають , Зокрема, що Катар повинен розірвати всі зв'язки з "Братами-мусульманами" і іншими ісламістськими угрупованнями, а також Іраном, закрити міжнародний телеканал Al Jazeera і заплатити невизначену суму компенсацій.

У разі виконання цих вимог протягом 10 днів блокада буде знята, а дипломатичні відносини між країнами - відновлені. Однак Катар вже заявив, що вважає ці вимоги нереалістичними. У суперечці між Катаром і низкою арабських країн, Іран і Туреччина публічно встали на сторону Дохи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости