Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Марокко в квітні - чим добре в Марокко в квітні?

  1. Коротка інформація про Марокко
  2. Погода в Марокко в квітні
  3. Різноманітність розваг в Марокко в квітні
  4. До основних видів відпочинку та розваг у квітні відносяться
  5. Цікаві екскурсійні маршрути в квітні по Марокко

Марокко в квітні для мандрівників. Погода і розваги

Ви зібралися в Марокко в квітні Ви зібралися в Марокко в квітні? Відмінний вибір! Цей місяць ідеально підходить для відвідування цієї загадкової і красивої країни, адже саме в квітні тут починається курортний сезон, який представляє собою оптимальне співвідношення якості і ціни. Зміст статті:

Коротка інформація про Марокко

Можна, звичайно, просто написати, що Марокко - це країна в Африці, але це мало що скаже. Набагато цікавіше те, що Марокко омивається одночасно водами Атлантичного океану і Середземного моря з різних сторін. Завдяки наявності великої кількості хороших курортів з відмінними пляжами і історичними місцями, відпочинок в Марокко стає незабутнім. Можна, звичайно, просто написати, що Марокко - це країна в Африці, але це мало що скаже

Погода в Марокко в квітні

Вибираючи квітень для подорожі по Марокко, ви робите вибір на користь відмінною погоди, коли ще немає виснажує спеки, а кількість опадів помітно зменшується. Особливо це стосується центру країни, де найкращий час для відпочинку з жовтня і якраз по квітень, тому що влітку стовпчик термометра може доходити до цифри +40 градусів. Вибираючи квітень для подорожі по Марокко, ви робите вибір на користь відмінною погоди, коли ще немає виснажує спеки, а кількість опадів помітно зменшується Звичайна середньоденна температура повітря в квітні + 23 + 28 градусів, вечірня і нічна + 12 + 14 градусів. Вода у вечірній час буде кілька холодної, що не сильно благоволить для купання в морі або океані, а й без цього можна чудово подихати свіжим морським повітрям і знайти дуже багато чудових занять у вигляді екскурсій або шопінгу. У денний час вода може прогріватися до + 18 + 21 градусів. З усього цього можна зробити висновок, що погода в квітні дуже сприятлива як для відвідування місцевих визначних пам'яток, так і для пляжного відпочинку.

Різноманітність розваг в Марокко в квітні

Ніяких цікавих святкових заходів в квітні, на жаль, не відбувається, але можна згадати Марафон Des Sables, який проходить саме в квітні. Беруть участь в цій виснажливої ​​пробіжці довжиною майже в 250 км близько тисячі «бігунів» з усього світу. Разом з ними просуваються по Сахарі майже дві сотні репортерів і журналістів і 300-400 осіб з груп підтримки. Іноді буває, що на квітень випадають дати релігійних свят, які постійно змінюються. У цьому випадку легко потрапити на парадні ходи і красиві церемонії.

До основних видів відпочинку та розваг у квітні відносяться

Відпочинок на узбережжі.

У Марокко є і вузькі і широкі пляжі. Найбільш розвинений цей вид відпочинку на курорті Агадір, уздовж якого тягнеться дуже зручний і комфортний пляж з безліччю готелів відмінного рівня з адекватними цінами на всі необхідні послуги. Тут мається на увазі не тільки купання в водах моря або океану, а й різні поїздки на конях і верблюдах, дискотеки і вечірки.

Тут мається на увазі не тільки купання в водах моря або океану, а й різні поїздки на конях і верблюдах, дискотеки і вечірки

Сафарі на авто

Протягом одного дня цілком реально об'їхати багато цікавих місць з абсолютно різним ландшафтом. Це і піщані пляжі, і оазиси в пустелі, і гірські пейзажі, і водосховища із дзеркальною гладдю води. Не залишаться осторонь і стародавні поселення берберів з їх самобутністю. Можна вибрати сафарі-поїздку навіть не на один день з проїздом через різні міста. Зазвичай цей маршрут проляже від Агадира або Маракеша, перетинає долину Сус, насадження апельсинів, бананів та інших видів пальм, гірські печери Атласу і пісочний дюни Сахари.

серфінг

Найкращим місцем для серфінгу багато хто вважає порт Ессуейра, що розташований приблизно в 170 кілометрах від курорту Агадір. Саме тут можна зустріти дуже високі хвилі з попутним вітром і величезна кількість серфінгістів, завдяки чому неподалік розташувався великий серфінгових центр.

Саме тут можна зустріти дуже високі хвилі з попутним вітром і величезна кількість серфінгістів, завдяки чому неподалік розташувався великий серфінгових центр

таласотерапія

Такий вид оздоровчого відпочинку користується хорошим попитом в Марокко. Зазвичай центри таласотерапії розташовані відразу при готелях. Найбільше їх знайдеться в Фесі, Агадире і Касабланці.

Катання на лижах

Атлаські гірські ланцюги простягаються на третині території всього Марокко, тому гірськолижний відпочинок в цих місцях - це не рідкість. Є навіть вершини, які покриті снігом протягом багатьох місяців поспіль. Зазвичай в квітні ще можна встигнути застати лижний сезон.

Зазвичай в квітні ще можна встигнути застати лижний сезон

Піший туризм

Можна відвідати національні гірські заповідники з природними пам'ятками, як наприклад, Тазекка і Тубкаль. Існує багато цікавих маршрутів по горах Атлас. Дуже захоплюючим виявиться підйом на висоту кілометра в місто Уарзазат. Популярними є маршрути через ущелини Дадес і Тодра.

Цікаві екскурсійні маршрути в квітні по Марокко

Самі обрані для таких турів це «імперські» міста Фес, Марракеш, Рабат і Мекнес. У Рабаті можна не відвідати замок Касба Удайя. Вас вразить своєю величчю мавзолей Мухаммеда V. Пишність Андалузськіх садів залишиться в пам'яті назавжди. Крім цього там безліч різних культурних і історичних музеїв. Неподалік можна знайти найдавніший місто Сале, який дуже цікавий паломникам мусульманам.

У центрі Марокко розкинувся таємничий Марракеш, гордістю якого вважається площа під назвою Джем-ель-Фна, на якій мешкають вуличні музиканти і танцюристи, поглиначі вогню і провісники майбутнього. Ринкове різноманітність Марракеша нікого не залишить байдужим. Також тут варто відвідати:

  • Мечеті Кутубія і Золотих яблук
  • Резиденцію монарха Дар-Ель-Махзен
  • Мавзолей Юсуфа-бен-Ташфина
  • Гробницю династії Саадідов
  • палац Бахія

Гробниця династії Саадідов:

Місто Фес по праву вважають одним з найкрасивіших в Марокко. Можна багато втратити, якщо не побувати в його старовинному кварталі з високими кам'яними стінами і не менше 800 мечетями. Завдяки знаходженню біля підніжжя Атласу з Феса щодня починаються екскурсії по горам. Чи не залиште без уваги:

  • Університет-мечеть Карауїн
  • Мавзолей Мулай-Ідріса II
  • палац монарха
  • велику мечеть

Університет-мечеть Карауїн   Мавзолей Мулай-Ідріса II   палац монарха   велику мечеть

Гірські екскурсії користуються не меншою популярністю. Об'єктами для відвідування можна назвати найкрасивіший водоспад, званий «Покривало закоханих», найвищий гірський пік з незвичайною назвою Тубкаль, села кочівників Тізніт і Тафраут, мешканці яких все ще вірні звичаям предків.

З містечок Загора або Ефруд варто зробити відправлення в подорож-екскурсію верхом на верблюдах по піщаних барханів і мальовничим оазисів пустелі Сахари, в одному з яких подивитися неповторний захід, переночувати і зустріти схід сонця. Така подорож - просто незабутня подія.

Неподалік від Мекнеса розташовані древні залишки поселень римлян, представлених будівлями третього століття нашої ери.

Неподалік від Мекнеса розташовані древні залишки поселень римлян, представлених будівлями третього століття нашої ери

Касабланка буде цікава мечеттю Хасана II, яка була відкрита не так давно - в 90-х роках минулого століття. Вона славиться тим, що знаходиться на другому місці за величиною серед усіх мусульманських мечетей в світі, а також тим, що сюди пускаються іновірці.

Вона славиться тим, що знаходиться на другому місці за величиною серед усіх мусульманських мечетей в світі, а також тим, що сюди пускаються іновірці

В якому б місяці не приїжджали туристи в чудову країну Марокко, його миролюбні і життєрадісні жителі завжди будуть раді гостям, особливо жінкам. Але все ж варто вибирати найбільш оптимальний час для відвідування, і квітень якраз і є таким.

Новости