Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Таїланду до В'єтнаму своїм ходом + Все про В'єтнамі

  1. Віза до В'єтнаму
  2. Для громадян Росії і Білорусії
  3. Аптечка для В'єтнаму
  4. Перельоти до В'єтнаму
  5. В який аеропорт В'єтнаму летіти?
  6. Аеропорт Хошиміну «Таншоннят»
  7. Аеропорт Ханоя «Ной Бай»
  8. Як дістатися своїм ходом на авто до В'єтнаму
  9. Погода у В'єтнамі. Коли найкраще поїхати до В'єтнаму?
  10. Ціни у В'єтнамі. Скільки грошей брати з собою до В'єтнаму
  11. Автобусів з Таїланду у В'єтнамі
  12. Яке море у В'єтнамі
  13. Курорти В'єтнаму: куди поїхати відпочивати
  14. кухня В'єтнаму
  15. Що варто спробувати у В'єтнамі з страв
  16. Алкоголь у В'єтнамі
  17. Житло у В'єтнамі

Подорожі в екзотичні країни набирає все більшої популярності серед любителів подивитися світ своїми очима. Однією з таких країн, якої багато хто цікавиться, є В'єтнам. І там дійсно є що подивитися. Пропонуємо Вашій увазі своєрідний путівник по В'єтнаму на той випадок, якщо Ви вирішили відвідати цю країну самостійно.

В'єтнам розташований в Азії уздовж Південно-Китайського моря. Валюта В'єтнаму - в'єтнамські донги. За один долар тут дають 22336 в'єтнамських Донга, тому стати мільйонером у В'єтнамі дуже просто, маючи всього лише 45 $ в кишені.

Віза до В'єтнаму

Для громадян України

Громадяни України повинні заздалегідь оформити в'єтнамську візу є два способи:

  • оформити в посольстві В'єтнаму в Києві;
  • отримати візу до В'єтнаму самостійно по прильоту.

Для громадян Росії і Білорусії

  • безвізовий режим 15 днів;
  • Оформлення візи по прильоту;
  • Оформлення візи в консульстві;
  • Посольство і консульства В'єтнаму в Росії і Білорусі.

Страховка до В'єтнаму

Часто задають питання: чи потрібна медична страховка до В'єтнаму? Офіційно немає, візу дають без страховки, але ми радимо купити страховку перед поїздкою. Краще, звичайно ж, уточнити, в якій фірмі вибрати надійну медичну страховку, щоб уникнути в подальшому непотрібних клопотів.

Вибираючи медичну страховку для поїздки до В'єтнаму, звертайте увагу на асистансу, адже саме ця компанія буде організовувати лікування. Асистанс - це послуги, що надаються виїхали за кордон туристам відповідно до умов договору страхування. Дані послуги надаються при настанні страхового випадку в натуральній формі або у вигляді грошових коштів через медичне, фінансове та технічне сприяння.

Дані послуги надаються при настанні страхового випадку в натуральній формі або у вигляді грошових коштів через медичне, фінансове та технічне сприяння

Аптечка для В'єтнаму

В'єтнам славиться не тільки екзотичною кухнею, а й своєрідною медициною. В'єтнамці використовують для свого лікування кров змії, гриби, які нам здадуться незрозумілими і малоефективними. Традиційні ліки краще купувати у великих аптеках або державних лікарнях.

Аптечка повинна включати активоване вугілля, перекис водню, йод, ліки від діареї, прості антибіотики, засоби проти алергії, від комарів і москітів, бактерицидні пластирі, еластичні бинти, знеболювальні.

Необхідно пам'ятати, що аптечка не замінить страховки, тому рекомендуємо обов'язково оформити медичну страховку при поїздці до В'єтнаму, щоб уникнути непотрібних розчарувань в разі виникнення будь-яких медичних проблем.

Перельоти до В'єтнаму

Ціни на авіаквитки до В'єтнаму залежать від сезонності і святкових днів. Жовтень, листопад і початок грудня - найдорожчі місяці для перельотів до В'єтнаму.

Переліт з Києва в Хошимін триває приблизно 11 годин.

Прямі рейси з Москви, Мінська і Києва є в аеропорти Ханоя, Нячанга, Хошиміну.

З Таїланду до В'єтнаму найзручніше добиратися одним з місцевих лоукостерів. Це можуть бути компанії AirAsia з Бангкока в Хошимін. Летіти всього 1 година 30 хвилин. До В'єтнаму з Таїланду літають лоукостер LionAir, VietJetAir і NokAir.

Якщо Ви збираєтеся провести у В'єтнамі відпустку, то дешевше буде взяти готовий тур. У нього включено переліт туди і назад, медичне страхування та проживання в готелі. Погодьтеся, так буде економніше і зручніше.

В який аеропорт В'єтнаму летіти?

У В'єтнамі більше двадцяти аеропортів, і їх кількість з кожним роком зростає в зв'язку зі збільшенням потоку туристів, що прилітають в цю екзотичну країну з усього світу. Десять з них мають статус міжнародних, а решта - внутрішні.

Міжнародні аеропорти В'єтнаму, в яких можна отримати візу по прильоту по approval letter:

  • «Ной Бай» в Ханої;
  • найбільший аеропорт країни «Таншоннят» в Хошиміні;
  • «Зионг Донг» на острові Фукуок;
  • «Нячанг» в Камрані;
  • «Дананг» в однойменному Дананге.

У всіх бізнес-залах аеропортів є Wi-fi. Д'юті фрі у в'єтнамських аеропортах дорогі і, до того ж, не радують різноманітністю.

Рада 1. Дуже зручно літати "В'єтнамські авіалінії", так як внутрішній переліт між Ханоєм і Хошимін безкоштовно включається у вартість квитка, якщо прибуття і відбуття відбувається в різних аеропортах (переліт повинен бути здійснений протягом доби щодо основного рейсу). Якщо Ви плануєте подорожувати по країні, то можна скористатися можливістю прильоту і вильоту з різних аеропортів, наприклад, прилетіти в Ханой, а полетіти з Хошиміну.

На внутрішніх рейсах стюардеси пропонують аозай - національну в'єтнамську одяг, і Ви вже прямо в літаку зможете доторкнутися з екзотикою В'єтнаму.

Порада 2. Простежте за розпродажами квитків. Це дуже вигідно і зручно.

Порада 3. Ще один вид економії на квитку до В'єтнаму - квиток з пересадками. Оптимальний варіант - 1 пересадка. Ціна на такий квиток буває в два рази дешевше ціни на прямий рейс.

Аеропорт Хошиміну «Таншоннят»

Сайт аеропорту: http://www.hanoiairportonline.com/

Аеропорт в Хошиміні - головні повітряні ворота В'єтнаму. Якщо Ви плануєте відпочити на морі, то, найімовірніше, прилетите саме в цей аеропорт.

Міжнародний термінал має 4 рівня, переміщатися між ними можна на ліфті.

Пункти обміну валют є в терміналах, але банкомати знаходяться за їх межами.

У саме місто можна потрапити на автобусі або таксі. Місцеві люблять № 152 (курсує в робочі дні з 7:00 до 18:00), на якому можна доїхати до району Фам Нгу Лао. У центр міста - №109 (5:30 - 0:30), а №49 зупиняється практично у всіх готелів.

Найближчий до міжнародного терміналу - готель Mi Linh від 12 $ за ніч, який розташований поруч з торговими центрами, ніж прекрасно підходить для здійснення покупок перед вильотом.

Всі популярні в'єтнамські курорти знаходяться недалеко від цього аеропорту.

Всі популярні в'єтнамські курорти знаходяться недалеко від цього аеропорту

Аеропорт Ханоя «Ной Бай»

Сайт аеропорту: http://www.tsnairport.hochiminhcity.gov.vn/

Аеропорт знаходиться на півночі країни, в столиці В'єтнаму - Ханої. «Ной Бай» виділяється своєю оригінальною архітектурою - його дах стилізована під пагоду.

