Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сьогодні Міжнародний день супу: розбираємося в "перших" стравах різних народів світу

Частіше варіть супи і ваш шлунково-кишкового тракту буде служити вам довго і добре.

Зовсім скоро, 5 квітня, світ відзначатиме Міжнародний день супу. Ця страва прийшло до нас з глибокої давнини. До слова, в ті далекі часи сім'я, в якій на стіл не могли подати суп, вважалася не особливо благополучній, тому що у неї не вистачало грошей, щоб купити всі необхідні інгредієнти.

ЯК ВІН Є. Сама назва походить від слова suppa - так на латинському називався хліб, розмочений у відварі. Користь супу очевидна - він допомагає організму виробляти шлунковий сік і необхідні ферменти, тим самим сприятливо впливаючи на роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо у вас є захворювання травної системи, без такого блюда вам не обійтися. Крім того, в давні часи лікарі прописували суп пацієнтам, які хворіли на застуду.

З ІСТОРІЇ. Знайдено достовірні докази того, що ще в I столітті до н. е. в Азії готували супи. Так що там: у стародавній китайській кулінарній книзі, якої близько 4700 років, вже пропонувалися рецепти цієї страви! У місті Спарті, відомому своїми суворими порядками і звичаями, також готували специфічний на смак "Чорний бульйон" - з м'яса і крові свині, а також оцту. А воїни Середньовіччя, будучи в походах, їли винний суп - точніше, це були шматки хліба, розмочені у вині.

Самими ж великими любителями першого страви вважають жителів Франції. В середні віки французькі селяни їли суп двічі в день (хоча, цілком можливо, у них не було інших варіантів).

Пакетований. Вже ближче до нашого часу, в кінці XIX - початку ХХ століття, були придумані концентрати супів. Вітчизна їх - США , А перший сухий суп був створений консервний компанією Джозефа Кемпбелла. Причиною їх створення стала війна: жінки не могли приділяти стільки часу домашнім справам, як раніше, так і на продуктах доводилося економити. ось і з'явилася ідея зробити дешевий і бистроготовящійся продукт.

СУПИ НАРОДІВ СВІТУ

Якщо ви вирішите відсвяткувати Міжнародний день супу, то можете подати на стіл різноманітні перші страви, які традиційно прийнято готувати в різних країнах.

АЙНТОПФ

Найвідоміший суп Німеччини готується дуже густим і фактично може одночасно бути як першим, так і другим блюдом. У нього додають практично всі, що знайдеться в холодильнику, але в першу чергу - ковбаски, сардельки, інші м'ясні продукти, а потім овочі, капусту, квасолю і т. Д.

БУЙАБЄС

Вперше його приготували рибалки з французького міста Марселя, скориставшись залишками нереалізованої риби. Саме тому тривалий час буябес вважався дешевим супом. У наш час з'їсти тарілочку такого першого в хорошому ресторані може коштувати недешево, так як туди люблять додавати безліч морепродуктів. У домашніх же умовах головне - зварити бульйон з безлічі видів морської риби, додати овочі і прянощі і подати з часниковим соусом та хрустким хлібом.

вішісуаз

Ще один суп, придуманий у Франції. Підсмажений з картоплею цибулю-порей (і інші види цибулі) тушкують в курячому бульйоні, а потім блендером збивають з вершками в пюре. До столу подають холодним.

ГАСПАЧО

Іспанська суп, придуманий, згідно з легендою, погоничами мулів, які приготували блюдо із залишків продуктів. Для нього овочі, в першу чергу помідори, перетворюють в пюре. Туди ж додають огірки, солодкий перець, часник, цибуля, оливкова олія, оцет, сіль і прянощі. Гаспачо подають холодним і їдять найчастіше в жарку погоду. На гаспачо схожий інший іспанський суп сальморехо: він теж готується на основі томатів і подається холодним, але в нього також кладуть хліб, за рахунок чого блюдо стає набагато густіше.

ДОВГА

Її готують в Азербайджані з кислого молока або іншого варіанту кислого молока, рису або нуту і зелені. Потім додають вже готові м'ясні фрикадельки. Довгу можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

калакейтто

Друга назва - молочна вуха. Цей суп традиційно готують в Фінляндії і Карелії з білої риби з додаванням молока або вершків. Сюди ж обов'язково додається борошно, що надає супу густоту.

МИНЕСТРОНЕ

Цей легкий суп був придуманий в Італії. Його компоненти - свіжі овочі, які попередньо обсмажуються, і овочевий бульйон. Іноді в минестроне також додають рис.

ТАРАТОР

Теж холодний суп, але вже з Болгарії. Його роблять з кислого молока, в яке додають нарізані огірки, волоські горіхи, часник, кріп, рослинна олія і спеції.

холодник

Його можна вважати "версією" свекольника. Холодник поширений відразу в декількох кухнях: білоруської, польської, литовської, латиської. Його роблять з відвару буряка, овочів, відварених яєць, зелені і кефіру (або сметани). Подається обов'язково холодним, і тому традиційно готується в літню спеку.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости