Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Страви і особливості арабської кухні: рецепти

  1. Східні казки: сім популярних страв арабської кухні Різноманіття фарб, ароматів і смаків арабської...
  2. кускус всюдисущий
  3. Бобове царство
  4. Золоті розсипи
  5. З відкритим серцем
  6. солодкі співи
  7. медове блаженство

Східні казки: сім популярних страв арабської кухні

Різноманіття фарб, ароматів і смаків арабської кухні невичерпно, немов запас казок хитромудрої Шахерезади. У цьому вируючому котлі злилися воєдино кулінарні традиції різних країн, завдяки чому з'явилися на світло дивовижні страви.

м'ясні гостинці

м'ясні гостинці

Традиційна арабська кухня не сприймає свинину і все ж без м'яса немислима. Так, з яловичини араби готують закуску кеббе. Пасеруємо 2 подрібнені цибулини з тертою морквиною і 300 г яловичого фаршу. Додаємо 100 г кедрових горішків і пучок рубаною кінзи. Окремо змішуємо 250 г заздалегідь замоченого кускусу з 700 г сирого фаршу, ½ ч. Л. кориці і ½ ч. л. перцю. Ліпимо з цієї маси биточки, робимо поглиблення, наповнюємо їх м'ясною начинкою і згладжуємо отвори. Якщо у вас є спеціальна насадка для кеббе на м'ясорубку, процес піде набагато швидше. Після чого залишиться обваляти кеббе в сухарях і посмажити у фритюрі.

кускус всюдисущий

кускус всюдисущий

Кускус - важливий інгредієнт меню арабської кухні. Його можна виявити навіть в салатах. Заливаємо 120 г кускус окропом, накриваємо блюдцем і залишаємо набухати. А поки припускаємо в гарячій воді 300 г стручкової квасолі, після чого відкидаємо на друшляк. Розбираємо на зернятка ½ граната, змішуємо їх з соком і цедрою ½ апельсина. Солодкий червоний перець очищаємо від насіння і ріжемо скибочками. З'єднуємо кускус з овочами і гранатом, поливаємо заправкою з 1 ст. л. оливкового масла, 1 ст. л. соусу наршараб, 1 ч. л. меду і 1 ч. л. яблучного оцту. Перед подачею посипте салат кунжутом - він додасть страві спокусливі горіхові нотки.

Бобове царство

Бобове царство

Достаток бобових - особливість арабської кухні протягом століть. Ось чому на Сході так популярні котлети фалафель з нуту. Замочуємо 400 г нуту в воді на добу. Потім просушують його на серветці, з'єднуємо з цибулиною, 5-6 часточками часнику і збиваємо блендером в пюре. Додаємо по пучку свіжого подрібненого коріандру і петрушки, по 2 ч. Л. меленого коріандру і кмину, 2 ст. л. кунжуту, сіль і перець за смаком. Добре вимішуємо масу, формуємо котлети і смажимо у великій кількості масла. Гармонійно доповнить фалафель соус з 200 г сметани, 2 зубчиків часнику, ¼ пучка майорану і 1 ст. л. соку лимона.

Золоті розсипи

Золоті розсипи

Страви з рисом дуже шановані в арабській кухні. Манді - якраз з їх числа. Обробляє тушку курки на порційні частини і підрум'янюємо в каструлі з подрібненої цибулиною, лавровим листом і дрібкою кардамону. Вливаємо 1,5 літра окропу і варимо птицю до готовності. Сіль додаємо в самому кінці. Обваляти шматки вареного м'яса в борошні, смажимо їх до хрусткої скоринки. У велику сковороду з маслом висипаємо 350 г рису басматі, трохи пасеруємо, заливаємо 700 мл бульйону з 2-3 сушеними гвоздиками і Томім на малому вогні під кришкою 30 хвилин. Подаємо курку і золотистий рис разом з овочами.

З відкритим серцем

З відкритим серцем

Ще одне популярне блюдо арабської кухні - пиріжки з бараниною. Заливаємо 11 г дріжджів 250 мл теплої води і залишаємо на 10 хвилин. З'єднуємо 500 г борошна, 2 ст. л. оливкового масла, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі, вводимо дріжджі і замішуємо тісто. Поки воно підходить, растолчем в ступці суміш з зіри, чебрецю, кориці, перцю і солі - все по ¼ ч. Л. Подрібнюємо цибулину і томат, з'єднуємо їх з 600 г баранячого фаршу і спеціями. З тіста розкочуємо коржі діаметром 10-12 см, кладемо начинку і защипувати краю, залишаючи верх відкритим. Змастивши пиріжки яйцем, відправляємо в духовку при 180 ° C на 20 хвилин. До речі, їх цілком можна спекти для літнього пікніка.

солодкі співи

солодкі співи

млинці катайеф - блюдо арабської кухні, його улюблену в усьому світі. Заливаємо суміш з 1 ч. Л. дріжджів і 1 ст. л. цукру 250 мл теплого молока. Через 10 хвилин вводимо 170 г борошна і залишаємо тісто на 30 хвилин. На змащену маслом сковороді формуємо млинці розміром з кавове блюдце. Смажимо їх тільки знизу, але так, щоб верх теж пропікся. Готові млинці можна скласти вдвічі і наповнити начинкою на ваш смак, наприклад сирною масою з ягодами.

медове блаженство

медове блаженство

Пахлава - коронна страва арабської кухні, рецепт якого наводить ласунів в трепет. Варимо на слабкому вогні сироп з 300 г меду і 100 мл води. Перемелюємо в крихту по 100 г мигдалю, арахісу і фундука, з'єднуємо їх з 100 г цукрової пудри. Тісто філо поділяємо на 5-6 частин, змащуємо вершковим маслом і посипаємо горіхами. На край пласта кладемо олівець і звертаємо рулет. Здавлюємо його з обох кінців, щоб вийшов кокон зі складками, виймаємо олівець. Так само звертаємо інші пласти, змащуємо їх маслом і випікаємо 30 хвилин при 180 ° C. Поливаємо теплу пахлаву медовим сиропом і залишаємо дозрівати пару годин.

Хочете продовжити вивчення арабської кухні? На сайті «Їмо Будинку!» Зібрана ціла галерея рецептів з національним колоритом. А які арабські страви доводилося куштувати вам? Поділіться враженнями і смачними відкриттями в коментарях.

Хочете продовжити вивчення арабської кухні?
А які арабські страви доводилося куштувати вам?

Новости