В аеропорту є капсульні готелі по 5 $ - це один з варіантів готелів, що представляє собою невеликі спальні осередки, розташовані один над одним. Знаходяться в основному біля великих вокзалів або поруч з розважальними районами.

Кафе знаходяться на другому поверсі аеропорту .. Кафе знаходяться на другому поверсі аеропорту

У терміналі T2 можна потрапити на безкоштовний концерт в'єтнамської національної музики, а по суботах - класичної.

У районі аеропорту є кілька бюджетних готелів.

З 5:00 до 21:00 Ви можете доїхати до центру Ханоя автобусам № 7 і №17, а до залізничного вокзалу і назад - № 86. Проміжний варіант між автобусом і таксі - мінівен, ціна значно нижча, ніж на таксі, час відправлення - по наповнюваності.

З Ханоя на південь країни (на курорти Нячанг, Дананг, Муйне, Фантхьет) найзручніше добиратися внутрішніми рейсами, серед яких безліч лоукостерів, або на поїзді.

Як дістатися своїм ходом на авто до В'єтнаму

Нижче ми вам пропонуємо найзручніший маршрут на автомобілі з Таїланду до В'єтнаму. По дорозі Ви зможете насолодитися колоритом Таїланду і Камбоджі, так як шлях проходить через цю країну. І час в середньому складе близько 16 годин. Ви знайдете місце, де можна переночувати і поїсти. Думаю для любителів подорожей це прекрасний спосіб провести час.

Погода у В'єтнамі. Коли найкраще поїхати до В'єтнаму?

Якщо Ви віддаєте перевагу більш прохолодну погоду, то Вам треба вибирати для подорожі північну частину В'єтнаму. Якщо ж Ви маєте намір позасмагати і викупатися в теплому морі, то для Вас - південь країни.

На півночі В'єтнаму зима зовсім не жарка, як думають деякі туристи, так як гори не закривають країну від холодних повітряних мас з материкової частини. Але чим далі Ви будете просуватися в південному напрямку, тим море і повітря будуть тепліше. І якщо в січні в бухті Халонг позасмагати не вдасться, то на острові Фукуок це цілком можливо.

На півночі В'єтнаму з листопада по квітень прохолодно і сухо. Травень і жовтень - найспекотніші і вологі в цих краях.

На півдні В'єтнаму (Фантх'ет, Муйне, Дананг, Нячанг, Вунгтау) висока вологість тримається практично цілий рік, а сезон дощів характерний з травня по листопад.

Якщо Ви віддаєте перевагу пляжні курорти, то відмінна погода на острові Фукуок з листопада по березень, в Хойане - з квітня по серпень, в Нячанг - з лютого по вересень, а Фантх'ет і Муйне гарні для відпочинку в зимові місяці.

Ціни у В'єтнамі. Скільки грошей брати з собою до В'єтнаму

Для перекладу з донгів в гривні зручно користуватися наступною формулою: відкидаємо 3 останніх нуля від ціни в Донг і множимо на 1,8 для простоти і швидкості розрахунків. Наприклад, вечеря з морепродуктів на двох обійдеться в 200000 донгів, або 200 * 1,8 = 360 гривень.

Приклади цін на екзотичну кухню:

  • Фруктовий шейк -1,5 $
  • Суп з акулячих плавників - 8 $
  • Порція гребінців - 3 $
  • Кіло кальмарів на грилі - 15 $

У місцевих кафе (боке) можна поїсти від 1,5 $. Наприклад, порція бун ча - маленькі котлетки з свинини, приготовані на вугіллі або запечені в печі, з рисовою локшиною, зеленню і соусом - одне з найпопулярніших страв у В'єтнамі, - обійдеться приблизно 1,7 $.

Ціни на житло починаються від 8 $ за ніч.

Але брати з собою, звичайно ж, потрібно не гривні, а американські долари, і краще великими купюрами, так як дрібні банкноти змінюють у В'єтнамі за менш вигідним курсом.

