Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Види спорту, карате і сакура. Навіщо білоруси купують тури в Японію

Чи складно отримати візу в Японію? Заради чого білоруські туристи готові витрачати мінімум 18 годин на переліт? І як мандрівник може заощадити при покупці туру в цю екзотичну країну? Про це і не тільки в ексклюзивному інтерв'ю Holiday.by розповів директор туристичної компанії MG Travel Володимир Коломієць. Чи складно отримати візу в Японію

Білоруси можуть потрапити в казкову Японію на екскурсію. Фото: MG Travel

СВОЇМИ ОЧИМА ПОБАЧИТИ ЯК КВІТНЕ САКУРА. СКІЛЬКИ МОЖНА ДИВИТИСЯ НА ЧУЖІ ФОТО?

- Як з'явилася компанія MG Travel?

- Наша компанія народилася в 2008 році. Спочатку займалися не тільки туризмом, але також послугами бухгалтерії. Спочатку працювали як агенти. Згодом зрозуміли, набагато цікавіше індивідуальний продукт, який можна зробити самостійно. Прикладом тут може служити моє улюблене напрямок - Я поні я. Ми збираємо групу на квітень. Сьогодні тур вже купили 10 осіб. Я, до речі, теж їду в складі цієї групи. Хочемо своїми очима побачити, як цвіте сакура. Скільки можна дивитися на чужі фото?

Директор туристичної компанії MG Travel Володимир Коломієць

- Як працює послуга «раннє бронювання»? Скільки може заощадити турист?

- На ранньому бронюванні турів в Токіо туристи можуть економити тільки на перельоті. Припустимо, квитки Etihad Airways з Мінська в Токіо мінімально стоять 610 євро. Зараз, за ​​два місяці до вильоту, ціна у Etihad вже 866 євро. Це означає, що в середньому турист може заощадити близько 250 євро, якщо придбає квиток заздалегідь. А взагалі ціни на тури в цю країну далеко недешеві, тому економити на квитках дуже актуально.

А взагалі ціни на тури в цю країну далеко недешеві, тому економити на квитках дуже актуально

Тури в Японію можна купити по ранньому бронюванню. Фото: MG Travel

- Які найдешевші і найдорожчі тури в Японію пропонує ваша компанія?

- Якщо не брати до уваги індивідуальні тури, то найдорожчий (двотижневий тур) пропонується навесні і восени. Вартість на людину - $ 4 250 плюс переліт. Причому, якщо національна авіакомпанія ОАЕ піднімає ціни на квитки напередодні вильоту, то, наприклад, «Аерофлот» іноді пропонує не найзручнішу стикування протягом 12 годин. Мінімальний тур до Японії коштує близько $ 1 200 на людину. Він включає в себе тиждень проживання в Японії і одну восьмигодинний екскурсію по Токіо. В такій подорожі туристи самі організовують своє дозвілля. Це і є особливість туру.

- Найближче подорож в країну висхідного сонця заплановано у вас на квітень. Які «фішки» чекають мандрівників в турі?

Найдешевший тур до Японії коштує біля $ 2000

- В Японії потрібно побачити дві речі: як цвіте сакура і як змінює колір листя. Тур максимально зручний для мандрівника. Ми вилітаємо з Мінська, а не з Москви. У програмі у нас також запланована прогулянка на кораблику по озеру з видами на гору Фудзі (3 776 метрів). Якщо пощастить з погодою, можна буде привезти приголомшливі фото. Попит на подібні тури у білорусів є. Не можу сказати, що дуже багато людей вибирає цей напрямок, але туристи літають в Японію. Так, наприклад, в минулому році наші групи літали туди і навесні, і восени.

ЩЕ НІ В КОГО НЕ БУЛО ПРОБЛЕМ З ОТРИМАННЯМ ЯПОНСЬКОЇ ВІЗИ

- Заради чого, на ваш погляд, білоруський турист відправляється в Японію?

- Японію вибирає не масовий турист, а той, кому до душі пізнавальний туризм. Той, хто цікавиться таким напрямком, найчастіше хоче побачити не тільки саму країну, але і безліч додаткових речей. Багато туристів цікавляться аніме і карате. Вони знають, чого хочуть, а ми в свою чергу, можемо їм це забезпечити. Зокрема, допомогти з візою.

Зокрема, допомогти з візою

Багато туристів цікавляться аніме і карате

- Туристу важко отримати візу в Японію?

- Одне з особливостей напрямки то, що японську візу неможливо відкрити без підтримки японської турфірми. Наші партнери в Японії готові сприяти туристам в цьому питанні: надати готель, квитки, переїзди, екскурсії. У нас ще ні в кого не було проблем з отриманням візи. Японське посольство вельми доброзичливе в цьому відношенні. З одного боку, вони вимагають довідку про доходи за 12 місяців, з іншого - не ставлять ніяких меж на цей документ. У минулому році їздив від нас хлопець з дуже маленькою зарплатою. Я думав, це буде перша відмова. Однак все пройшло вдало. Найімовірніше його врятувало те, що він їздив в дешевий тур, який не мав на увазі великі витрати. Якщо посольство все ж дає відмову у візі, то Etihad повертає туристу квитки. Однак у нас таких випадків не було. Крім того, туристу важливо пам'ятати, що якщо він отримав візу і відмовляється від туру, то повинен в терміновому порядку анулювати «штемпель». В іншому випадку, ризикує потрапити в неприємну ситуацію на японській кордоні.

В іншому випадку, ризикує потрапити в неприємну ситуацію на японській кордоні

Японське посольство вельми доброзичливе щодо видачі віз

- До речі про туристів ... Опишіть портрет білоруського мандрівника, який сьогодні вибирає Японію?

