Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ізраїль. версія 3.0

7 квітня 2017 р 13:18 Єрусалим, Тель-Авів, Беер-Шева, Ейлат, Ейн-Бокек - ​​Ізраїль Квітень 2017

Наша третя поїздка в Ізраїль була приурочена до весілля мого двоюрідного брата. Але їхати в іншу, навіть вже добре знайому, країну і обмежитися лише торжеством - це не про нас) Наша третя поїздка в Ізраїль була приурочена до весілля мого двоюрідного брата

Ніколи Ізраїль мене не перестане дивувати. Крихітна країна, в якій все є. Країна трьох морів і трьох релігій. Сім кліматичних зон! В один і той же день можна і на лижах покататися, і опуститися на 400 метрів нижче рівня моря ...

Країна, де офіційно можна тримати собак бійцівських порід і говорити про Гітлера. Країна, на мові якої немає матюків. Країна, де дітям можна абсолютно все. Я можу продовжувати майже нескінченно.

Розповім трохи про поїздку, а не про країну) Все ж подорожі з малюком істотно коректують багато речей, а оскільки з нами була ще й моя бабуся - поїздка вийшла трохи дивною для формату країни Ізраїль. Не за тим зазвичай сюди приїжджають. Хоча «за тим» ми вже були двічі.)))

Отже, з Москви ми вилетіли рано і вже в 11 ранку прибули в Бен-Гуріон. Перші 3 дні ми хотіли побути в Єрусалимі, побродити по його білосніжним вулицях, увібрати його неповторну атмосферу, і ... подякувати Богові за Датошку.

Описати це місто не можна, його можна лише тільки відчути, відчути, почути ...

Від аеропорту до Єрусалиму можна дістатися на автобусах, на маршрутці Нешер (прямо до потрібної адреси) або на таксі. Звичайно маючи немовляти і бабусю ми поїхали на таксі. Всі задоволення коштувало близько 75 доларів, ціна фіксована і називається при посадці. Треба сказати, що на маршрутці вартість була б трохи менше 60 дол за трьох, тому різниця невелика, а якщо 4 людини - то на таксі взагалі виходить дешевше.

Отже, на таксі ми відправилися прямо до нашої готелі New Imperial Hotel, яка має настільки чудове розташування, що краще навіть уявити неможливо. Всі її принади я показувала в минулій публікації . Стіл вона 250 доларів за 2 ночі за 1 номер. Вивантаживши речі ми вирушили побродити по добре знайомому старому місту, а заодно і перекусити. Прямо в серце так званого арабського ринку нам зустрівся ресторан «Friends», з якого смачно пахло. Інтер'єри цікаві, все вирубано ніби в скелі.

У залі стоїть вітрина з м'ясним (на вибір)

і великий спектр закусок.

Мабуть через перельоту ми ще не включилися в поїздку або призабули, що взагалі то тут все не просто дорого, а дуже дорого ... Офіціант (араб) говорив російською, ми замовили 3 порції люля з баранини і «принеси нам пару салатиків на трьох ». «Хочете мезе - асорті?» «Давай. І ще фалафель і картопельки фрі ».

В результаті мезе-асорті виявилося ось чим:

Додатково ми взяли воду і лимонад в холодильнику.

Все було чудово, смачно і ароматно, продукти свіжі, обслуговування швидке. А потім нам принесли рахунок ...

Так. Ми знали, і були готові до того, що в Ізраїлі все дорого. Але блін, при всій моїй повазі - у вуличному кафе з пластиковими стільцями за 2 котлети і салат заплатити майже 7 тис рублів ... Ця країна ніколи не перестане мене дивувати.

До речі, нітрохи не менше в цей день здивувала нас погода - вона була гіршою закоханої вагітної жінки: то вітер, то сонце, то дощ ...

Наступний день був прекрасним і сонячним, і присвятили ми його природі в місті. На порядку денному було біблійний зоопарк

(Я вже вас з ним познайомила) і ботанічний сад.

Як же добре, що в місті можна знайти дозвілля для всіх і кожного.

До речі. Пересувалися по місту ми на таксі. Тому кілька порад: вимагайте у водія включити лічильник або домовляйтеся «на березі». До речі, дивовижний факт: таксисти беруть додаткові 5 шекелів ха кожного пасажира понад 2-х чоловік. Це офіційна історія в країні)

Зоопарк я вже показала, ботанічний сад ще покажу.

Наступний день ми трохи погуляли по Єрусалиму,

помилувалися вуличної скульптурою нового району Мамілла

і поїхали в Беер-Шеву до рідні.

Наступні кілька днів пролетіли взагалі не туристично, в спілкуванні, підготовці до весілля і інших клопотах. А сама єврейське весілля - не цілком звична для наших очей церемонія.

Перш за все - в Ізраїлі немає громадянського шлюбу. Тільки релігійний. Торжество починається або в четвер після заходу сонця або в п'ятницю в 11 ранку (з розрахунком, що всі гості розійдуться до шабата, який починається в п'ятницю ввечері).

На весілля дарують тільки гроші: ніяких прасок і сервізів. Біля входу стоять батьки нареченого і нареченої, зустрічають гостей, поруч з ними «чорний ящик» в який і кидають конверти з грошима або чеками.

Спочатку для гостей на вулиці організований фуршет з закусками, потім приходить рабин і відбувається сам обряд одруження.

А після цього починаються веселощі.

Алкоголю на столах немає, є лише вода, ніхто не вимовляє тости і не кричить «гірко». Люди танцюють і веселяться, а не їдять і п'ють. Хочеш випити - топай в бар, тобі наллють.

За столом пригощають вже гарячими стравами і солодощами. І саме торжество триває не довго - максимум 4-5 годин. В цілому єврейське весілля справила на мене дуже добре і світле враження.

Через пару днів, коли всі відійшли від урочистостей і суєти - ми вирішили відновити екскурсійну програму і поїхали на сафарі. Так, в Ізраїлі і це є!

Звичайно це не сафарі масштабу Кенії і інших африканських країн, а це всього лише парк в Тель-Авіві, але він дуже приємний. Крім того, там зі мною змогла зустрітися однокласниця, з якою ми не бачилися близько 20 років! А ще там є зона контактного зоопарку.

Таким чином непомітно пролетіла перший тиждень нашої поїздки.

Другий тиждень була менше насичена місцями відвідування і більше задоволенням. Для початку ми спустилися до мертвого моря

і зробили там, як кажуть ізраїльтяни «йом Кеф». Всякі спа, басейни з гарячою водою мертвого моря, саме море, маски, грязькі, пілінги і взагалі купа задоволення (дівчатка зрозуміють). Готель ми вибрали Crown Plaza і не пошкодували.

Покажу потім її окремо, добу в номері «стандарт» коштують близько 10000 рублів. Та й саме мертве море - це магія.

А на кілька наступних днів ми поїхали в Ейлат.

Так!) Я пам'ятаю свою обіцянку, з розповіді про дивацтва курортного відпочинку , Що більше я в Ейлат не поїду))) Але! Я виправила свої помилки. Перш за все - готель. Цього разу був Lagoona мережі Isrotel, і він був all inclusive, що для Ізраїлю просто порятунок при їх цінах. Коштує це задоволення 22 тис рублів за ніч за двох ... Але! Відпадала необхідність готувати, шукати де поїсти і лаятися - хто з родичів сьогодні буде платити. Крім того, формат відпочинку з малюком трохи інший, і Ейлат для цього повністю пристосований: там є море, пісок, басейн і дитячі майданчики. Власне кажучи, нам більше нічого і не було потрібно) тому наступні 5 днів було виключно рослинне існування.

Зате Давид навчився плавати)

У нас залишалося всього пару днів до повернення в Москву, ми повернулися в Беер-Шеву до рідні. У цьому місті не так багато пам'яток, і багато хто з них ми вже бачили, тому було прийнято рішення з'їздити в австралійський парк

і в місцевий зоопарк. Так! Знову!))) А куди ще можна сходити з однорічним малюком?

Він невеликий, але зате тут можна годувати з рук кенгуру і інших тварин. Це дуже зворушливо)

Ось така поїздка несезон неформат підучити у нас в цей раз. Є в ній і мінуси, і плюси. Але! Хочу сказати одне: вряди годи я дійсно відпочила! Ось тепер думаю: може бути іноді потрібні такі вилазки з маршрутом готель-пляж-готель?

«Хочете мезе - асорті?
А куди ще можна сходити з однорічним малюком?
Ось тепер думаю: може бути іноді потрібні такі вилазки з маршрутом готель-пляж-готель?

Новости