Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож на машині з однорічною дитиною: ТОП-10 порад.

  1. Рада 1. Безпека.
  2. Порада 2. Найзручніше - коли годовасік в дорозі спить.
  3. Порада 3. Подумайте заздалегідь, чим зайняти малюка.
  4. Рада 4. Підготуйте харчування для малюка.
  5. Рада 5. Візьміть питво для крихти.
  6. Рада 6. Одяг повинен бути зручним і комфортним.
  7. Рада 7. Якщо дитину зазвичай заколисує в машині, заздалегідь прийміть заходи.
  8. Рада 8. Майте під рукою предмети особистої гігієни і змінний одяг.
  9. Рада 9. Зберіть дорожню аптечку.
  10. Рада 10. Підтримуйте в машині комфортну температуру.

Привіт, друзі, з вами Лена Жабинського!

Батьки чоловіка живуть в сусідньому місті, але ми регулярно їх відвідуємо. Народження дітей ніяк не вплинуло на частоту наших поїздок, тому я прекрасно знаю, що таке подорож на машині з однорічною дитиною.

Відразу обмовлюся, що це, мабуть, найважчий дитячий вік для далеких поїздок на транспорті. Дитина вже не сидить довго на одному місці, ще нічого особливо не розуміє, з ним неможливо домовитися, він ще не їсть дорослу їжу і багато інших складнощів.

Тим не менш, є певні секрети, знання яких максимально спростить для вас поїздку з малюком на автомобілі.

Рада 1. Безпека.

Автомобіль є джерелом підвищеної небезпеки. Загальновідомо, що смертність через ДТП займає лідируючі позиції серед всіх інших причин в світі.

Численними дослідженнями, краш-тестами доведено, що перевезення дитини в спеціальному утримує пристрої багаторазово збільшує його шанси не тільки вижити, а й отримати мінімальні травми або взагалі уникнути їх в разі ДТП Численними дослідженнями, краш-тестами доведено, що перевезення дитини в спеціальному утримує пристрої багаторазово збільшує його шанси не тільки вижити, а й отримати мінімальні травми або взагалі уникнути їх в разі ДТП.

Якщо ви знаєте, що будете часто або на довгі відстані подорожувати, придбайте заздалегідь якісне дитяче крісло, в якому малюкові буде зручно перебувати, з регульованою спинкою, яку можна буде опускати на час сну.

Знаходження в спеціальному дитячому автокріслі під час поїздки на машині - це гарантія здоров'я і безпеки дитини, і найголовніша порада - не економте на цьому.

Порада 2. Найзручніше - коли годовасік в дорозі спить.

Плануйте поїздку таким чином, щоб більшу частину шляху малюк спав. Якщо подорож дуже довгий, має сенс виїжджати раніше, щоб малюк доспати в машині вранці і повний обідній сон. Якщо пару-трійку годин, краще висуватися перед денним сном.

Порада 3. Подумайте заздалегідь, чим зайняти малюка.

Яскраві пластикові іграшки, які можна сидіти і довго перебирати в ручках, що містять різні форми, текстури, дзвінкі, що шарудять, можуть добре розважити.

Різноманітні електронні іграшки, що видають звуки, музику, миготливі: дитячі телефони, планшети також заволодіють увагою карапуза.

Рада 4. Підготуйте харчування для малюка.

Всю їжу для годовасіка потрібно взяти з дому: банкові пюрешкі, пюрешкі в спеціальних зручних видавлювати тубах, нарізані шматочки яблучка, морквини, огірочка, печиво, сушки Всю їжу для годовасіка потрібно взяти з дому: банкові пюрешкі, пюрешкі в спеціальних зручних видавлювати тубах, нарізані шматочки яблучка, морквини, огірочка, печиво, сушки. У такому віці малюк надзвичайно сприйнятливий до неякісної їжі, тому варто виключити харчування карапуза в придорожніх кафе.

Рада 5. Візьміть питво для крихти.

Залежно від того, що малюк зазвичай п'є, беріть для нього звичні напої: воду, сік, морс.

Рада 6. Одяг повинен бути зручним і комфортним.

Одягайте на дитину одяг з натуральних тканин. Переконайтеся, що ніде не тисне і не тягне. Ні в якому разі малюкові не повинно бути жарко - в цьому випадку йому не тільки загрожує зневоднення, а й вам забезпечені істерики.

Орієнтуйтеся по собі: на дитину має бути на один шар одягу менше, ніж на вас. Це пояснюється тим, що у дітей обмін речовин відбувається набагато швидше, ніж у дорослих, і тепла в одиницю часу виробляється більше. Тому якщо вам холодно, дитині нормально. Якщо вам нормально, дитині тепло. Якщо вам тепло, дитині жарко.

Рада 7. Якщо дитину зазвичай заколисує в машині, заздалегідь прийміть заходи.

Як правило, в цьому віці у дітей ще нерозвинений вестибулярний апарат, і проблем з укачиванием в транспорті ще не виникає Як правило, в цьому віці у дітей ще нерозвинений вестибулярний апарат, і проблем з укачиванием в транспорті ще не виникає.

Проте, якщо ваш карапуз виняток, проконсультуйтеся з лікарем з приводу спеціальних лікарських препаратів, які показані для вирішення цієї проблеми. Багато препаратів від захитування дозволені до застосування у дітей з 1 року, і це хороша новина, адже якщо малюка буде заколисувати, він буде вередувати, і ні у кого з присутніх не буде навіть думки про відпочинок.

Рада 8. Майте під рукою предмети особистої гігієни і змінний одяг.

Не забудьте покласти в дорожню сумку одноразові підгузники, вологі і сухі серветки. Вологі серветки двох видів: антибактеріальні для дезінфекції рук і дитячі для протирання попи в разі дитячої несподіванки.

Як альтернатива серветок для дезінфекції рук може застосовуватися спеціальний дезінфікуючий гель для рук.

Несподіванка з одягом крихти може трапитися найрізноманітніша: намочить або забруднить штанці, знудить, обіллє. На цей випадок майте під рукою змінний комплект, щоб не було необхідності перевертати все сумки в пошуках відповідних штанців.

Рада 9. Зберіть дорожню аптечку.

Якщо поїздка далека, вам буде потрібно аптечка невідкладної допомоги:

Рада 10. Підтримуйте в машині комфортну температуру.

Якщо на вулиці жарко або холодно, в машині не обійтися без кондиціонера або грубки відповідно. В цьому випадку зволожуйте собі і дитині ніс спеціальними спреями і крапельками (типу Аква Маріса), щоб не допустити пересихання слизових оболонок.

Не забувайте, що перегріти дитину дуже легко, тим більше в такому віці він ще не може толком поскаржитися вам, що йому жарко. Перегрівання, крім зневоднення, може спровокувати нудоту, блювоту і запаморочення дитини в машині. Тому будьте з цим гранично уважні.

Тепер ви готові до комфортної поїздки з дитиною на будь-які відстані! Якщо ви планували поїздку на машині в Сочі, вам буде також цікаво дізнатися про наш відпочинок з малюком там . Сподіваюся, інформація була вам корисна і тепер подорож з малюком на машині у відпустку або просто на пару годин, доставить вам всім задоволення. З вами була Лена Жабинського, бувай-бувай!

Новости