Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Готелі Східниці. Ціни на відпочинок і житло.

  1. Східниця Східниця - один з найвідоміших курортів Західної України. Цілющі мінеральні джерела, чисте...
  2. Відпочинок в Східниці
  3. Житло в Східниці: санаторії, готелі і готелі

Східниця

Східниця - один з найвідоміших курортів Західної України. Цілющі мінеральні джерела, чисте повітря, наповнене ароматами хвої, запаморочливі пейзажі Карпат створюють тут воістину казкову атмосферу. Все це як не можна краще підходить для повноцінного відпочинку, оздоровлення та відновлення сил.

Кліматичні та природні особливості курорту

Невелике селище міського типу розташоване в 110 кілометрах від Львова. Його площа становить всього 7 квадратних кілометрів. Перші згадки про населений пункт відносяться до 15 століття. Як курорт Східниця отримала розвиток в минулому столітті. Всесвітню славу «української Швейцарії» принесли їй численні родовища гідрокарбонатних мінеральних вод, багатих солями кальцію і натрію. Всього в околицях налічується близько 40 джерел, в тому числі і легендарна «Нафтуся».

На відпочинок в Східниці приїжджають цілий рік, але найбільший потік туристів фіксується в період з початку червня до кінця жовтня, а також під час різдвяних свят. Клімат в цій місцевості помірний, з м'якою сніжною зимою і дощовим літом. З кінця листопада до початку березня всі бажаючі мають можливість спробувати свої сили гірськолижному спорті, в теплу пору року - в екстремальних спусках на байдарках по гірській річці.

Природні ландшафти Східниці унікальні, подібне різноманітність флори важко знайти в будь-якому іншому місці Європи. Селище оточений горами і великими лісовими масивами. У густих хвойних і листяних лісах живуть зайці, козулі, олені, лисиці, ведмеді, борсуки, єнотовидні собаки і лісові коти. Великі індустріальні центри і автомагістралі видалені як мінімум на сотню кілометрів, що забезпечує високу екологічну безпеку регіону.

Відпочинок в Східниці

Улюблене місце прогулянок і головна локація для фото туристів - парк Пантелеймона Цілителя, який розбитий на невеликій височині. Тут можна побачити оригінальні арт-об'єкти, пам'ятник Омеляну Стоцькому - першовідкривач східницьких мінеральних вод, старі нефтекачалкі, дитячий майданчик.

Якщо ви захочете ненадовго змінити обстановку, рекомендуємо відвідати найближчі до курорту пам'ятні місця. Наприклад, старовинний оборонний комплекс Тустань (8 км від Східниці) або церква святої Анни у Бориславі (14 км). Зверніть увагу, що Східниця - спокійний, сімейний курорт. Тому тут не так багато розважальних закладів. Дискотеки, нічні клуби, боулінги, кальянні, караоке-бари можна знайти в сусідньому Трускавці (23 км). А ось гурмани гідно оцінять меню східницьких ресторанів національної кухні з великою кількістю свіжої бринзи, вершків, грибів.

Житло в Східниці: санаторії, готелі і готелі

Основна частина туристичної нерухомості в селищі - сучасні котеджі з просторими дворами. Більшість з них розташоване недалеко від лісових масивів і може похвалитися чудовими видами на околиці. Архітектура і інтер'єри споруд витримані в класичному гуцульському стилі, з використанням натуральних деревних матеріалів.

Нерідко санаторії та готелі Східниці пропонують постояльцям поряд з проживанням в комфортабельних номерах харчування, санаторні послуги, екскурсійний супровід. Готелі Східниці мають власні спортивні комплекси, басейни, сауни, дитячі ігрові майданчики. Багато з них відкриті не тільки для постояльців, а й для всіх бажаючих. Природно, за додаткову плату. До свят нерідко організовуються цікаві концертні програми.

Оренда житла доступна круглий рік, не залежить від близькості до тих чи інших об'єктів і незначно коливається в сторону підвищення в літній сезон. Мінімальні ціни представлені в невеликих гостьових будинках зі зручностями на поверсі. Трохи дорожче коштують апартаменти з окремими кухнями, санвузлами, стандартним набором побутової техніки.

Санаторії Східниці спеціалізуються на лікуванні і профілактиці захворювань шлунка, нирок, печінки, обмінної системи. Крім терапії із застосуванням місцевих мінеральних вод широко використовуються і інші, не менш ефективні методики: масажі, озокеритотерапия, лікувальні душі, фізіотерапія, голковколювання і т.д. Для розміщення відпочиваючих в кожному із закладів є солідний номерний фонд - кімнати класу «економ», «стандарт» і «люкс».

Новости