Автобусів з Таїланду у В'єтнамі

Основний в'єтнамський вид транспорту - мотобайк. Правила дорожнього руху своєрідні: «зебра» існує, щоб по ній їхати або паркуватися, подавати звукові сигнали - це постійно і багато разів, переходити дорогу можна в будь-якому місці. Міжнародні права не дійсні, тільки внутрішні, але спритні туристи примудряються орендувати мотобайк, головне при цьому - не попастися. Можна їздити по тайським тимчасовим прав.

Автобусом можна дістатися практично куди завгодно. Популярні "Сліпер" - міжміські автобуси з полками - спальними місцями.

Open Bus від Sinh Tourist - автобус, квиток на який з відкритою датою відправлення ідеальний для бекпекінга - подорожі, що здійснюється туристом (бекпекером) за невеликі гроші. Як то кажуть, дешево і сердито.

Молоді в'єтнамці люблять сучасні електробайкі, а представники старшого покоління по-старому їздять на звичайних велосипедах.

Таксі - як і в будь-який південній туристичної країні, пахне авантюризмом. Мото-таксі набагато дешевше, але безпеку падає в рази.

У великих містах можна скористатися послугами велорикші.

Морський і річковий транспорт в деяких районах просто незамінний.

Залізничне сполучення розвинене слабо. Але через витягнутої форми держави, на поїзді можна потрапити в усі основні міста. Південніше Хошиміну залізниць немає взагалі через річки Меконг. TN і SE - пасажирські потяги, SE - швидкий експрес.

Лоукостери у В'єтнамі - Viet Jet Air, Jetstar Pacific, є AirAsia.

Лоукостери у В'єтнамі - Viet Jet Air, Jetstar Pacific, є AirAsia

Яке море у В'єтнамі

В'єтнам знаходиться на березі Південно-Китайського моря. В'єтнам - це відпочинок саме на морському узбережжі, а не біля океану, як вважають багато туристів.

Муйне, Нячанг, Фантьет, Фукуок, Вунгтау - всі популярні в'єтнамські курорти омиваються Південно-Китайським морем.

Курорти В'єтнаму: куди поїхати відпочивати

В'єтнамці - дуже доброзичливий і гостинний народ зі своїми традиціями, красивими легендами, що йдуть углиб століть. В'єтнам сповнений казкових куточків завдяки кліматичному різноманітності.

Бухта Халонг знаходиться на півночі країни і знаменита тисячею островів. Цей легендарний ландшафт відзначений в списку "Семи чудес світу" і в списку Юнеско. Тут можна ознайомитися з численними печерами з красивими сталагмітів, сталактитами, водоспадами, які завдяки підсвічуванню виглядають дуже шикарно, як палаци. Це місце унікальне, але підходить лише для екскурсії на пару днів.

Сапа - містечко серед тонкинские Альп. Чудові гірські вершини, рисові поля, поселення етнічних груп, що живуть практично в середньовіччі, і багату культурну спадщину приваблюють туристів з усього світу. "Ринок любові" - це самобутнє і дуже красиве театралізоване дійство, а колись це був обряд, пов'язаний з вибором супутника життя. Це абсолютно безкоштовне захід, але актори будуть раді вашим чайових. Сапа - підходить для велопрогулянок, нетривалих піших прогулянок, тут можна піднятися на найвищу гору у В'єтнамі - Фансіпан.

Хюе - стародавня столиця імперії, дуже цікаве місце з історичної точки зору. Екскурсії, традиційні розваги, смачна місцева кухня, різноманітність готелів - тут є всі умови, щоб залишитися якомога довше, правда, до узбережжя з пляжами далеко - 12 км.

Дананг - цікаве поєднання сучасного промислового міста і чудових пляжів. Ці пляжі гаряче улюблені самими в'єтнамцями та іноземними гостями. Також Дананг є перевалом на шляху до найвідоміших визначних пам'яток неподалік: до найдовшого канатній дорозі в світі, до старого містечка Хойан, руїн травня Сон і Мармуровим горах.