- Це людина фінансово забезпечений, досить себе реалізував. Він знає, що хоче отримати і цікавиться країною. Бувають, навпаки, студенти-курсанти, які заходять з питанням «А куди у вас можна поїхати?». У нас для таких цілей варто глобус. Ми говоримо, вибирайте і показуйте пальцем. Якщо це не буде океан, то можна зробити (посміхається). Однак не завжди. Ось, наприклад, у нас в Австралію більше запитують, чому їздять. Люди, коли дізнаються, що тур коштує понад $ 4 000 (причому, знижок на дітей немає - авт.), Відразу відмовляються або вибирають інший напрямок.

), Відразу відмовляються або вибирають інший напрямок

Метро в Японії. Фото: MG Travel

Фото: MG Travel

Японію вибирає не масовий турист, а той, кому до душі пізнавальний туризм. Фото: MG Travel

ЯПОНІЮ МОЖНА ЗРОЗУМІТИ ЗА ТИЖДЕНЬ

- Наскільки відпочинок в Японії підходить для сімейного туризму?

- З маленькими дітьми в Японію їхати нецікаво. Так, там є «Діснейленд», але це занадто тривалий переліт для того, щоб везти туди малюка. Набагато ближче і зручніше відвезти дитину в Париж. Старшим дітям, підліткам, щось вже буде цікаво. Однак тут питання може впиратися в вартість туру. Адже вона прирівнюється до ціни на дорослого. Я б не радив їхати з дітьми навіть через занадто довгого перельоту. Складно сказати, як дитина сприйме, наприклад, термальні курорти або культуру японців. Країна висхідного сонця цікава для пізнання світу і в більшій мірі дорослим.

В Японії багато цікавого, але довгий переліт може "вбити" цей інтерес у дитини

- Чим цікава, на ваш погляд, Японія для молоді?

- Тут знову ж таки, все залежить від людей. Японію не можна зрозуміти за тиждень. Людина не може відразу повністю передбачити свої інтереси. Він, як правило, приїжджає, відкриває для себе щось нове, а потім вже вибирає, на що він хотів би витратити часу більше. Молодь любить так званий самостійний туризм. Буде чим зайнятися тут і шанувальникам культури аніме. Хоча особисто я не можу сказати, що цікавлюся аніме.

Хоча особисто я не можу сказати, що цікавлюся аніме

Японію не можна пізнати за тиждень. Фото: MG Travel

- Що ж тоді подобається в культурі цієї країни саме вам?

Коли я вперше потрапив в Шанхай, то чи не оцінив цей місто. Хмарочоси, ну і що. Лише пізніше я зрозумів красу Шанхая. Ми гуляли пішки по старому місту, розглядали пам'ятки. В Японії мені також сподобалася їхня національна кухня. Особливо блюдо «сябу-сябу». Це тонко нарізане м'ясо і овочі, які кожен гість ресторану самостійно може приготувати. Відмінна їжа для бесіди. «Сябу-сябу» більше підходить для спілкування, ніж для насичення. Цікаво, до речі, що в Токіо є ресторан білоруської кухні. А взагалі, я впевнений, що як масові, так і немасові напрямки будуть в туризмі завжди. Мандрівники будуть їздити по Європі на автобусах, і плавати в круїзи по США ... Чи залишиться і сегмент індивідуального туризму. Упевнений також, що популярність того чи іншого напрямку залежить ще і від того, чи літають прямі літаки з Мінська в бажану країну відпочинку. А взагалі, сумніватися не варто, подорожувати потрібно обов'язково.

А взагалі, сумніватися не варто, подорожувати потрібно обов'язково

У Токіо дуже багато готової їжі, яка продається в коробочках. Фото: MG Travel

- Кому все ж, на ваш погляд, варто їхати в Японію?

- Я краще скажу, кому не їхати. Людині байдужому точно не варто вирушати в цю прекрасну країну. Тим, хто готовий до вражень, нових емоцій і відчуттів, навпаки, обов'язково потрібно познайомитися з цією країною.

Тим, хто готовий до вражень, нових емоцій і відчуттів, навпаки, обов'язково потрібно познайомитися з цією країною

Байдужому людині точно не варто їхати в Японію

Байдужому людині точно не варто їхати в Японію

Життя коротке, і її потрібно заповнювати найрізноманітнішими враженнями. Фото: MG Travel

За великим рахунком не така велика у нас життя. Потрібно наповнювати її найрізноманітнішими враженнями. У нас, наприклад, є туристки-пенсіонерки. Вони впевнені, що поки ноги ходять, потрібно їздити по далеких країнах на екскурсії. Якщо ж ходити перестануть, тоді можна в Єгипет летіти і засмагати на пляжі. І я з ними повністю згоден.

Тури в Японію на Holiday.by

також читайте

Заступник директора турфірми про Італію: «Хочеться привчати білорусів до більш цивілізованого відпочинку»

Василь Гринь: «Туризм - це в першу чергу ідея. У Білорусі про це треба думати, виходячи з кліматичної специфіки »

Чи складно отримати візу в Японію?
Заради чого білоруські туристи готові витрачати мінімум 18 годин на переліт?
І як мандрівник може заощадити при покупці туру в цю екзотичну країну?
СКІЛЬКИ МОЖНА ДИВИТИСЯ НА ЧУЖІ ФОТО?
Як з'явилася компанія MG Travel?
Скільки можна дивитися на чужі фото?
Скільки може заощадити турист?
Які «фішки» чекають мандрівників в турі?
Опишіть портрет білоруського мандрівника, який сьогодні вибирає Японію?
Бувають, навпаки, студенти-курсанти, які заходять з питанням «А куди у вас можна поїхати?

Новости