Хойан - прибережне місто в центральній частині В'єтнаму, який зацікавить туристів, які люблять історичні пам'ятники. Це - своєрідний старовинний музей під відкритим небом, і відноситься до пам'ятників ЮНЕСКО, як приклад торгового міста 15-19 століть. У Хойане все на дуже пристойному рівні: пляжі, шопинг, готелі, кухня. З давніх часів місто славилося своїми майстрами та художниками, взуттєвими, швейними, сувенірними крамницями з величезним асортиментом. Тут можна спробувати вишукані кулінарні шедеври в'єтнамської кухні. Ціни в цьому містечку зовсім не кусаються і є найбільш недорогими у В'єтнамі. Єдиний мінус для любителів розважальних вечірок: тут немає ні нічних клубів, ні дискотек.

Нячанг - старовинний курорт часів імператорів. Упорядковані шикарні пляжі приваблюють в'єтнамських гостей своїм комфортом. На відміну від Хойа, тут повно розважальних та оздоровчих закладів, дайвінг-центрів, лікувальних джерел і грязей, що зробило Нячанг найпопулярнішим курортом. На сусідній острів Че веде канатна дорога, а до природних заповідників на островах Мун і Там з кораловими рифами можна дістатися на човні. Дуже зручне місце для сімейного відпочинку.

Дуже зручне місце для сімейного відпочинку

Далат - це курортне містечко знаходиться серед мальовничих гір і водоспадів, природних парків, через що його називають в'єтнамської Швейцарією. Тільки тут у В'єтнамі роблять прекрасне місцеве вино. Добре розвинена інфраструктура займе будь-якого відпочиваючого.

Фантьет і Муйне - дуже популярні курорти у російських туристів; тут навіть вивіски, назви, меню пишуться російською мовою. Відмінні пляжі Муйне-Біч - це фактично узбережжі між Фантьет і Муйне. Прекрасні умови для любителів віндсерфінгу, серфінгу, кайтинга мало не в усій Азії. Розваг тут, мабуть, трохи менше, ніж в Начанге, але ресторани, бари, масажні салони, поле для гольфу - все до Ваших послуг.

Хошимін (Сайгон) вважається економічною столицею В'єтнаму, місто з мільйонним населенням. Це, звичайно, не таїландський Бангкок, але для туристів створені всі умови: шопінг в красивих туристичних районах, транспорт організований для екскурсій в усі куточки країни і за її межі всього за кілька доларів, що важливо.

Ханой - столиця В'єтнаму, відомий своєю стародавньою архітектурою і багатою культурою з південно-азіатськими, китайськими і французькими мотивами, "місто серед річок". Це місце, де можна увібрати екзотичний азіатський дух. Хаотичний Старий квартал в самому серці міста складається з безлічі вузьких вуличок, кожна з яких призначена для торгівлі певним видом товару. У Ханої багато невеликих храмів, наприклад Бать-Ма, побудований на честь легендарного коня. На ринку Донг-Суан можна придбати предмети домашнього вжитку і спробувати вуличну їжу.

о.Фукуок - найбільший острів В'єтнаму, оточений безліччю маленьких островів. Його ще називають "Перлинний острів", тому що тут розташована перлова ферма-музей. Дайвінг, організовані походи по джунглях і горах, самостійне вивчення острова на орендованому байці, рибалка - гідні заняття для туристів, які цінують оригінальний відпочинок.

о.Кон Дао - острів однойменного архіпелагу. Колись тут знаходилася політична в'язниця, а зараз - місце відокремленого і спокійного відпочинку. Частина архіпелагу займає національний парк з багатою екзотичною флорою і фауною, а також кращим дайвінгом у В'єтнамі. Інфраструктура на острові стрімко розвивається, але поки ще можна знайти багато пустельних місць. Є тільки готелі і ресторани, а вечірньої пори на острові зайнятися нічим. Ціни теж бажають бути більш доступними, тому найкраще все необхідне з материка.

Вунгтау - портове місто, столиця провінції Баріа-Вунгтау, розташована на півострові в південній частині В'єтнаму. Є популярним морським курортом, куди постійно прибувають судна на підводних крилах з Хошиміну. Маяк, великі статуї Христа, діви Марії і храм на острові, до якого можна дійти пішки під час відливу, точно привернуть вашу увагу.

Фан Ранг - спокійний курортне містечко пляжного відпочинку, Який підійде сім'ям з дітьми. З визначних пам'яток можна відзначити стародавні Чамскіе вежі споруди 9-13 століть.

З визначних пам'яток можна відзначити стародавні Чамскіе вежі споруди 9-13 століть

кухня В'єтнаму

Основою національної кухні В'єтнаму є, безумовно, рис. Напевно, його немає тільки в супі, але зате там присутній рисова локшина. Середньостатистична в'єтнамська родина з'їдає близько 25 кг рису в місяць. А до вже цього необхідного продукту додають "все, що рухається": змій, горобців, собак, кішок, голубів, жаб. Проте, традиційні м'ясні страви готуються з яловичини або свинини з різними овочами і травами. Часто в приготуванні їжі використовують молоді пагони бамбука. Цікаво, що кухня півночі, півдня і центральній частині В'єтнаму сильно відрізняється.

Що варто спробувати у В'єтнамі з страв

В'єтнамські супи (Pho) заслуговують на особливу увагу, володіючи дивним букетом смакових поєднань, але, на жаль, насититься до упаду. Ви ними не зможете. І зовсім через короткий проміжок часу знову захочете є. Ось основні супи, які варто спробувати:

Суп Фо - густий курячий суп з рисовою локшиною і зеленню найзнаменитіший в'єтнамський суп;

Суп бун ча - обладнаний суп з м'ясним шашликом і рисовою локшиною;

Суп Куа - суп з крабовим м'ясом і грибами;

Лау - суп з різних морепродуктів.

Також оригінальним смаком відрізняються і салати:

Goingosen - салат з пагонів лотоса і горіхів;

Goiga - салат з курки, маринованих овочів, лимона, імбиру і листя лимона.

В'єтнамські млинці і банькань - рисові коржі, просто смакота. Їх незабутній смак істотно відрізняється від наших млинців і оладок.

Екзотичні страви: смажені жаби, м'ясо крокодила на грилі, серце і кров кобри, скорпіони, м'ясо акули, собаки і БАЛЮТА - яйце із зародком. Якщо Вас не бентежить вживання в їжу таких делікатесів, то сміливо приступайте до їх поїдання.

Можете не боятися «гурманів» в вуличних кафе-боке, тому що такі заклади дуже дорожать своєю репутацією, використовуючи при приготуванні своїх кулінарних шедеврів тільки свіжі продукти від перевірених постачальників.

Можете не боятися «гурманів» в вуличних кафе-боке, тому що такі заклади дуже дорожать своєю репутацією, використовуючи при приготуванні своїх кулінарних шедеврів тільки свіжі продукти від перевірених постачальників

Алкоголь у В'єтнамі

У В'єтнамі недорогий алкоголь, а місцеве пиво завжди свіже і смачне. Багато екзотичних алкогольних напоїв - міцних настоянок з плазунами всередині банки, які туристи купують і забирають із собою в якості сувенірів. Місцеві вважають такі настойки цілющими, але рекомендується вживати такі настойки в обмежених дозах.

Житло у В'єтнамі

Для проживання у В'єтнамі, якщо Ви збираєтеся пробути там недовго, ідеально підійде готель або гестхаус - гостьовий будинок.

Якщо ж Ви маєте намір пожити там більш тривалий проміжок часу, то найкращим варіантом буде номер в готелі на кілька днів. Зазвичай знімається номер на 3-4 дні, і цей час витрачається на пошуки довгострокового житла у місцевих жителів.

Забронювати готель у В'єтнамі можна і самостійно на сайтах в Інтернеті.

Приємного відпочинку в цій екзотичній країні! Сподіваємося, Ви скористаєтеся нашими порадами та рекомендаціями!

Подивитися і вибрати собі будинок в Паттайя тут .

Коли найкраще поїхати до В'єтнаму?
В який аеропорт В'єтнаму летіти?
Коли найкраще поїхати до В'єтнаму?

Новости